Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ περί προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στις Επαρχιακές Οδούς Θέρμου - Ναυπάκτου και Πετροχωρίου - Μπουρλέσια, περιοχής αρμοδιότητας Δήμου Θέρμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Κυριαζή α.α. – 30100- ΑΓΡΙΝΙΟ
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 2501/10/360-α
Αγρίνιο , 17 Ιουνίου 2015 


Α Π Ο Φ Α Σ Η 
«Περί προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στις Επαρχιακές Οδούς Θέρμου - Ναυπάκτου και Πετροχωρίου – Μπουρλέσια, περιοχής αρμοδιότητας του Δήμου Θέρμου»
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Έ χ ο ν τ α ς υ π ό ψ η:


1. Τις διατάξεις των άρθρων 52 και 109 του Ν. 2696/99 (ΦΕΚ 57/23-3-1999), «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν και ισχύουν σήμερα.

2. Τις διατάξεις του Π.Δ. 208/2001 (Α-164) «Αναδιάρθρωση, σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσιών Τροχαίας Ελληνικής Αστυνομίας».

3. Τις διατάξεις του άρθρου 40 Π.Δ. 178/2014 «Οργάνωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας».

4.  Το υπ’ αριθμ. 48058/752 από 11/3/2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας.
5. Την από 5/6/2015 αίτηση της εταιρείας «INTRAKAT».
6. Την  υπ’ αριθμ. 65481/15/1002877 από 5-6-2015 αναφορά του Α.Τ. Θέρμου, περί εκτέλεσης εργασιών εγκατάστασης υπογείου δικτύου οπτικών ινών, για την υλοποίηση του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές ΄΄Λευκές΄΄ Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης – Αξιοποίηση των Υποδομών με ΣΔΙΤ».
  
Και αποσκοπούντες στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
ΑΡΘΡΟ (1)
 Tην επιβολή περιορισμών ως προς  την στάση, στάθμευση και όρια ταχύτητας των οχημάτων, σύμφωνα με την εργοταξιακή σήμανση των εκτελούμενων οδικών έργων, από την 20/6/2015 έως την 5/7/2015, καθημερινά από την 07.30΄ έως την 20.00΄ ώρα, στα εξής σημεία:
-          Στην Επαρχιακή Οδό Θέρμου - Ναυπάκτου  (υπ’ αριθμό 17):
  (α) από έξοδο οικισμού Θέρμου έως είσοδο οικισμού Σιταραλώνων, σε  μήκος 8.870μ.,
(β) από διασταύρωση με δημοτική οδό προς Μαραθούλα – Ανάληψη έως είσοδο οικισμού Κάτω Αφροξυλιάς, σε μήκος 11.890 μ. ,
-     Στην Επαρχιακή Οδό Πετροχωρίου - Μπουρλέσα (υπ’ αριθμό 18):
(α) από έξοδο οικισμού Πετροχωρίου έως είσοδο οικισμού Aμπέλια, σε μήκος 5.450μ.,
(β) από έξοδο οικισμού Αμπέλια έως είσοδο οικισμού Ανάληψης, σε μήκος 3.390 μ.,
(γ) από έξοδο οικισμού Ανάληψης έως διασταύρωση με τη δημοτική οδό προς Μαραθούλα και Γέφυρα Μπανιά, σε μήκος 390 μ.
     Οι εργασίες εγκατάστασης του υπόγειου δικτύου οπτικών ινών στα ανωτέρω σημεία του  οδικού δικτύου και με την ως άνω  κατεύθυνση των οδών, θα πραγματοποιηθούν κυρίως στη δεξιά πλευρά της λωρίδας κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά σε δύο λωρίδες στο εναπομείναν πλάτος των οδών.
    Οι εκσκαφές στους παρόδιους δημοτικούς δρόμους θα γίνουν τμηματικά, σε δύο φάσεις καταλαμβάνοντας κάθε φορά το μισό πλάτος του δρόμου, ώστε να μην διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.
ΑΡΘΡΟ (2)
Η κυκλοφορία  των οχημάτων στα ανωτέρω σημεία θα διεξάγεται, με τη χρήση σήμανσης σύμφωνα με το άρθρο 9 του Κ.Ο.Κ. σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/οικ/502 από 9/7/2003 Απόφαση Υφ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. «Πρότυπης Τεχνικής προδιαγραφής σήμανσης εκτελούμενων έργων σε οδούς εντός κατοικημένων περιοχών» και θα εφαρμοσθεί σήμανση σύμφωνα με το Σχέδιο 2.2.2. (Στένωση λωρίδας σε οδό με μικρή κυκλοφορία), με κατάλληλες πινακίδες – εμπόδια και με σημαιοφόρο προειδοποίησης εκτέλεσης έργου για την ημέρα, καθώς και με φώτα ή αντανακλαστικά στοιχεία για την νύχτα, με μέριμνα της εταιρείας INTRAKAT.
ΑΡΘΡΟ (3)
    Η ισχύς της παρούσας απόφασης έχει ισχύ από την δημοσίευσή της , σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3862/2010 και την τοποθέτηση της προβλεπόμενης οδικής σήμανσης, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

ΑΡΘΡΟ (4)
 Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας». Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου ανατίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου. 


Ο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ

Αστυνομικός Διευθυντής 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ