Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Γ. Παπαναστασίου κατηγορεί τις προηγούμενες δημοτικές αρχές Αγρινίου και τον Μοσχολιό για δάνεια και χρέη εκατομμυρίων ευρώ (25 εκ.) - Ποιός πληρώνει τον βαρκάρη;

Σε μετωπική σύγκρουση με τον προηγούμενη δημοτική αρχή και νυν μείζονα αντιπολίτευση οδηγείται ο νυν δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, που σήμερα (χθες), μέσα από ανάρτηση του στο facebook επανέρχεται στα όσα... υποστήριξε χθες, κάνοντας λόγο για «υποθηκευμένο δήμο» κατά 25 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και για «πάρτι που τελείωσε»
Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη; 
Ο κ. Παπαναστασίου, κατηγορεί την δημαρχία Μοσχολιού, κάνοντας λόγο για υπερδανεισμό, χωρίς όμως να αναγνωρίζει τουλάχιστον σήμερα, γιατί χθες το έπραξε, πως περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, από τα συνολικά 15 από οφειλές από δάνεια, προέρχονται από τους άλλους δήμους που συνενώθηκαν με το Αγρίνιο και ουσιαστικά ο δήμος Αγρινίου, ως Καποδοστριακός έως το 2010, ήταν ένας από τους λιγότερο χρεωμένους στην Ελλάδα.
Γράφει συγκεκριμένα ο κ. Παπαναστασίου:
«Το δημοτικό συμβούλιο αποτελεί το κορυφαίο όργανο του Δήμου μας και στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό της χρονιάς 2014 αλλά και τον ισολογισμό, για πρώτη φορά και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης (για να την παρακολουθούν όλοι οι πολίτες), παρουσιάσαμε την πραγματική οικονομική κατάσταση του δήμου μας. Όπως είπα θα πρέπει να «καταπιούν» τη γλώσσα τους όσοι έλεγαν ότι ο Δήμος έχει νοικοκυρεμένα οικονομικά. Αντιθέτως είμαστε υποθηκευμένοι για 20 εκατ. ευρώ! 
Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν δάνεια, στις εποχές των παχιών αγελάδων, για να δείξουν έργο! Δάνεια τα οποία καλείται να πληρώσει η σημερινή δημοτική αρχή και αγγίζουν περί τα 15 εκ. ευρώ..Ο δήμος μας, καλείται επίσης με τελεσίδικη απόφαση να πληρώσει επιπλέον 1.359.000 ευρώ για την εξόφληση της μελέτης για το νέο δημαρχιακό μέγαρο στα παλιά δημοτικά σφαγεία (που δε θα γίνει ποτέ) ενώ για πρώτη φορά καταφέραμε να αποτυπώσουμε τις πληρωμές που καλείται να πληρώσει ο δήμος από τις σε βάρος του δικαστικές αποφάσεις, μετά από προσφυγές που ανέρχονται σε 5,2 εκατομμύριο ευρώ.. 
Αναρωτιέμαι τι θα πουν στο δικαστήριο στους κατόχους μηχανημάτων που με αγωγές κατά του δήμου ισχυρίζονται ότι εκτέλεσαν έργο (τα παρελθόντα έτη) με προφορική εντολή, έργο το οποίο όμως δεν πιστοποιούν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.
Να ευχαριστήσω την παράταξη του κ. Μοσχολιού, που με την ψήφο της επιβεβαίωσε τα λεγόμενα μου, για την τραγική οικονομική κατάσταση του δήμου. Με λίγα λόγια τα προηγούμενα χρόνια γινόταν πάρτι αλλά τώρα το πάρτι τελείωσε! 
Καλημέρα ώρα για δουλειά!
Με πληροφορίες εδώ 

1 σχόλιο :

  1. (25 εκ.) - Ποίος;ή ποιοι θα πληρώσουν τον βαρκάρη; Απάντηση: Αυτοί που έχουν βάλει την υπογραφή τους.
    Γιατί μια παροιμία του λαού λέει «Την υπογραφή σου και το πουλί σου, πρόσεξε που τα βάζεις»
    ΔΕΝ θα τα πληρώνει ξανά και ξανά ο συνήθης Μ@@@@ας ο λαός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ