Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την επεισοδιακή αποχώρηση της παράταξης του κ. Μπουλέ από το δημοτικό συμβούλιο Ναυπάκτου

Με απειλές και αποχωρητήριες ύβρεις η παράταξη του κ. Μπουλέ, «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα».
Με ύβρεις και απειλές, προσπάθησε ο κ Μπουλές, με το «έτσι θέλω», να επιβάλλει την διαδικασία που ο ίδιος ήθελε, στο δημοτικό συμβούλιο. Όταν δεν τα κατάφερε ούτε ο ίδιος, ούτε και ο δημοτικός του σύμβουλος της παράταξής...
του, που προσφέρθηκε να τον βοηθήσει (εκτοξεύοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου), προτίμησαν να αποχωρήσουν από την συνεδρίαση.
Κρίμα. Κανείς δεν αποχωρεί από μια συζήτηση, εκτός αν δεν έχει επιχειρήματα, δεν έχει προτάσεις  ή αν θέλει με την στάση του να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Θεωρούμε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση, δυστυχώς, ισχύουν όλα τα παραπάνω.
Δύο σοβαρά θέματα συζητιούνταν στο συγκεκριμένο συμβούλιο. Πώς θα διοργανωθούν τα φετινά παζάρια συνεχίζοντας την περσινή αναβαθμισμένη λειτουργία τους και η διοργάνωση των εκδηλώσεων για την ναυμαχία της Ναυπάκτου. Ειδικά φέτος, για την ναυμαχία, πέρα από το κομμάτι των εκδηλώσεων, συζητιόταν η ίδρυση του «δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων, περιφερειών, οργανώσεων, ενώσεων και μουσείων με θέμα την Ναυμαχία της Ναυπάκτου», με έδρα την Ναύπακτο. Το δίκτυο αυτό εντάσσεται στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την σύζευξη  πολιτισμού και τουρισμού, με αναπτυξιακή διάσταση. Ξεκίνησε να υλοποιείται με την επίσκεψη στην Μεσσήνα, τον Αύγουστο του 2015, αντιπροσωπείας του δήμου Ναυπακτίας. Ο κ. Μπουλές και ο βοηθός του, έστησαν την φασαρία και τις αποχωρητήριες ύβρεις, κατά την ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Ράπτη, για το τι έγινε στην Μεσσήνα.
Προσπάθησαν να δημιουργήσουν προπέτασμα καπνού, ώστε να «κρύψουν» την δημιουργία του δικτύου. Ενδεικτικά στο δίκτυο, εκτός από την Ναύπακτο και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα συμμετέχουν: Η Μεσσήνα, η Βενετία, το Παλέρμο, η Γκαέτα, (από την Ιταλία) η Νικοσία (Σικελία), η περιφέρεια της Σικελίας, το Τολέδο (Ισπανία), το Γκέτεμπουργκ (Γερμανία), η Τενερίφη και περιφέρεια Βάλλε ντε Γκουέρα (Κανάρια νησιά), η Αμμόχωστος, το μουσείο της Βαρκελώνης, το μουσείο στολών της Μαδρίτης. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και πολλοί άλλοι, από την Μάλτα, την Κροατία, την Σααβέδρα της Ισπανίας. Το πρωτόκολλο συνεργασίας όλων αυτών, θα υπογραφεί το Σάββατο των εκδηλώσεων αναπαράστασης της Ναυμαχίας, στο Μποτσαρέικο. Στόχος του δικτύου είναι όπως οι πρόγονοί μας ενώθηκαν απέναντι στον κοινό εχθρό, να αποκτήσουμε σήμερα κοινό βηματισμό απέναντι στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Για τον δήμο μας, επιπλέον στόχος είναι η πανευρωπαϊκή προβολή της Ναυπακτίας και του LEPANTO, να ανοίξουμε την πόρτα για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των δράσεων του δικτύου, η δημιουργία υποδομών τουρισμού και πολιτισμού με δημιουργία θέσεων εργασίας, απαντώντας στην οικονομική κρίση, με θετικό τρόπο.
Ο κ. Μπουλές δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα για όλα αυτά. Προσήλθε στο δημοτικό συμβούλιο απροετοίμαστος, και έψαχνε αφορμή να πάει αλλού την κουβέντα. Η τέως αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Ζιαμπάρα δεν κατάφερε να παραμείνει στην αίθουσα και προτίμησε να βγει από αυτήν συνομιλώντας στον κήπο του ΞΕΝΙΑ με άλλο δημοτικό σύμβουλο. Προφανώς δεν την ενδιέφερε η συζήτηση για την διοργάνωση των εκδηλώσεων για την ναυμαχία της Ναυπάκτου.
Σύμφωνα και με το τοπικό ειδησεογραφικό site, Nafpaktianews:
«Η επιμονή του κ. Μπουλέ να κατονομάσει ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Γιάννης Ράπτης το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που παρίσταναν τους αιρετούς σε ταξίδι τους στην Ιταλία. προηγούμενα χρόνια σχετικά με τις εκεί εκδηλώσεις εορτασμού της  Ναυμαχίας της Ναυπάκτου ήταν η αφορμή για να στιγματιστεί το αποψινό δημοτικό συμβούλιο…»
Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα οκ. Μπουλές καλά τα κατάφερε. Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, απέφυγε να τοποθετηθεί ή να προτείνει κάτι. Δυστυχώς στην δημοκρατία, η συζήτηση δεν είναι υποχρεωτική. Όποιος θέλει να την αποφύγει, την αποφεύγει. Η Ενωτική Πρωτοβουλία όμως δεν έχει επιλέξει τον κατήφορο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνεται ουσιαστική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.


Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ