Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Πώς θα απεγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την ασφυκτική Διεθνή Εποπτεία....;

Γράφει ο Μαγια
Το μνημονιακό καραβάνι προχωράει ακάθεκτο στην αποικία χρέους που λέγεται Ελλάς. Η καθημερινότητα πληγώνει, η πολιτική απαξιώνεται. Οι πολίτες στα όρια της αντοχής τους, γονατισμένοι από την υπερφορολόγηση, την ανεργία, τη φτώχεια και την ανασφάλεια, βλέπουν γύρω τους κάθε δυνατότητα να χλομιάζει και κάθε απειλή... να μεγεθύνεται.
Οι δύσκολοι καιροί που ζούμε. Γίνονται όλο και πιο ζοφεροί, για όλο και πιο πολλούς.
Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα όσο το Βερολίνο και η Τρόικα εκλαμβάνουν την αποδοχή των ολέθριων μέτρων τους, ως αδυναμία της Αθήνας.
Όπως κατ΄ επανάληψη έχουμε υποστηρίξει, όσο οι αντιδράσεις του λαού περιορίζονται σε συζητήσεις στα καφέ και σε σχόλια στο Διαδίκτυο, τόσο θα ανοίγει η όρεξη των «δυνάμεων κατοχής» και θα ζητάνε περισσότερο αίμα εργαζομένων συνταξιούχων και μικρομεσαίων.
Με άλλα λόγια, ακόμη κι αν η κυβέρνηση καταφέρει να υλοποιήσει τα πάντα κι ακόμη περισσότερα απ’ αυτά που της ζητούν, είναι βέβαιο ότι οι εντιμότατοι…εταίροι και δανειστές θ΄ απαιτήσουν κάτι παραπάνω. Κι όχι απλώς θα το απαιτήσουν, αλλά θα το επιβάλλουν.
Δείτε την περίπτωση του Ασφαλιστικού. Πως πιέζουν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ένα μείζον ζήτημα, παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί ν΄ αντιμετωπιστεί σε μια περίοδο παρατεταμένης ύφεσης, με την οικονομία καθημαγμένη και την ανεργία στα ύψη.
Μάλιστα, προς διευκόλυνση των μοχθηρών επιδιώξεών τους, έβγαλαν από το συρτάρι το plan B. Την «νεκρανάσταση» της ΝΔ και την εκλογή του original μνημονιακού Κυρ. Μητσοτάκη, στην ηγεσία της, ώστε να οικοδομηθεί το αντίπαλο δέος απέναντι στην μονοκρατορία Τσίπρα, στην Ελληνική πολιτική σκηνή.
Καθότι η «Αριστερά» βαδίζει στο δρόμο που υποδεικνύουν οι δανειστές-δυνάστες, η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επιχειρηθεί να εμφανιστεί ως καταλληλότερη, ικανότερη και ταχύτερη να τρέξει αυτόν ακριβώς τον ολέθριο δρόμο.
Το ζητούμενο, πλέον, είναι πως θα απεγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την παγίδα του Βερολίνου. Πως θα προτείνει και θα διεκδικήσει την εφαρμογή ενός σχεδίου αποδόμησης του κλεπτοκρατικού συστήματος, παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και διεξόδου από την ασφυκτική Διεθνή Εποπτεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ