Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: άλλη μια Μιλιταριστική και Εθνικιστική επίδειξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

H ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ: ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΧ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΥΛΟΓΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!
Τρεις μέρες μετά τη βάρβαρη συμφωνία μεταξύ της συγκυβέρνησης και των «θεσμών» για να πάρουν τα σπίτια του λαού και να επιβάλλουν νέους φόρους. Αφού προηγουμένως, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την συνοδεία εκατοντάδων ασφαλιτών τίμησε την... εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το Υπουργείο Άμυνας θα διεξάγει άλλη μια εθνικιστική τελετή που θα τη ζήλευε και η Χούντα των Συνταγματαρχών!
Διαβάζουμε λοιπόν ότι «με την επίσημη έπαρση της εθνικής σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και την εν συνεχεία πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη τιμάται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού, οι στρατιωτικές ορχήστρες των Ενόπλων Δυνάμεων θα δώσουν συναυλία την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στον υπαίθριο χώρο μπροστά από την είσοδο του σταθμού ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», στην πλατεία Συντάγματος».

Είχε προηγηθεί πριν από λίγες μέρες ο Τριήμερος Εορτασμός της Πολεμικής Αεροπορίας…
Όπως τονίσαμε και τότε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει ότι επιδιώκει να συνδυάσει την στυγνή μνημονιακή της πολιτική με τη διάδοση του εθνικισμού και του μιλιταρισμού. Είναι μια πολιτική επιλογή που έγινε εμφανής από την πρώτη στιγμή, με κορυφαία στιγμιότυπα τη μετατροπή της Παρέλασης της 25ης Μαρτίου σε εθνικιστική φιέστα με την αγαστή συνεργασία Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα-Δούρου-Κωνσταντωπούλου, για να ακολουθήσει το χουντικής έμπνευσης «Πάσχα των Ενόπλων Δυνάμεων» πάλι με την σύμπραξη Καμμένου-Ήσυχου, η «Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων» και η πρόσφατη Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης, όπου η συμμετοχή των μηχανοκίνητων μέσων απογείωσε το κόστος της στα 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ!
Οι όποιες «πολιτιστικές εκδηλώσεις», ακολουθούνται από το σύγχρονο μιλιταριστικό παιδομάζωμα, με ιδιαίτερο στόχο την νεολαία, αλλά και την εθνικιστική χειραγώγηση του συνόλου της κοινωνίας. Μάλιστα, οι πιλότοι μετατρέπονται σε ντίβες του μιλιταρισμού και του εθνικισμού, με επιδείξεις F16 και διάπυρους εθνικιστικούς λόγους. Η επιδίωξη τους είναι να ποδηγετήσουν την νεολαία από τα πρώτα χρόνια της για να την σύρουν στο άρμα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, καλώντας την να υπηρετήσει στα πιο νεανικά και ανώριμα χρόνια της, από άποψη κοινωνικών-πολιτικών εμπειριών. Να ενσωματωθεί ως Μισθοφόρος στον Ελληνικό Στρατό με δέλεαρ τον σταθερό μισθό για ορισμένα χρόνια.
Είναι μια οργανωμένη προσπάθεια που αποκαλύπτεται από την επίσκεψη στρατιωτικών στα σχολεία αλλά και την επίσκεψη σχολείων σε Στρατιωτικές Σχολές, σε Πολεμικά Αεροδρόμια και Πλοία. Όλα αυτά γίνονται είτε στο πλαίσιο Εορτών των διάφορων Όπλων, εκδηλώσεων γνωριμίας των πολιτών με τα πολεμικά μέσα, είτε ως κατεύθυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών. Αλλά και ως Εκθέσεις Οπλικών Συστημάτων των διαφόρων πολεμικών βιομηχανιών που διαφημίζουν τη δολοφονική τους πραμάτεια σε κυβερνήσεις, στρατιωτικό κατεστημένο και πολίτες.
Ο Εορτασμός των Ενόπλων Δυνάμεων αναβαθμίζεται γιατί ακριβώς πρέπει να ξεχαστεί το αμαρτωλό καθεστώς της μίζας στα εξοπλιστικά προγράμματα (χαρακτηριστικά τα νέα επεισόδια με την ποινή χάδι στο ζεύγος Παπαντωνίου). Συνοδεύει τις προβαλλόμενες συλλήψεις των εμπόρων όπλων του χθες για να καλύψει τον παραλογισμό της δαπάνης 500 εκα. Δολ. για τον εκσυγχρονισμό άχρηστων αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών. Παράλληλα πρέπει να εμποτιστεί η κοινωνία με την αστική προπαγάνδα που απαιτεί τη διαμόρφωση όρων Ισραήλ των Βαλκανίων και ότι σημαίνει αυτό: νέοι εξοπλισμοί, νέες προσλήψεις μισθοφόρων, αύξηση της στρατιωτικής θητείας, στράτευση στα 18, στράτευση των γυναικών κλπ. 
Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ "ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ"- "ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"- Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!
Όπως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί την ίδια Μνημονιακή πολιτική έτσι επίσης ακολουθεί την ίδια κατασταλτική πολιτική απέναντι στα κοινωνικά κινήματα, με αιχμή του δόρατος την αστική δικαιοσύνη, ενώ επίσης ετοιμάζει τον στρατό να αναλάβει επιχειρήσεις καταστολής πλήθους εναντίον του «εχθρού λαού». Η εκπαίδευση επανακατάληψης εργοστασίου στην Κοζάνη από το 523 ΤΠ προηγήθηκε την εισβολής των ΜΑΤ στο εργοστάσιο των Ιωαννίνων, για να βγάλουν τους απεργούς καταληψίες και να βάλουν τους απεργοσπάστες.
Το αστικό καθεστώς επιτίθεται και διεκδικεί την επιβολή των στρατηγικών του συμφερόντων εντός και εκτός συνόρων, από τα Μνημονιακά μέτρα και τις δουλικές σχέσεις εργασίας μέχρι την νέα Μεγάλη Ιδέα της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων, την αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού της ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, σε αυτό το συνεχές της αστικής πολιτικής που διεξάγει πόλεμο κατά των δυνάμεων της εργασίας. Πριν ακόμη πραγματοποιηθεί η επίθεση στη Γαλλία η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου επανέφερε τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και ετοιμάστηκε να αντιμετωπίσει τις «ασύμμετρες απειλές», τα κοινωνικά κινήματα και τους μετανάστες. Όσοι αμφισβητούν την κυρίαρχη αστική-εθνική αφήγηση τίθενται εκτός "εθνικού πλαισίου", διώκονται από τις δυνάμεις καταστολής, την αστική δικαιοσύνη και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Ταυτόχρονα, η προβολή των "εθνικών κινδύνων» χρησιμοποιείται για την αναδόμηση του λαβωμένου κυβερνητικού προφίλ, για την επιβολή "εθνικής ενότητας" και την εγκαθίδρυση του πολεμικού μετασχηματισμού του συνόλου της κοινωνίας ώστε να διαμορφωθεί ο στρατιωτικός βραχίονας που θα εξυπηρετήσει τον νέο ιμπεριαλιστικό ρόλο της ελληνικής αστικής τάξης. Για αυτό ετοιμάζονται να φέρουν Νόμο για την Παλαϊκή Άμυνα και εντείνουν τις ασκήσεις εφέδρων.
Για τους Φαντάρους, η 21η Νοεμβρίου είναι μέρα Πένθους. Είναι η μέρα που τιμούμε τους νεκρούς συναδέλφους των αυτοκτονιών και των ατυχημάτων, τις δολοφονίες από τον Στρατό νέων ανθρώπων, για χάρη του Αξιόμαχου και της Πολεμικής Προετοιμασίας για να επιβάλλουν τα αστικά συμφέροντα, εντός και εκτός συνόρων. Τους 3 νεκρούς Πεζοναύτες στο Βόλο, τον Σ.Κρόκο, τον…. Τον συνάδελφο φαντάρο και τους 4 υπαξιωματικούς που αυτοκτόνησαν τον Αύγουστο.
Είναι η μέρα που θυμόμαστε [όπως καθημερινά φυσικά] την πραγματική ουσία της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας από την οποία λούφαραν οι αστοί πολιτικοί εξαγοράζοντας την: άμισθη δουλική εργασία, κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους, τσάκισμα της προσωπικότητας και βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας, έμμεση φορολόγηση 3000 ευρώ, εθνικιστική-ρατσιστική-μιλιταριστική προπαγάνδα, καλλιέργεια του μίσους για κάθε γειτονικό λαό. 
Είναι η μέρα που αποκαλύπτεται ότι ο Στρατός είναι ο πιο βάναυσος μηχανισμός ταξικής κυριαρχίας, όπου πλέον στο πλαίσιο των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο λαό ως ασύμμετρη απειλή, ως εσωτερικό εχθρό.
Εμείς ξεκαθαρίζουμε: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία.
Κανένας Φαντάρος δεν πρόκειται να πολεμήσει για τον Ολάντ, τα γαλλικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα.
Δεν έχουμε τίποτε κοινό με τους τραπεζίτες, του εφοπλιστές, τους εργολάβους και τους καναλάρχες.
Έχουμε όμως κοινά όνειρα, κοινές ανάγκες και κοινά δικαιώματα με τον κάθε νέο άνθρωπο σε Τουρκία, Βαλκάνια, Μεσόγειο, Μέση Ανατολή. Κοινοί πρέπει να είναι και οι αγώνες μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
τηλ. επικ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ