Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΤΟ

---000_Tsipras-Iglesias
..ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΕ
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, PODEMOS ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΑΝΑΧΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Οι φιλοδοξίες του παλιού ενιαίου ΣΥΡΙΖΑξεπερνούσαν τα σύνορα της Ελλάδας! Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ με διορατικότητα επαναλάμβανε συχνά μια αλήθεια: ότι η ανατροπή στην Ελλάδα θα μπορούσε να προκαλέσει ή να υποβοηθήσει, ένα ντόμινο ανατρεπτικών εξελίξεων στον...
ευρωπαϊκό νότο και συνολικότερα στην ευρωζώνη και την ΕΕ.  
Πράγματι, ας φανταστούμε προς στιγμήν ποιες θα μπορούσαν να ήταν οι εξελίξεις σήμερα σε Πορτογαλία και Ισπανία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρούσε σε ανατροπή στην Ελλάδα, αντί να συνομολογήσει νέο καταστρεπτικό μνημόνιο.  
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Είναι σχεδόν προφανές ότι θετικές ανατρεπτικές εξελίξεις στην Ελλάδα θα είχαν επιδράσειριζοσπαστικά, κατά πάσα πιθανότητα, στο Podemos και την Ενωμένη Αριστερά της Ισπανίας, όπως και στο Αριστερό Μπλόκο της Πορτογαλίας και το ΚΚ, ενώ μάλλον θα είχαν προσδώσει ανοδική δυναμική στα εκλογικά ποσοστά τους.  
Με δυο λόγια, μια ανατρεπτική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα το πιθανότερο είναι ότι θα προκαλούσε έναν αέρα ανατροπής κατ' αρχάς στην Ιβηρική Χερσόνησο και ίσως ευρύτερα και σε άλλες “ασταθείς” ευρωπαϊκές χώρες, που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την κρίση, με πρώτη, ίσως, υποψήφια την Ιταλία.
ΤΟ ΣΟΚ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Δυστυχώς, όμως, η πολυπόθητη ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώθηκε και μετετράπη σε μετάλλαξή του, με συνέπεια την “προδοσία” της συνθηκολόγησης και της υπογραφής ενός τρίτου μνημονίου, με οδυνηρές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.  
Το σοκ από την ταπεινωτική συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος των ριζοσπαστικών δυνάμεων και των λαών της Ευρώπης και ιδιαίτερα στην Ιβηρική, ήταν κάτι παραπάνω από κεραυνοβόλο.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ από ελπίδα για τους ριζοσπάστες και τους λαούς μετετράπη σε κατάρα.  
Από θετικό πείραμα προς μίμηση, που προκαλούσε περηφάνεια, έγινε αντι-παράδειγμα προς αποφυγήν.  
Ούτε το όνομά του δεν ήθελαν, πλέον, να προφέρουν οι μαχόμενες αριστερές δυνάμεις της Ευρώπης.
ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Το βρώμικο κατεστημένο της ΕΕ πέτυχε με τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ως προϋπόθεση την απομάκρυνση της Αριστερής του Πτέρυγας, μια ανέλπιστη (;) νίκη.  
Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την στροφή των 180 μοιρών δεν ανέκοψε μόνο τη λαϊκή δυναμική τουδημοψηφίσματος με τη νίκη του “ΟΧΙ” στην Ελλάδα, αλλά φρέναρε και τη ριζοσπαστική πορεία αλλά και την εκλογική δυναμική στο Podemos και στο Μπλόκο και συνολικά της Αριστεράς στην Ιβηρική.  
Ασφαλώς δεν ήταν η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ που προσδιόρισε απολύτως τις εξελίξεις σε Ισπανία και Πορτογαλία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ "ΘΑΒΕΙ" PODEMOS ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΟ
Η επίδρασή της, όμως, ήταν αξιοσημείωτη τόσο στη συνολική πορεία του Podemos και του Μπλόκουόσο και στη δυναμική των αριστερών πτερύγων στα κόμματα αυτά.  
Σήμερα, μετά τις εκλογές σε Πορτογαλία και Ισπανία, έχει διαμορφωθεί και στις δύο χώρες ένα νέοαλλά πολύ ρευστό σκηνικό.  
Στην Πορτογαλία έχουμε κυβέρνηση σοσιαλιστών με τη στήριξη του Μπλόκο και του ΚΚ. Μια κυβέρνηση πολύ ασταθή, με έλλειψη προγραμματικής συνοχής, η οποία, όλα δείχνουν, ότι μόνο σε μιααμυντική στρατηγική μπορεί το πολύ να περιορισθεί, αν και πρόσφατο “δώρο” της κυβέρνησης των σοσιαλιστών σε πορτογαλική τράπεζα πέρασε με τις ψήφους της Κεντροδεξιάς και όχι της Αριστεράς
Στην Ισπανία, μετά τις εκλογές και την ήττα του δικομματισμού, επιτείνεται μια βαθιά πολιτική κρίσηκαι υπάρχει αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ το Podemos, αν και κράτησε θετική στάση στα ζητήματα των Βάσκων και των Καταλανών, στην οποία οφείλει σε σημαντικό βαθμό την ανοδική εκλογική δυναμική του, δεν φαίνεται να επιδεικνύει ιδιαίτερο ριζοσπαστισμό για μια εναλλακτική πορεία της Ισπανίας σε ρήξη με τον νεοφιλελευθερισμό της ευρωζώνης.
Οσο Podemos και Μπλόκο δεν αμφισβητούν την παρουσία των χωρών τους στην ευρωζώνη με έναριζοσπαστικό πρόγραμμα, δεν μπορεί να προκύψει στην Ιβηρική χερσόνησο εναλλακτική πορεία.
Είναι πολλοί εκείνοι οι πολιτικοί παρατηρητές που επισείουν τον κίνδυνο, Μπλόκο και Podemos, μετά και την “προδοσία” του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, να λειτουργήσουν ως ανάχωμα και ύστατο καταφύγιο του ευρωπαϊκού κατεστημένου, προκειμένου να μην απωλέσει το τελευταίο τον έλεγχο των δύο χωρών και επομένως της Ευρώπης.  
Τώρα φαίνονται πιο καθαρά οι συνέπειες της “προδοσίας” της νέας μεταλλαγμένης ηγετικής ομάδαςΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ
Αν, όμως, με πρωτεργάτη τον ΣΥΡΙΖΑ, Μπλόκο και Podemos λειτουργήσουν τελικά ως αναχώματατου ευρωπαϊκού κατεστημένου, η “νίκη” της ευρωπαϊκής αντίδρασης δεν θα πάει μακριά αλλά κατά πάσαν πιθανότητα θα αποδειχθεί προσωρινή και πύρρειος.  
Το “φράγμα” του κατεστημένου σε μια προοδευτική πορεία που ετέθη από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι το πρώτο που θα σπάσει στην Ελλάδα από τη λαϊκή οργή και τα κύματα των λαϊκών αγώνων, “συμπαρασύροντας” πιθανότατα μαζί του και τα όποια αναχώματα σε Ισπανία και Πορτογαλία.  
Τον πρώτο γύρο της υποχώρησης και της συντηρητικής αναδίπλωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι θα τον διαδεχθεί, ήδη έχει ξεκινήσει, ένας δεύτερος γύρος μεγάλης λαϊκής αντεπίθεσης ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και το μνημονιακό μπλοκ, με τις δυνάμεις που θα ηγηθούν τώρα και το λαό να έχουν αντλήσει τα απαραίτητα συμπεράσματα από την δραματική οπισθοχώρηση του πρώτου γύρου.  
Και αυτός ο δεύτερος γύρος θα λάβει χώρα μέσα στο 2016 και θα είναι αποτελεσματικόςκαι νικηφόρος και για την Ελλάδα και για την Ιβηρική και ευρύτερα για την Ευρώπη. Συνεχίζουμε!
Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ