Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΘΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ "ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ"!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ Star ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ (28/8)
Τη συμπόρευση της Λαϊκής Ενότητας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, διευκρινίζοντας ότι η μορφή της συμπόρευσης θα ανακοινωθεί σύντομα. Παράλληλα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος... από το γεγονός ότι ακόμα και οι "συστημικές" δημοσκοπήσεις φτάνουν να δείχνουν ότι η Λαϊκή Ενότητα ανέρχεται σε ποσοστά άνω του 6%, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση και την αισιοδοξία πως το κόμμα του θα πάει πολύ ψηλά και αφήνοντας αιχμές για τις δημοσκοπήσεις που, όπως είπε, όλα τα τελευταία χρόνια, με πολύ χαρακτηριστική περίπτωση το πρόσφατο δημοψήφισμα, έπεσαν πολύ έξω.

Μιλώντας στο Star και στη Μάρα Ζαχαρέα (Παρ. 28/8), ο Παν. Λαφαζάνης , αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε οτι «το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι το τρίτο μνημόνιο».

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας στήριξε δημόσια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τις επιθέσεις, που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα, λέγοντας πως «κινήθηκε με θεσμικό και δημοκρατικό τρόπο, υπηρετώντας τον Κανονισμό και το Σύνταγμα, τα οποία οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν καταστήσει κουρελόχαρτο.

Επίσης, έκανε λόγο για «μνημονιακή δικτατορία», καταγγέλοντας πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλος νόμος εκτός από το μνημόνιο. «Δεν έχουμε ούτε Σύνταγμα, ούτε κανονισμό της Βουλής, υπάρχει μόνο το μνημόνιο» είπε με νόημα, για χάρη του οποίου η δημοκρατία έχει ακυρωθεί και πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Στο ερώτημα αν θα συνεργαστεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη και αν έχει επικοινωνήσει με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο Παν.Λαφαζάνης είπε πως δεν φαίνεται συνεργασία σε αυτή τη φάση, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του.

Αναφερόμενος στην επτάμηνη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π.Λαφαζάνης υποστήριξε πως ήταν αντιφατική, γεμάτη παλινωδίες και χωρίς στόχευση, ενώ η κυβέρνηση δεν διέθετε εναλλακτικό σχέδιο, πράγματα τόνιζε όλη την προηγούμενη περίοδο στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα. Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν πως θέλει μνημόνιο με δραχμή, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αυτά είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις, το μνημόνιο είναι το ίδιο το ευρώ».

«Όσο η Ελλάδα θα είναι στην ευρωζώνη, θα ζει με το μνημόνιο», τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τις αιτιάσεις του πρώην υπουργού Επικρατείας Ν.Παππά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπεσε εκ των έσω, ο Παν.Λαφαζάνης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν έπεσε, αλλά παραιτήθηκε. Κανείς δεν την έριξε, απλά δεν τόλμησε να πάει στην Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει συνέντευξη του Παναγ. Λαφαζάνη στην εφημερίδα "Επένδυση" (29/8). Η συνέντευξη του Προέδρου της Λαϊκής Ενότητας έχει ως εξής:
ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ