Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Εκλογική Ανακοίνωση: Εκπαιδευτική Προοπτική Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου Θέρμου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Για μια ακόμη χρονιά η εκπαιδευτική κοινότητα ήρθε αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα. Δυο μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων μετράμε τις πληγές που βαθαίνουν εξαιτίας των εδώ και χρόνια ασκούμενων πολιτικών.
Τα τελευταία πέντε χρόνια η Δημόσια παιδεία και οι εκπαιδευτικοί ήταν σε...
διωγμό. Η πολιτική αλλαγή που σημειώθηκε από την περσινή συνέλευση του Συλλόγου μας, έφερε μια νότα  αισιοδοξίας στο χώρο της εκπαίδευσης, ένα κλίμα δημοκρατίας  στα σχολεία. Η κατάργηση των νόμων της ψευδεπίγραφης ‘’αξιολόγησης’’, η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης, των αυταρχικών προβλέψεων του πειθαρχικού δικαίου, η επανίδρυση των ΕΠΑΛ, η επαναπρόσληψη των απολυμένων καθηγητών, οι ρυθμίσεις για τα πειραματικά σχολεία, η συμμετοχή του συλλόγου διδασκόντων στην επιλογή διευθυντών και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση που όμως δεν είναι αρκετά.
  Με το άνοιγμα των σχολείων, σε συνθήκες έλλειψης χρηματοδότησης για την παιδεία καθώς και οργανωτικών αδυναμιών εκ μέρους του Υπουργείου, αναδείχθηκαν πιο οξυμένα τα χρόνια προβλήματα της εκπ/σης:οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, η μεγάλη ανάγκη για μόνιμους διορισμούς, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, τα μεγάλα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής, η δίχρονη Προσχολική Αγωγή κ.ά.
Μπροστά στις νέες συνθήκες είναι αναγκαίο σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ένα συνδικαλιστικό κίνημα αυτόνομο, ακηδεμόνευτο, ενωτικό που δε θα εξυπηρετεί στενά κομματικά πλάνα, αλλά θα ανοίγει δρόμους που θα οδηγούν σε νίκες για το δημόσιο σχολείο και τους εκπ/κούς. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να απαιτήσουμε την ανατροπή των πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας.
  Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για:
·    δημόσιο, δημοκρατικό σχολείο χωρίς αποκλεισμούς για όλους τους μαθητές και σε ένα πλαίσιο αυτονομίας για τους εκπ/κούς.
·    την υπεράσπιση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας.
·    αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση.
·    κάλυψη  των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς.
·    στήριξη  και δικαίωση των αιτημάτων της ειδικής αγωγής.
·    δίχρονη προσχολική αγωγή.
Η παράταξή μας ήταν και θα είναι στο πλευρό του κάθε συναδέλφου με όπλα της τη διαφάνεια , τη διαφορετικότητα στον τρόπο διεκδίκησης και τη σταθερότητα των απόψεων της. Δε μας δένει τίποτα τα χέρια μας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση συμμαχούμε με τους συναδέλφους κι όχι με πολιτικές που μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το δύσκολο σημείο. 
Ζητούμε τη στήριξη του ψηφοδελτίου μας , γιατί μας το επιτρέπει η διαχρονική κι έντιμη παρουσία μας. Ζητούμε τη στήριξή σας για έναν σύλλογο που
• να μην ταυτίζεται με τη διοίκηση 
• να αναδεικνύει τα προβλήματα 
• να διεκδικεί λύσεις

Είναι καιρός να συμμετέχουμε ενεργά σε δράσεις και να μην αναθέτουμε την τύχη μας σε κανέναν.
Συναδέλφισσες , -οι
Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, διατυπώνουμε τις σκέψεις και τις ανησυχίες μας, αλλάζουμε τους συσχετισμούς.
Ενισχύουμε το ψηφοδέλτιο της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ερα συνεργαζόμενοι.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ. ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ
Καραγιάννη Στέλλα,νηπιαγωγός
Κατσιπάνου Βελισσαρία, καθ. μουσικής
Λιάτσου Χριστοφορούλα, νηπιαγωγός
Μπαλωμένου Πολυκρήτη, νηπιαγωγός
Σωτηροπούλου Νατάσα, νηπιαγωγός
Πατέρας Χρήστος, αναπληρωτής δάσκαλος
Χριστάκη Βάσω, δασκάλα


ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Λιάτσου Χριστοφορούλα
Μπαλωμένου Πολυκρήτη

                  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ, ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ.
  

Νοέμβρης 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ