Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Χρηματοδότηση Δήμου Αγρινίου δρομολογίων αστικής συγκοινωνίας - Δείτε όλες τις περιοχές

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                                 Αγρίνιο,  26/5/2015
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100  Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο - Τηλ.: 2641 3 60314 - FAX: 2641 0 48498  
Την εξασφάλιση τακτικής αστικής συγκοινωνίας σε περιοχές του Δήμου με λίγους σχετικά κατοίκους όπου δεν είναι δυνατό να καλυφθεί το κόστος των αστικών συγκοινωνιακών γραμμών χωρίς επιχορήγηση, και επιπλέον δρομολόγια  του...
Αστικού ΚΤΕΛ, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του (Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 ) μετά από πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου.
Οι γραμμές οι οποίες έχουν μικρή πληρότητα και θα καλυφθούν με επιχορήγηση του Δήμου Αγρινίου είναι:  
1.         Αγρίνιο - Σπολάϊτα - Ματσούκι - Καστράκι
2.         Αγρίνιο - Σπολάϊτα
3.         Αγρίνιο - Οχθια - Λεπενού
4.         Αγρίνιο - Αγγελόκαστρο
5.         Αγρίνιο - Παντάνασσα (από Αβώρανη)
6.         Αγρίνιο - Παραβόλα (από Αβώρανη)
7.         Αγρίνιο - Ποταμούλα
8.         Αγρίνιο - Παναιτώλιο
9.         Αγρίνιο - Παναιτώλιο - Καινούργιο
10.       Αγρίνιο - Παναιτώλιο - Παντάνασσα
11.       Αγρίνιο - Λυσιμαχεία
12.       Αγρίνιο - Πυργί - Σκουτεσιάδα

Εκτός όμως  από τη συνέχιση λειτουργίας των ανωτέρω αναφερόμενων γραμμών αστικής συγκοινωνίας με τη συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στο κόστος λειτουργίας, συμφωνήθηκαν επιπλέον και τα παρακάτω:

1.         Η συνέχιση της λειτουργίας των γραμμών Μ1 και Μ2 με τιμή εισιτηρίου: 0,80 € για κάθε γραμμή και μειωμένο εισιτήριο 0,60 € για πολύτεκνους ανέργους, φοιτητές και μαθητές. Οι ανάπηροι δε θα καταβάλλουν εισιτήριο.

2.         Την εκτέλεση επιπλέον δρομολογίων στην γραμμή Μ1 προς Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου όπως παρακάτω: ΣΑΒΒΑΤΟ (16:00, 18:00 και 20:00) και ΚΥΡΙΑΚΗ (08:30, 10:00, 13:00, 17:00 και 20:00). Τα ανωτέρω νέα δρομολόγια της γραμμής Μ1 θα εκτελούνται τη Χειμερινή και την Θερινή περίοδο.

3.         Την εκτέλεση επιπλέον δρομολογίων σε προορισμούς εκτός της πόλης του Αγρινίου κατά την Χειμερινή περίοδο όπως παρακάτω:

Α) γραμμή Αγρίνιο – Μακρυνεία : ΣΑΒΒΑΤΟ 16:30 και 20:15 και ΚΥΡΙΑΚΗ 08:30,   13:15 και 17:15.
Β) γραμμή Αγρίνιο - Λεπενού : ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00 και 14:00
Γ) γραμμή Αγρίνιο – Αγγελόκαστρο : ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00 και 15:00
Δ) γραμμή Αγρίνιο – Παραβόλα : ΚΥΡΙΑΚΗ 09:00 και 13:00

«Είναι απαραίτητη η ανάπτυξη της αστικής συγκοινωνίας σε όλους τους οικισμούς καθώς και η βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας που αδυνατεί σήμερα να εξυπηρετήσει επαρκώς όλο τον Δήμο. Η  δημοτική αρχή πιστή στις  δεσμεύσεις της πραγματοποίησε συναντήσεις και συζητήσεις με τον πρόεδρο και τη διοίκηση του Αστικού  ΚΤΕΛ για τη συνέχιση της δημοτικής συγκοινωνίας και  επιπλέον δρομολογίων με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών . Η αστική συγκοινωνία είναι πολύ  σημαντική και γι’ αυτό θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στη διατήρησή της, ώστε να είναι βιώσιμες, λειτουργικές και χρηστικές. Αν χρειαστούν επιπλέον δρομολόγια σε κάποιες περιοχές θα προσπαθήσουμε με το Αστικό ΚΤΕΛ να ικανοποιηθούν τα αιτήματα » ανέφερε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ