Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Η ΟΑΣ Αιτ/νιας καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζική - μαχητική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στο Αγρίνιο στις 7 μ.μ. στην κεντρική... πλατεία. Ως πρώτη πανελλαδική απάντηση με όλους τους κοινωνικούς μας συμμάχους.
Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ισχυρίζεται ότι η πρόσφατη εκλογική της νίκη, σημαίνει  ̈πράσινο ̈ φως από αγρότες, μισθωτούς, συνταξιούχους για να συνεχίσει στη γραμμή που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση των ίδιων αυτών κομμάτων .
Τα πρώτα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέτρα του 3ου μνημονίου, τώρα προετοιμάζονται ως νέοι εφαρμοστοί νόμοι.. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βγαίνουν ως διεκδικητές καλύτερων «αντισταθμιστικών», «ισοδύναμων» ή «παράλληλων» μέτρων. Λένε ότι θα καταψηφίσουν τα κυβερνητικά μέτρα αν και ψήφισαν παρέα το 3ο μνημόνιο.
Εδώ παίζεται η νέα φαρσοκωμωδία.
Πάνε να μας ξεγελάσουν να μας βάλουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας ή με τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, θαρρείς και η αγροτική οικογένεια δεν έχει και τέτοια μέλη.
Συνάδελφε αγρότη κτηνοτρόφε μην έχεις αυταπάτη, μην τσιμπάς στο δόλωμα. Δεν θα υπάρχει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνσή σου και με αυτά που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με τ ́ άλλα που ετοιμάζει η ΝΔ ως αντιπολίτευση. Φοροκαταιγίδα φέρνουν σε βάρος σου. Ανταγωνιστής σου δεν είναι αυτός που συμπληρώνει το έτσι κι αλλιώς περιορισμένο εισόδημά του και από την αγροτική δουλειά. Γι αυτό δε θα σωθείς αν περιοριστεί και πάλι ο αριθμός αυτών που παίρνουν επιδότηση, αν γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια για το χαρακτηρισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.
Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η αντιπολίτευση των κομμάτων που συντάσσονται με την ΕΕ, με την ΚΑΠ, ότι κι αν ψάχνουν ότι κι αν κάνουν, εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο στην αγροτική παραγωγή, στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις τράπεζες, στην εκμετάλλευση της γης. Για τα δικά τους κέρδη κάνουν διαπραγματεύσεις, δανείζονται, φτιάχνουν νόμους.
Μην αφήνεις να σε ξεζουμίσουν κι άλλο, αντίδρασε πάλεψε, διεκδίκησε
ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι η ανάπτυξη που επαγγέλλονται μπορεί να μας εξασφαλίσει καλύτερες μέρες.
Αύξησαν το ΦΠΑ στο 23% στα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια, αυξάνουν το κόστος παραγωγής, αδειάζουν το πορτοφόλι μας, μεγαλώνουν τις δυσκολίες μας απέναντι στον ανταγωνισμό, ευνοούν τις εισαγωγές σε προϊόντα που παράγονται ή μπορούν να παραχθούν στην Ελλάδα, επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις. Εφαρμόζουν τη φοροληστεία που αποφάσισε η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2013 η οποία θα φθάσει στα 26% φόρος και μέχρι 100% η προκαταβολή από το πρώτο ευρώ. Μείωσαν τις συντάξεις αυξάνοντας τις κρατήσεις για την υγειονομική περίθαλψη. Έχουν συμφωνήσει στον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ (εναρμόνιση με ΙΚΑ) χωρίς να αποκλείονται εναλλακτικά σενάρια μείωσης των συντάξεων, στην κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, στη φορολόγηση ενισχύσεων και αποζημιώσεων, καταργούν δωρεάν κρατικές υπηρεσίες (εμβολιασμοί ζώων κλπ) για να βάζουμε όλο πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη .
Μέσα στον Οκτώβρη θα κατατεθούν το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, οι αναθεωρημένοι στόχοι για το 2015, το μεσοπρόθεσμο για την περίοδο 2016 - 2019 με νέα μέτρα 7 δισ. ευρώ. Άνοιξε ο δρόμος για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και χωραφιών, σε συνδυασμό με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όλα αυτά μαζί με την ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις μέχρι και 50% ως το 2019, θα οδηγήσουν στο βίαιο και γρήγορο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, στη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών. Στέλνουν εμάς και τις οικογένειές μας στις στρατιές των πάνω από 1.500.000 ανέργων.
ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ, ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΜΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ

Είναι αποφασισμένοι να περάσουν τη μνημονιακή καταιγίδα.
 Μαχητικά, οργανωμένα. Μην τους αφήσουμε ήσυχους. Να τους εμποδίσουμε.
 Απευθύνουμε πλατύ ενωτικό κάλεσμα . Να πάρουμε την υπόθεση της επιβίωσής μας στα δικά μας χέρια!
Αυτός είναι ο δικός μας, ο λαϊκός μονόδρομος.
Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών είναι και αυτοί θύματα των μνημονίων και των ίδιων πολιτικών. Έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο.
Όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε τη δική μας συμμαχία, την αλληλεγγύη. Οργανωμένοι ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και την εξουσία τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Την Πέμπτη 22 Οκτώβρη

Διαδηλώνουμε στο Αγρίνιο στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ