Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Απάντηση Δημάρχου Αγρινίου κ.Γ.Παπαναστασίου για μισθούς Δημάρχου και συνεργατών - Περί αποκλειστικών «Δημοτικών προμηθευτών» ο λόγος!

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Αγρίνιο, 23/10/ 2015
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100 Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 3 60314
FAX: 2641 0 48498

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Απάντηση σε δημοσίευμα για μισθούς Δημάρχου και συνεργατών 
Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Τα φερέφωνα και τα χαλκεία του χθες, έχοντας χάσει τις δουλειές και την απευθείας πρόσβαση που είχαν στα ταμεία του Δήμου, πεσμένοι ήδη στους…
λάκκους που σκάβουν, προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά με το έσχατο «όπλο» που διαθέτουν: τον λαϊκισμό. 
Τα τεράστια προβλήματα που καλούμαστε να επιλύσουμε, στη βάση της ισχυρής εντολής των Δημοτών, οι οποίοι μας ζήτησαν να γυρίσουμε σελίδα και, μακριά από τις πρακτικές του χθες και τις μικροκομματικές κοκορομαχίες, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του, μετατρέποντας το Δήμο σε τόπο να ζεις, δεν μας επιτρέπουν να ασχοληθούμε, ούτε λεπτό, με τους… Άγγελους εξάγγελους, τους γερμένους πάνω σ’ ένα δεκανίκι, οι οποίοι είχαν γλώσσα μόνο για να γλείφουν. Εξάλλου, «τα νέα που μας έφεραν ήταν όλα μια ψευτιά κι ας ακούγονταν ευχάριστα στ’ αυτί μας».
Εμφάνιση ebdomada 1072_Layout 1.jpg
Παρόλα αυτά, επειδή, κυρίως για θέματα ηθικής τάξης, δεν πρόκειται να αφήσω τίποτε αναπάντητο, θα ήθελα να θυμίσω ότι:
1. Ο μισθός του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και των συνεργατών τους, προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
2. Το καθεστώς μισθοδοσίας των αιρετών, έχει υποστεί δίκαιες περικοπές που αγγίζουν το 60%, για τους Δημάρχους, ενώ υπάρχουν Αντιδήμαρχοι οι οποίοι επιτελούν τεράστιο έργο δουλεύοντας αμισθί.
3. Οι επιτροπές των Δήμων καθώς και τα δημοτικά τους συμβούλια, δεν αμείβονται, όπως συμβαίνει με τις επιτροπές της Βουλής ή τις επιτροπές της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης.
4. Από τον ονομαστικό μισθό του ο Δήμαρχος καταβάλλει, ως οφείλει, όλες τις προβλεπόμενες ιατροφαρμακευτικές και συνταξιοδοτικές εισφορές προς το Ταμείο στο οποίο υπάγεται, άρα στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρότερο.
5. Οι περικοπές αυτές, ανεξάρτητα από το δημοσιονομικό όφελος που αυτές επιτυγχάνουν, από τη μία ικανοποιούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και από τη άλλη συμβάλλουν στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.

Την ώρα που τα προγράμματα ΕΣΠΑ εξανεμίζονται, οι φόροι μεγεθύνονται, οι συντάξεις μειώνονται, οι Δήμοι λειτουργούν κοινωνικές δομές χωρίς πόρους, κάποιοι εξαντλούν το… λειτούργημα τους στην εκτόξευση λάσπης. Το κακό γι’ αυτούς είναι ότι η λάσπη εκτοξεύεται προς τα κει που δεν κολλάει. 

Κατά τα λοιπά: Οι επί σειρά ετών αποκλειστικά «Δημοτικοί προμηθευτές» ας σιωπήσουν……

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ