Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες - Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή

Με σκληρές "κόντρες" μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.
Το νομοσχέδιο υπερψήφισε το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με εξαίρεση τον Δημήτρη Τσιρώνη ο οποίος απουσίαζε αλλά έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσε την πρόθεσή του να στηρίξει το... νομοσχέδιο. Η ΝΔ καταψήφισε όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.
Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι υπερψήφισαν, πάντως, τις ρυθμίσεις που αφορούν την δημοπράτηση των αδειών. Όλα τα κόμματα καταψήφισαν επίσης τη ρύθμιση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με την οποία παύονται τα μέλη του ΕΣΡ και των υπολοίπων ανεξαρτήτων αρχών των οποίων έχει λήξει η θητεία.
Αντίθετα υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία (πλην της Ένωσης Κεντρώων που δήλωσε «παρών») η τροπολογία του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη για την πρόσληψη επιπλέον 1.000 έως 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών με κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένου να αναπληρωθούν τα κενά στα σχολεία.
Είχε προηγηθεί συζήτηση στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια. Ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα του νομοσχεδίου, ζήτησε η Ν.Δ. Συγκεκριμένα, 22 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για 35 άρθρα (σε σύνολο 58 άρθρων) του νομοσχεδίου. Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία τα άρθρα: 2,3,4,9,11,12, 13,14,16,17,18, από το 21 έως και το 43 και το 55.
Ρύθμιση διαφοροποιεί τη σύνθεση του ΕΣΡ
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατάθεσε ρύθμιση με την οποία διαφοροποιείται η σύνθεση του ΕΣΡ, καθώς καταργείται η διάταξη του νόμου με την οποία δίνονται επαναλαμβανόμενες παρατάσεις στις θητείες των μελών του. Μάλιστα, η διάταξη επαναδιατυπώθηκε, ώστε να είναι σαφές ότι θα γίνει αντικατάσταση μόνο των μελών των οποίων έχει λήξει η θητεία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε οι αρχές να μην λαμβάνουν αποφάσεις αν δεν έχουν πλήρη σύνθεση, το οποίο αποδέχθηκε η κυβέρνηση.
Για το θέμα, ο υπουργός δήλωσε νωρίτερα ότι «τα μέλη του ΕΣΡ δεν έχουν συμπληρώσει όλα την προβλεπόμενη από το νόμο θητεία. Οποιαδήποτε αντικατάσταση προϋποθέτει την σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής».
Άλλες νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο υπουργός, είναι οι παρακάτω: 
το ΕΣΡ δύναται να ματαιώσει τον διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει, σε περίπτωση μη ικανοποιητικής συμμετοχής αριθμού υποψηφίων.
παρέχεται η δυνατότητα στο ΕΣΡ να απευθύνεται σε διεθνείς ορκωτούς λογιστές για την ονομαστικοποίηση των μετοχών.
από το νομοσχέδιο εξαιρούνται τα υφιστάμενα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν σε ΟΤΑ.
λαμβάνονται υπόψη ο πληθυσμός, το ΑΕΠ και η γεωμορφολογία του εδάφους για τον αριθμό των περιφερειακών σταθμών 
οι περιφερειακοί σταθμοί μπορούν να συνδέονται και με δύο παρόχους ψηφιακού προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ