Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Η Αριστερή Πλατφόρμα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα!!!

Στις 9 Αυγούστου, σε ανάρτησή μας με τον τίτλο «Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ», γράφαμε μεταξύ των άλλων ότι: «Με τον τρόπο όμως που λειτουργεί η Αριστερή Πλατφόρμα, μη ρίχνοντας επίσημα την κυβέρνηση, στην ουσία την βοηθά στη νομοθέτηση των εντολών των δανειστών, την ίδια στιγμή που η ίδια παρουσιάζεται ως αντιμνημονιακή και κατηγορεί την... κυβέρνηση» και καλούσαμε την Αριστερή Πλατφόρμα να ρίξει την κυβέρνηση πριν την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.
Η Αριστερή Πλατφόρμα όμως δεν έριξε έγκαιρα την κυβέρνηση, το τρίτο μνημόνιο πέρασε στις πλάτες μας και ξαφνικά ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι θα ζητήσει και ψήφο εμπιστοσύνης. Η κίνηση αυτή του κ. Τσίπρα, στρίμωξε πλέον την Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία επιζητούσε απεγνωσμένα να τους διαγράψει ο κ. Τσίπρας, ώστε να τους ηρωποιήσει. 
Η Αριστερή Πλατφόρμα λοιπόν δεν έριξε έγκαιρα την κυβέρνηση και στην ουσία την βοήθησε να εισαγάγει το τρίτο μνημόνιο. Και τώρα τι; Τι θα κάνει η Αριστερή Πλατφόρμα με την ψήφο εμπιστοσύνης; Τώρα πλέον η Αριστερή Πλατφόρμα έχει τρεις επιλογές:
Α. Να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Το αποτέλεσμα θα είναι να πέσει η κυβέρνηση και να νομιμοποιηθεί ο κ. Τσίπρας να τους διαγράψει όλους. Τότε είτε θα πάμε σε εκλογές, είτε θα έχουμε οικουμενική κυβέρνηση. Όμως, οι άνθρωποι της Αριστερής Πλατφόρμας δεν πρόκειται να ηρωποιηθούν. Αφενός το τρίτο και φρικτότερο μνημόνιο είναι ήδη νόμος του κράτους, αφετέρου η Αριστερή Πλατφόρμα δεν θα έχει πρόσωπο να εμφανιστεί ενώπιον του ελληνικού λαού, για τον απλό λόγο, για το ότι δεν έριξε την κυβέρνηση πριν ψηφίσει το μνημόνιο και την έριξε μετά την ψήφιση.
Β. Να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να υποκύψει απόλυτα στην εξουσία του κ. Τσίπρα, οπότε η παρουσία της στην πολιτική σκηνή θα ευτελιστεί, καθόσον θα φανεί ως μια σκηνοθετημένη αντίδραση για να παγιδευτεί ο λαός, να αποπροσανατολιστεί και να στρέψει αλλού την προσοχή του.
Γ. Να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι διασπά την αριστερά κυβέρνηση, αλλά στη συνέχεια να προσπαθήσει εκ των έσω να προκαλεί προβλήματα στην κυβέρνηση κατά την εφαρμογή του μνημονίου και διαφόρων άλλων αντιλαϊκών μέτρων. Στήνοντας ταυτόχρονα νέο κόμμα μέσα στο κόμμα.
Πιστεύουμε πως τώρα πια η Αριστερή Πλατφόρμα (εφόσον είναι αληθινή και όχι πολιτικός «λαγός») δεν έχει άλλη λύση από την τρίτη. Θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να παγιδέψει τον κ.Τσίπρα στην κυβέρνηση και να μην του δώσει την ευκαιρία για μια ηρωϊκή έξοδο (κάτι που το έψαξε με το δημοψήφισμα), αλλά στη συνέχεια θα προσπαθήσει να επιβάλει την πολιτική της στην κυβέρνηση μέσω της Βουλής, αφού πλέον ο κ. Τσίπρας,αφενός δεν θα μπορεί να τους διαγράψει, αφετέρου δεν θα έχει άλλη στήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ), όπως είχε κατά την ψήφιση του μνημονίου.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ