Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Η Washington Post ξεφτιλίζει όσους θέλουν εξεταστική για το μνημόνιο από το ’80. Το μνημόνιο γύρισε την Ελλάδα στο …1980!

Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει σε δυόμισι μήνες, όσα έχτισε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σε δυόμισι χρόνια, μόνο οργή προκαλούν.
Δημοσίευμα της Washington Post περιγράφει με τον πιο ευθύ τρόπο πώς η ΝΔ γύρισε πίσω κατά τριανταπέντε χρόνια την Ελλάδα.
Συνέτριψαν μισθούς και συντάξεις, διέλυσαν την ελληνική επιχειρηματικότητα και βύθισαν στα τάρταρα την αγοραστική δυνατότητα του... Έλληνα, προκαλώντας άσκοπη εσωτερική υποτίμηση, για να δικαιολογήσουν τα υπέρογκα δάνεια που έπαιρναν και χρέωναν τον ελληνικό λαό.
«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιληφθεί κανείς την ιστορική σημασία της κρίσης στην Ελλάδα. Η οικονομία της μειώθηκε περίπου όσο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Ο δείκτης ανεργίας έφτασε στο 28%. Οι πόλεις γέμισαν με νέφος τους χειμώνες, γιατί οι πολίτες δεν μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους με άλλο τρόπο παρά μόνο καίγοντας ό,τι έχουν στα χέρια τους», αναφέρει το δημοσίευμα της Washington Post, το οποίο φέρει τον τίτλο «Σε επίπεδα 1980 επέστρεψαν οι φτωχοί στην Ελλάδα».
Στο δημοσίευμα παρατίθεται, επίσης, ένα διάγραμμα το οποίο αποτυπώνει, σύμφωνα με τον συντάκτη, την πραγματική διάσταση της κρίσης στην Ελλάδα.

«Δείχνει πόσα χρήματα είχαν οι Έλληνες, από το πλουσιότερο μέχρι το φτωχότερο 10%, μετά τον υπολογισμό των φόρων και του πληθωρισμού των τελευταίων 40 ετών», αναφέρει το δημοσίευμα και παρατηρεί: «Οι πλούσιοι Έλληνες τα έχουν καταφέρει λίγο καλύτερα από τους υπόλοιπους, με το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημά τους να πέφτει μόνο στο επίπεδο του 1985. Αλλά οι φτωχοί έχουν πέσει ακόμη περισσότερο, πίσω στο επίπεδο που βρίσκονταν το 1980».
Το πρόγραμμα της τρόικας που ακολούθησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, οδήγησε στην «κοινωνία των 2/3», όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και ο πλούτος συγκεντρώθηκε στα χέρια των λίγων.
Παράλληλα, το δημοσίευμα σημειώνει: «Για αυτό δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι η Ελλάδα πράγματι έχει ανθρωπιστική κρίση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έχει θέσει ως προτεραιότητα- θέλουν κουπόνια για τους πεινασμένους, περίθαλψη για τους άρρωστους και ηλεκτρικό για εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, αλλά ακόμη και με μία περιορισμένη νίκη στον πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη δεν είναι ξεκάθαρο από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα».
Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντί να σιωπούν και να κρύβονται έχουν το θράσος να παρεμβαίνουν στην πολιτική επικαιρότητα και να κάνουν και μαθήματα οικονομικής ευρωστίας.

Newsbomb.gr

1 σχόλιο :

  1. Αυτά να τα ακούνε όσοι σχεδόν καθημερινά βγάζουν αυτές τις γραφικές ανακοινώσεις της Ν.Δ. κατηγορώντας τη νέα κυβέρνηση ακόμα και για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Φυσικά ο κόσμος βλέπει και γι' αυτό τους έχει γράψει εκεί που δεν παίρνει μελάνι! Και θ' ακολουθήσουν κι άλλες επιτυχίες για όλα αυτά τα ατσαλάκωτα παιδάκια της γαλάζιας γενιάς με το επιμελώς ατημέλητο μαλλάκι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ