Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Εκλογή Μεϊμαράκη από τον α’ γύρο “δείχνουν” οι δημοσκοπήσεις MRB και Metron Analysis

Την προοπτική εκλογής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, από τον πρώτο κιόλας γύρο της αναμέτρησης στις 22 Νοεμβρίου, δείχνουν τα στοιχεία των δυο δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της..... δημοσιότητας.
Τόσο στη δημοσκόπηση της Metron Analysis (για τα “Παραπολιτικά”), όσο και σε εκείνη τηςMRB (για τη “Real News”), η μεγάλη διαφορά που χωρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας, και το γεγονός ότι ο σημερινός πρόεδρος κινείται πέριξ του 50%, οδηγούν στην εκτίμηση ότι η εκλογή είναι εφικτή από τον πρώτο κιόλας γύρο.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη το 2009, όταν ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στο 47%, και η Ντόρα Μπακογιάννη αποδέχτηκε την ήττα της, φτάνοντας στο 42%, ώστε να αποτραπεί ο δεύτερος γύρος της αναμέτρησης.
Και στις δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει προβάδισμα σχεδόν 30% έναντι του Απόστολου Τζιτζικώστα, (+27% στη Metron Analysis, 48%-21%, +27,6% στην MRB, 47,5%-19,9%).
Ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας δείχνει να μην μπορεί να κινηθεί πάνω από τα επίπεδα του 20%, κάτι που καθιστά θνησιγενή την υποψηφιότητά του, καθώς φαντάζει περισσότερο πιθανό ένα ντέρμπι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη 2η θέση (συγκεντρώνει 18% και 16,4% στις δυο δημοσκοπήσεις αντίστοιχα), παρά το ενδεχόμενο να καλύψει τη μεγάλη διαφορά που τον χωρίζει από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ