Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Απογοητευτική εμφάνιση του Παναιτωλικού και νέα ήττα στο Αγρίνιο από τον Πλατανιά 1-2 (φωτο)

Η τραγική έξοδος του Κυριακίδη που απέφερε το δεύτερο γκολ του Πλατανιά
Με γκολ του Κουλιμπαλί στο 82ο λεπτό μετά από τραγικό λάθος του γκολκίπερ Κυριακίδη, ο Πλατανιάς επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και πανηγύρισε μία πολύ σπουδαία νίκη στη μάχη του για...
παραμονή.


Τα γκολ: Κάπελ (49') / Μιλούνοβιτς (30'), Κουλιμπαλί (82')

Η πίεση για το θετικό αποτέλεσμα επηρέασε αρνητικά τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα, με το κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης να είναι τα πολλά φάουλ εκατέρωθεν που δεν επέτρεπαν είτε στους παίκτες του Παναιτωλικού είτε σε αυτούς του Πλατανιά να βρουν κάποιο ρυθμό. Ο Παναιτωλικός είχε δύο υποψίες ευκαιρίας στο 16' με τον Βιγιαφάνες (πρόλαβε ο Σωτηρίου και έδιωξε) και στο 26' με τον Μαρκόφσκι (έκοψε σε κόρνερ ο Μπανανά) ενώ στο 29' πλησίασε λίγο περισσότερο το γκολ αλλά το σουτ του Βιγιαφάνες δεν κατάφερε να προβληματίσει τον γκολκίπερ των Κρητικών.
Ο Πλατανιάς ωστόσο, ο οποίος προσπαθούσε με τη σειρά του να απειλήσει κυρίως από τα άκρα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με ένα πολύ όμορφο γκολ: ο Βάντερσον έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο αμαρκάριστος Μιλούνοβιτς έπιασε την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, στέλνοντάς τη μπάλα "συστημένη" στη δεξιά γωνία του Κυριακίδη (4ο γκολ του στο πρωτάθλημα). Το γκολ αυτό ανέβασε ψυχολογικά τους φιλοξενουμένους που έφτασαν κοντά και στο 2-0 με τον Κουλιμπαλί στο 33' αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ ενώ στον αντίποδα δημιούργησαν εκνευρισμό στους Αγρινιώτες, που αδυνατούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις στην αντίπαλη εστία.


Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με το απευθείας χτύπημα φάουλ με το αριστερό του Ρουσκουγέδα, όμως ο Σωτηρίου εκτινάχτηκε εντυπωσιακά και μπλόκαρε και με τα δύο χέρια, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τους Κρητικούς να έχουν κεφάλι στο σκορ.



Το προβάδισμα του Πλατανιά δεν κράτησε ωστόσο για πολύ, με τους παίκτες του Παναιτωλικού να μπαίνουν αποφασισμένοι στην επανάληψη και να φέρνουν το ματς στα ίσα μόλις στο 49': ο Μαρκόφσκι κέρδισε την κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή και η μπάλα στρώθηκε μπροστά στον Κάπελ, που με ωραίο διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κυριακίδη. Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα πήγε να γίνει η ολική ανατροπή αλλά η μπάλα μετά την κεφαλιά του Μαρκόφσκι έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία του Πλατανιά.



Μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός άρχισε να κατεβάζει στροφές και ο Πλατανιάς έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με το παιχνίδι όμως να χάνει σιγά σιγά τη φρεσκάδα του και τη δύναμη και τα λάθη να κυριαρχούν. Εκεί όμως που πολλοί άρχισαν να πιστεύουν πως οι δύο ομάδες θα συμβιβάζονταν με τον βαθμό της ισοπαλίας ως "μή χείρον βέλτιστον" σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά ματς, ήρθε η φάση του 82ου λεπτού να ανατρέψει τα δεδομένα.



Ο Μιλούνοβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Κυριακίδης έκανε απελπιστικά άστοχη έξοδο και ο Κουλιμπαλί που τον κέρδισε στον αέρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά απέναντι στην ανυπεράστιστη εστία (1-2).



Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το φινάλε ο Παναιτωλικός έκανε την ύστατη προσπάθεια για να σώσει την παρτίδα με το γκολ της ισοφάρισης όμως ήταν πολύ αργά... Οι παίκτες του Πλατανιά έκλεισαν έξυπνα τους χώρους, έπαιξαν όπως έπρεπε με το χρόνο (στο 93' είχαν μάλιστα μία καλή ευκαιρία για το 3-1 με το σουτ του Μαχαμάτ που αποκρούστηκε από τον Κυριακίδη) και το φινάλε τους βρήκε να πανηγυρίζουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη συνεχόμενη.



Λιγοστός κόσμος στο γήπεδο,παρά τη λιακάδα,ο οποίος έφυγε απογοητευμένος μετά το νέ στραπάτσο του Παναιτωλικού μέσα στην έδρα του.



Δυό φορές σε όλο το ματς πήγε η μπάλα στην εστία του Παναιτωλικού και τις δύο κατέληξε στα δίχτυα.



Και επιθετικά μεγάλη φτώχεια σε σημείο που ο Ματζουράκης επιστράτευσε τον 39χρονο Καμαρά,ο οποίος δεν θύμισε σε καμία περίπτωση το γνωστό γκολτζή του παρελθόντος.



Κάτι φταίει στα σωθικά του Παναιτωλικού κι όσες αλλαγές προπονητών και να γίνουν δεν πρόκειται ν' αλλάξουν την κατάσταση.



Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κέβιν, Κούσας, Παπάζογλου, Ρουσκουγέδα (64' Ουάρντα), Κουτρομάνος, Μάκος (85' Ρομέρο), Ντάνι Μπεχαράνο, Κάπελ (78' Καμαρά), Βιγιαφάνες, Μαρκόφσκι



Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Μενδρινός (79' Μαχαμάτ), Μιλούνοβιτς (85' Αποστολόπουλος), Γιακουμάκης (69' Γκόμες), Ανγκούλο

Περισσότερες φωτο κλικ εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ