Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

350 εκ. Ευρώ στο πάρτι του ΚΕΕΛΝΠΟ! ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;

Η σκληρή απάντηση της διαπλοκής στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας Πρόνειας (ΣΕΥΥΠ) για το πόρισμα που αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Το ΚΕΕΛΠΝΟ, αν και είναι ένας οργανισμός που ασχολείται με τον έλεγχο των μεταδιδόμενων νοσημάτων, κατέληξε να χαρακτηρίζεται ως Off Shore εταιρεία του Υπουργείου Υγείας. Σε αυτό έχουν διοχετευτεί... εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ακολούθως διανεμήθηκαν κάτω από τελείως παράνομες και αδιαφανείς διαδικασίες όπως επανειλημμένα έχει γραφτεί.
Συγκεκριμένα, το ΚΕΕΛΠΝΟ αν και έχει απορροφήσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του πάνω από 240.000.000 ευρώ δάνεια και πάνω από 350.000.000 ευρώ (!!!) επιχορηγήσεις και προγράμματα ΕΣΠΑ, ουδέποτε ελέγχθηκε από ελεγκτικό μηχανισμό στην Ελλάδα για το πώς έχει διαχειριστεί τα ποσά αυτά.
Έγιναν μάλιστα διάφορες προσπάθειες από υπουργούς (Υγείας και Οικονομικών) αλλά και το ΣΔΟΕ, προκειμένου να ελεγχθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες ανακαλούνταν με έγγραφα των ίδιων υπουργών λίγες μέρες μετά την αρχική εντολή ελέγχου!!!
Τελικά, μέσα στο νόμο 4208/13 και κρυμμένη εντός του άρθρου περί «ελέγχου των νοσοκομειακών λοιμώξεων» εμφανίστηκε διάταξη που απαγόρευε τον έλεγχο από το ΣΔΟΕ, καθώς και από οποιοδήποτε άλλον ελεγκτικό μηχανισμό, αναθέτοντάς τον αποκλειστικά στο Γενικό Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ. Έτσι, κάθε έλεγχος σταμάτησε, αφού πληροφορίες θέλουν τον τότε γενικό Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ, κ. Σαμπατακάκη να είχε, με αδιαφανείς διαδικασίες και τα δύο του παιδιά διορισμένα στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Πρόσφατα, όμως, η νέα ηγεσία του ΣΕΥΥΠ, κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας ξεκίνησε το διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού πρώτα διαπίστωσε πως δεν μπορεί πια να σταματά τους ελέγχους, αρνείται πεισματικά στους ελεγκτές Επιθεωρητές την παροχή στοιχείων, όπως φαίνεται από δεκάδες έγγραφα των Επιθεωρητών προς τους αρμόδιους φορείς για την άρνηση παροχής στοιχείων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Τελικά, πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε το πρώτο πόρισμα – καταπέλτης των Επιθεωρητών που αφορά στην επικοινωνιακή εκστρατεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για το διάστημα 2012-2014. Ένα μέρος, δηλαδή, του ελέγχου. Το πόρισμα αυτό ήταν τόσο σημαντικό και ανακοινώθηκε επίσημα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στις 10 Δεκεμβρίου 2015, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία και του Γενικού Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ. Αυτό το πόρισμα αποκάλυψε σημεία και τέρατα στη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ και εστάλη εσπευσμένα στους αρμόδιους εισαγγελείς για τα περαιτέρω.
Εδώ, όμως, προκύπτουν άλλα… σημεία και τέρατα, από την πλευρά της εγχώριας διαπλοκής που δεν το βάζει κάτω με τίποτα…

Γνωρίζει, αλήθεια, ο υπουργός Υγείας, αλλά και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ότι λίγο πριν τη δημοσιοποίηση του πορίσματος από την ηγεσία του υπουργείου, ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, ζήτησε από το ΣΔΕΥΥΠ να πάρουν πίσω και να αλλάξουν το πόρισμα; Αληθεύει, πράγματι, κάτι τέτοιο; Αν ναι, πόσες παραβάσεις καθηκόντων προέκυψαν από την πλευρά του γενικού γραμματέας του υπουργείου Υγείας;

Γνωρίζει, μήπως, ο κ. Ξανθός ποια είναι η σχέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου του με την επικοινωνιακή εκστρατεία του ΕΟΦ που ελέγχεται από το ΣΕΥΥΠ;

Θα διατηρήσει μετά από όλα αυτά ο κ. Ξανθός τον γραμματέα του υπουργείου Υγείας στο πλευρό του ή θα αναμένει πρώτα την κλήση του από τον εισαγγελέα για να τον αποπέμψει;

Γνωρίζει, άραγε, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την απάντηση της διαπλοκής στο πρώτο πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ;

Αληθεύει ότι μεθοδεύεται με… μαεστρικό τρόπο το κλείσιμο του ΣΕΥΥΠ;

Με το πρόσχημα της δήθεν ενοποίησης κάποιων ελεγκτικών μηχανισμών, μεθοδεύεται – πράγματι – το κλείσιμο του ΣΕΥΥΠ, η απόλυση του Γενικού Επιθεωρητή, όλων των Επιθεωρητών και φυσικά το σταμάτημα των ελέγχων του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΟΚΑΝΑ, του ΕΚΕΠΥ, του ΕΟΦ, του Ερρίκος Ντυνάν κ.α., καθώς και δεκάδων εισαγγελικών εντολών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, όπως και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων σε ΣΕΕΔΔ (Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης).
Αν ζούσε ο Μακιαβέλι, θα αφιέρωνε σε όλους τους εμπνευστές αυτού του ασύλληπτου σκανδάλου ειδικό κεφάλαιο στο έργο του «Ο Ηγεμών»…
Θα τους το επιτρέψετε κύριε υπουργέ Υγείας; Θα τους το επιτρέψετε κύριε υπουργέ Καταπολέμησης της Διαφθοράς;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ