Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ιστορική ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου: "Δεν έχουμε δικαίωμα το ΟΧΙ του λαού να το κάνουμε ΝΑΙ​"

"Εγώ λοιπόν αυτούς θέλω να ευχαριστήσω, τα κινήματα και τις πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης που ενεργοποιούνται, τους οικονομολόγους, τους ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων που όρθωσαν ανάστημα και είπαν...είναι ανεπίτρεπτο να ολοκληρώνεται μια ενέργεια εκδίκησης. 
Απόψε είναι μια μαύρη μέρα για τη δημοκρατία και για το ελληνικό κοινοβούλιο. Καλείται η βουλή σε δυόμιση ώρες, χωρίς συζήτηση, να επικυρώσει τον ενταφιασμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, την αναδοχή του συνόλου χρέους και την αναγνώριση των συνολικών υποχρεώσεων, ενώ το χρέος είναι μη βιώσιμο. 

Αν το νομοσχέδιο το έφερναν οι μνημονιακές δυνάμεις του τόπου, θα απηύθηνα στη βουλή έναν καταγγελτικό λόγο για μία, προς μία τις διατάξεις του. 

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο εκβιασμός αν περάσει, θα επαναληφθεί. Άλλωστε δεν είμαστε οι μόνοι, πρώτοι ήταν η Κύπρος. 

Το μνημόνιο έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και οι λεγόμενοι εταίροι μας το γνωρίζουν, δεν δικαιούνται να απειλούν τον πρωθυπουργό με ολοκληρωτική καταστροφή. 

Αυτό συνιστά πραξικόπημα, κατάλυση της δημοκρατίας και επιβολή συνθηκών ζωής υπολογισμένων να επιφέρουν καταστροφή μέρους ή του συνόλου του λαού. 

Ο λαός μίλησε, είπε ένα μεγάλο όχι στα τελεσίγραφα, στην τρομοκρατία, στον εκφοβισμό. 

Έχουμε την υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ετυμηγορία τους γιατί ή δική μας εξουσία πηγάζει από εκείνους. Εμείς δεν διεκδικήσαμε την εξουσία για να την μοιραστούμε και να την ξεκοκκαλίσουμε. Το όχι του λαού, δεν ήταν όχι υπό προϋποθέσεις, ούτε όχι με αστερίσκους. Όποιος πιστεύει ότι το όχι διατυπώθηκε υπό την προϋπόθεση της παραμονής στο ευρώ, οφείλει να διατυπώσει και πάλι το ερώτημα στον ελληνικό λαό. 

Πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουμε και για το λόμπι του εκσυγχρονισμού του Σημίτη που ακόμη διεκδικεί να διαφεντεύει αυτό τον τόπο.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία και το λέω με τη συνείδησή μου καθαρή, ότι τόσο την κυβέρνηση όσο και τον λαό, στηρίζει πραγματικά το όχι στη σημερινή ψηφοφορία. Τον πρωθυπουργό που εκβιάζεται βοηθά το να τον θωρακίσει η κοινοβουλευτική του ομάδα. Όχι να του δώσει τη χαριστική βολή με ένα ΝΑΙ, νομίζοντας πως τον διευκολύνει ή παρακαλώντας τον να την εκβιάσει. 

Δεν έχουμε δικαίωμα το ΟΧΙ του λαού να το κάνουμε ΝΑΙ​

Την αριστερά υπηρετούν οι κάθε είδους αντιστάσεις, αν η βουλή δεν αντισταθεί στον εκβιασμό. Αν νομοθετήσει με φιρμάνια και τελεσίγραφα θα το ξανακάνει 

Αν για κάποιους το ερώτημα είναι βαρύ και η ευθύνη βαριά αξίζει να αναλογιστούμε ότι στην ιστορία μας υπήρξαν άνθρωποι που ανέλαβαν ευθύνες και που πραγματοποίησαν πολύ μεγαλύτερες αντιστάσεις από ένα όχι συνείδησης. "

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ