Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΗΛΩΣΗ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους Π.Γ. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, πρώην Αν. Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό.
Όποιος κόψει και πάλι συντάξεις, θα είναι πλέον σαν να κόβει ανθρώπινες ζωές.

Η κυβέρνηση, με την συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, άνοιξε τον δρόμο για τη νέα λεηλασία των συντάξεων, που προσπαθεί...
να κρύψει κάτω από το επικοινωνιακό ασημόχαρτο της δήθεν ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η λεγόμενη αντιπολίτευση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αντιπαρατίθενται για το ποιος θα πάρει το πολιτικό κόστος των προωθούμενων νέων μειώσεων των συντάξεων, τις οποίες όμως όλοι μαζί, από κοινού και με το ΠΟΤΑΜΙ, ψήφισαν στη Βουλή ως βασικό περιεχόμενο του 3ου μνημονίου.
Τα δάκρυα που χύνουν όλοι τους για τις κύριες συντάξεις είναι κροκοδείλια. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μείωσαν τις κύριες συντάξεις κατά 35 – 50%. Η σημερινή κυβέρνηση πρόλαβε ήδη, μέσα σε 3 μήνες από τις εκλογές, να τις μειώσει επίσης, ποικιλοτρόπως (μείωση στις κατώτερες συντάξεις, μείωση 2% με την αυξημένη παρακράτηση σ΄ αυτές για υγειονομική περίθαλψη, επιπλέον ποινή μείωσης 10% ετησίως για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, σταδιακές ετήσιες μειώσεις στα ποσοστά αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων λόγω επαναφοράς της εφαρμογής των μνημονιακών νόμων, που είχα παγώσει όταν είχα την πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης).
Όσο για τις επικουρικές συντάξεις, η κυβέρνηση δεν κρύβει ότι, μετά την καλοκαιρινή μείωσή τους κατά 6%, λόγω θέσπισης αντίστοιχης εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη, θα τις μειώσει εκ νέου, μέχρι και 20%, η δε ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δήθεν διαμαρτύρονται, ενώ είναι γνωστό ότι οι μνημονιακές συγκυβερνήσεις τους τις είχαν μειώσει μέχρι και 50%. Επίσης είχαν θεσπίσει τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» για συνεχείς μειώσεις τους, ενώ η σημερινή κυβέρνηση την επαναφέρει, αλλάζοντας απλώς την ονομασία της σε «κανόνα βιωσιμότητας».
Όσον αφορά τις εφάπαξ παροχές, οι μνημονιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις «ποιούν την νήσσα», γιατί συμφωνούν - και δεν το κρύβουν - σε νέες μειώσεις τους κατά 10 – 15%, ως συνέχεια των μειώσεων τους το 2012 κατά 35 – 40%.
Οι μειώσεις των συντάξεων, λόγω της μνημονιακής δέσμευσης της κυβέρνησης και των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο να εξοικονομήσουν από συντάξεις 2,25 δις ευρώ το 2015 & 2016, για να αποπληρώσουν το άδικο και επαχθές δημόσιο χρέος, με όποιο τρόπο και αν γίνουν είτε στις κύριες είτε στις επικουρικές είτε και στις δύο, μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα και οδηγούν σε ακραία φτώχεια ολόκληρες οικογένειες, όχι μόνο συνταξιούχων, αλλά και των άνεργων παιδιών και εγγονών τους που ζουν από αυτές, ενώ ανακυκλώνουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης στην οικονομία. Δηλαδή όποιος κόψει και πάλι συντάξεις, τώρα πλέον θα κόψει ανθρώπινες ζωές.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες με ενωτικούς, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες και με παλλαϊκό ξεσηκωμό, μπορούν να ανατρέψουν τις αντιασφαλιστικές και συνταξιοκτόνες μνημονιακές πολιτικές και το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ που τις εφαρμόζει, να υπερασπίσουν τις συντάξεις, τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και υγεία, το ίδιο το παρόν και το μέλλον τους και να προκαλέσουν ελπιδοφόρες για το λαό πολιτικές εξελίξεις.

Γραφείο Τύπου
30-12-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ