Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Στον Εισαγγελέα η ΜΚΟ Παπαμιμίκου με πλαστά τιμολόγια

Η ΥΔΑΣ έστειλε τον περασμένο Ιούλιο στον Εισαγγελέα, έγγραφο για πλαστά παραστατικά της ΜΚΟ ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ. του Ανδρέα Παπαμιμίκου, με το ποσό των 209.913 ευρώ.
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι τον Ιούλιο, ο επικεφαλής ΥΔΑΣ πρέσβης κ. Νίκος Βαμβουνάκης, μετά από έρευνα των υπηρεσιών, διαβίβασε στην.... εισαγγελία φάκελο με έγγραφα 100 σελίδων από τα οποία προκύπτει πως πρόκειται για εικονικά τιμολόγια
Σύμφωνα με το έγγραφο, προκύπτει ότι αποδείξεις 209.203 ευρώ που είχαν υποβληθεί το 2009 από την ΜΚΟ «Δίκτυο για την Δημοκρατία στη Ν.Α Ευρώπη» στην ΥΔΑΣ, του ΥΠΕΞ, είναι πλαστές. Το έγγραφο αναφέρει ότι το ποσό αυτό αποτελεί μέρος συνολικού ποσού 394.750 ευρώ με τα οποία είχε συγχρηματοδοτηθεί από την ΥΔΑΣ η εν λόγω ΜΚΟ για την κατασκευή υδραγωγείου στην περιοχή Αγ. Σαράντα στην Αλβανία. Τα πλαστά παραστατικά είχαν υποβληθεί στην ΥΔΑΣ και είχαν εγκριθεί από τον τότε Γενικό Διευθυντή Πρέσβυ, κ. Μ. Καραφωτιά και την τότε Αναπ. Γενική διευθύντρια της ΥΔΑΣ Πρέσβυ κα. Ελ. Ζορμπαλά, σύμφωνα με τρεις συνημμένες βεβαιώσεις.
Στο έγγραφο επισημαίνεται, ότι προφανώς εκ παραδρομής η βεβαίωση που υπογράφεται από τον κ. Καραφωτιά, φέρει εσφαλμένη ημερομηνία, ήτοι 18.2.2008 αντί της ορθής 18.2.2009.
Όσον αφορά στην υλοποίηση του έργου (κατασκευή υδραγωγείου), και στην κοστολόγηση των δαπανών, η ΥΔΑΣ διερευνά όλο το θέμα και θα αποστείλει το πόρισμα μόλις ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ