Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ - Του Χρήστου Πατούχα

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ –ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Πάτρα Αύγουστος 2015
Είναι βέβαιο, ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας, (με νέα προαπαιτούμενα, νέες πιέσεις, νέες υποχωρήσεις που δεν θα έχουν τέλος ), θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πιέζεται ήδη και από το εσωτερικό και το εξωτερικό, να ξεκαθαρίσει το εσωτερικό της πολιτικό τοπίο. Και φαίνεται ότι...
είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί και μάλιστα εσπευσμένα. Το πιθανότερο είναι να επιλέξει τον δρόμο των εκλογών.
Δύο παρατηρήσεις:
1.Η επίθεση στην εσωτερική της αντιπολίτευση, γίνεται με τους όρους της χρεοκοπημένης πολιτικής τάξης και των καναλιών της διαπλοκής. Αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία! Η Κυβέρνηση υπογράφει μνημόνιο και πρέπει να στείλει στο πυρ το εξώτερο καθέναν που τόλμησε να αντισταθεί σε αυτό. Και μάλιστα με την ίδια επιχειρηματολογία με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Θεοδωράκη.
Ξεκαθαρίζουμε, επαναλαμβάνοντας την άποψη που έχουμε ξαναδιατυπώσει:
Ανεξάρτητα από το αν η «Αριστερή Πλατφόρμα», είχε ή δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο, τέτοιο σχέδιο, αν ήταν σοβαρή, όφειλε να έχει η Κυβέρνηση. Και δεν είχε!
Δεν είχε, επειδή δεν το αναζήτησε ποτέ. Δεν είχε γιατί ποτέ, δεν έβαλε τα συμφέροντα του λαού πάνω από τα συμφέροντα της Ευρωζώνης και της εσωτερικής οικονομικής ολιγαρχίας. Η Κυβέρνηση ευθύνεται για την εγκατάλειψη όλων των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Η εσωκομματική της αντιπολίτευση ευθύνεται που δεν την εμπόδισε να το κάνει.
2.Η επίθεση στην Πρόεδρο της Βουλής, έγινε και γίνεται με τους ίδιους όρους. Την κατηγορούν για «θεσμική εκτροπή», επειδή προσπάθησε να υπερασπίσει στοιχειωδώς, τις Συνταγματικές προβλέψεις, ενάντια στο fast track της διαδικασίας, ενάντια στον αυτοεξευτελισμό των Βουλευτών και της Βουλής.
Θα προβλέψουμε, ότι οι επιθέσεις αυτές θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, εξωθώντας κάθε διαφωνούντα στην έξοδο, με ότι συνέπειες αυτό θα προκαλέσει, στην πλήρη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη τρέχει με μεγάλη ταχύτητα.
Θα προβλέψουμε ακόμα, ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, ενωμένος ή μη, δεν θα έχει πλέον τίποτα να προσφέρει στον λαό. Επειδή δεν θα μπορεί, επειδή κυρίως θα έχει ενσωματωθεί στο όλο πλέγμα της αντιλαϊκής πολιτικής, επειδή εν τέλει δεν θα θέλει. Το Ευρώ και η Ευρωζώνη, μαζί με τους εκβιασμούς και την επιτροπεία των «εταίρων», ενσωματώνουν στρατηγικά και ιδεολογικά τους υποστηρικτές τους.
Προκύπτει η ανάγκη, σήμερα  να απαντηθούν ερωτήματα όπως:
Η ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, για την ανατροπή των μέτρων και των μνημονίων, για την πολιτική χρεοκοπία των εκφραστών τους, για την ανεξαρτησία της χώρας, για την ανόρθωση του ηθικού των πολιτών.
Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, υπήρξε η σαφής, μαχητική, ιστορική απάντηση του Ελληνικού λαού στους εκβιασμούς ντόπιων και ξένων δυναστών, των πολιτικών τους εκπροσώπων και προπαγανδιστών τους. Υπήρξε η μαχητική δήλωση – καταδίκη στις πολιτικές των μονοπωλίων, της λιτότητας, της καταλήστευσης της πατρίδας. Η μόνη ερμηνεία που δεν μπορεί να δοθεί, είναι η μετατροπή του, στο ναι της υποταγής, που η Κυβέρνηση και σύσσωμη η μνημονιακή αντιπολίτευση έδωσαν.
Το δημοψήφισμα και το αποτέλεσμα του, πρέπει να αποκτήσει πολιτική έκφραση. Σχηματισμό, που θα ηγηθεί των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων, για την Δημοκρατία και την ανεξαρτησία της χώρας, για την υπεράσπιση των αδυνάτων, για την υπεράσπιση του εθνικού πλούτου.
Άμεσοι πολιτικοί στόχοι:
·       Έξοδος από το Ευρώ και την Ευρωζώνη.
·       Έξοδος από την Ε.Ε.
·       Εθνικό νόμισμα.
·       Λογιστικός έλεγχος -διαγραφή του επαχθούς χρέους, που είναι πάνω από τα τρία τέταρτα, -αναστολή πληρωμής του υπολοίπου.
·       Ισότιμη οικονομική συνεργασία με όλες τις χώρες. Συμμαχίες που θα διασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την γεωπολιτική σταθερότητα της περιοχής.
·       Προστασία των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων, προστασία των εργαζομένων, προστασία του Κράτους από την επίθεση των μονοπωλιακών και Τραπεζικών ομίλων.
·       Ανάκτηση του λαϊκού εισοδήματος, ευρεία ανασυγκρότηση και παραγωγικός προσανατολισμός του δημόσιου τομέα και της δημόσιας διοίκησης. Η σημερινή χαώδης, παρασιτική, αντιπαραγωγική, γραφειοκρατική, διεφθαρμένη κατάσταση πρέπει, με κάθε τίμημα να σταματήσει.
·       Κυρίως, σχεδιασμένη και προγραμματισμένη παραγωγική ανασυγκρότηση, σε προεπιλεγμένους τομείς της οικονομίας, όπως ο Πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση, η επιστημονική καινοτομία, ο Τουρισμός. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι αυτό που πλήττει σήμερα την χώρα, μαζί με την αδηφάγα βουλιμία των μονοπωλιακών ομίλων, των μνημονίων και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που κουβαλούν, είναι η παραγωγική αποδιάρθρωση όλων των τομέων της παραγωγικής διαδικασίας.
  Να σημειωθεί δε, ότι όλοι οι παραγωγικοί οικονομικοί δείκτες υποδεκαπλασιάστηκαν στα χρόνια της Ευρωζώνης. (Να σημειώσουμε βεβαίως, ότι όλα αυτά απαιτούν, αναλυτική επεξεργασία, χρονοδιαγράμματα, σχέδιο.)
Αναγκαίες προϋποθέσεις:
Όλη την αλήθεια στο λαό!
·        Για να πειστεί, για να συμμετέχει, για να στηρίξει τις αναγκαίες αλλαγές, για να αντέξει τις αναπόφευκτες δυσκολίες, για να μειώσει την διάρκεια τους. Πρωτίστως, για να αναδείξει τις δικές του δυνάμεις και εκπροσώπους, νικώντας τους κάθε είδους γραφειοκράτες, όσους δεν πιστεύουν στην δύναμη του, όσους ζουν μακριά από τον σφυγμό του και την παραγωγική διαδικασία.
·        Να πούμε την αλήθεια, για τα ένα, δύο, ίσως και τρία πολύ δύσκολα χρόνια. Να αντιπαραθέσουμε σε αυτά, τα τριάντα, σαράντα, χρόνια χωρίς ανάσα, με απόλυτη φτωχοποίηση των πολιτών, με καταλήστευση της χώρας, με μια χώρα αποικία και προτεκτοράτο.
·        Να πούμε την αλήθεια, για τις απαραίτητες ρήξεις και τομές, για τις νομοθετικές αλλαγές, για τις συνταγματικές αλλαγές, για τις μεγάλες συγκρούσεις με την ολιγαρχία του πλούτου.
Ενότητα και συμμαχίες
Η προσπάθεια απαιτεί αγώνα και χρόνο. Απαιτεί κυρίως πολιτική συνεννόηση και προσεγγίσεις, προγραμματικές συγκλίσεις και ανιδιοτέλεια.
Η πανσοφία, είναι ο χειρότερος σύμβουλος, οι ηγετικές φιλοδοξίες πρέπει να μην οδηγήσουν σε αποκλεισμούς, τα μεγέθη δεν πρέπει να είναι προϋπόθεση.
Ο καθένας έχει την δική του ιστορία και την ιδεολογική επεξεργασία και συμβολή, ωστόσο η ενότητα πρέπει να οικοδομηθεί επί πολιτικού προγράμματος και στόχων.
Χωρίς αλαζονείες, χωρίς αποκλεισμούς, με την απαιτούμενη γενναιότητα.
Το τίμημα, θα είναι οι αναγκαίες μικρουποχωρήσεις, το κέρδος θα είναι η εμπιστοσύνη των εργαζομένων, των αριστερών, των δημοκρατών πολιτών, ολόκληρης της κοινωνίας. Αξίζει τον κόπο!
Αυτός ο νέος πολιτικός φορέας, πρέπει να δοκιμαστεί, να αντέξει στον χρόνο. Θα έχει την ευθύνη να αντιταχθεί στην πολιτική των μνημονίων και της ολιγαρχίας. Να αποδομήσει όλους τους πολιτικούς εκφραστές τους, να προστατέψει τον λαό.
 Αν το βασικό σχέδιο, είναι αυτό των Ευρωπαίων δυναστών, των ντόπιων εθελόδουλων και ξοφλημένων ηγετών και της Κυβέρνησης Τσίπρα, τότε αυτό που περιγράφουμε, είναι το εναλλακτικό σχέδιο. Το μόνο με το οποίο θα επιζήσει η χώρα και ο λαός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ