Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ Αυτό είναι το νέο πλαίσιο προστασίας από πλειστηριασμούς - video

Σε συμφωνία για την πρώτη κατοικία κατέληξαν η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των θεσμών. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του STAR Μαρία Παππά, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό», δημιουργούνται δύο κατηγορίες για την προστασία από τους πλειστηριασμούς. Η πρώτη... θα αφορά στα πολύ χαμηλά εισοδήματα και η δεύτερη θα αφορά στη μεσαία τάξη.
Οι προϋποθέσεις για την πρώτη κατηγορία: Όποιος έχει ακίνητο αντικειμενικής αξίας έως 170.000 και εισόδημα που ξεκινά από τα 8.000 και φτάνει έως τα 20.000 ευρώ (για τετραμελή οικογένεια είναι προοδευτικό) θα προστατεύεται πλήρως από τον πλειστηριασμό. Αυτή η κατηγορία αφορά στο 25% των κόκκινων στεγαστικών δανείων, δηλαδή περίπου 100.000 στεγαστικά.
Η δεύτερη κατηγορία έχει πιο αυστηρά κριτήρια και δικλείδες ασφαλείας για τους στρατηγικούς μπαταχτσήδες. Aφορά σε ένα επιπλέον 35% των δανείων. Σε αυτή την κατηγορία μπορούν να υπαχθούν οφειλέτες με πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 230.000 ευρώ και εισόδημα που ξεκινά από τα 13.000 και φτάνει τα 35.000 ευρώ.
Η ρύθμιση θα έχει διάρκεια τριών ετών. Την Τρίτη θα κατατίθεται το νομοσχέδιο με στόχο να ψηφιστεί την Πέμπτη και την ερχόμενη Παρασκευή το Euroworking Group να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ