Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίου στην Ελλάδα

ydroplana
Στην άμεση αδειοδότηση των υδατοδρομίων Παξών, Πατρών, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας, μετά και το αδειοδοτημένο ήδη υδατοδρόμιο της Κέρκυρας, προσανατολίζονται τα Υπουργεία Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το... ΤΑΙΠΕΔ και τους συναρμοδίους φορείς, με στόχο την δημιουργία του πρώτου δικτύου υδατοδρομίου στην Ελλάδα.
Αυτό υποστήριξαν οι εμπλεκόμενοι φορείς που βρέθηκαν χθες στο υδατοδρόμιο Κέρκυρας, σε μία συνάντηση συνεργασίας που το «παρών» έδωσαν και Κινέζοι επενδυτές της ευρωπαϊκής κατασκευαστικής εταιρείας υδροπλάνων Dornier Seastar. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ Άγγελος Βλάχος, λόγω και του αδειοδοτημένου υδατοδρομίου της Κέρκυρας είναι φανερό ότι στον άξονα του Ιονίου θα επικεντρωθούν άμεσα οι σχετικές προσπάθειες.

«Η προσπάθειά μας είναι να συμβάλλουμε σε όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, βάσει του σοβαρού νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει και θεωρούμε, ότι η πολιτική βούληση είναι θετική σε όλα τα επίπεδα. Υπό την έννοια αυτή νομίζω, ότι μπορούμε βάσιμα να πιστεύουμε ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρχει ένα μικρό κομμάτι δικτύου υδατοδρομίων και εναπόκειται πλέον στην πλευρά των εταιρειών, στο να προσελκύσουν τις ενδιαφερόμενες αεροπορικές εταιρείες για να δούμε μέσα στο 2016 υδροπλάνα στα νερά του Ιονίου» δήλωσε ο κ. Βλάχος.
Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, πάνω από 50 υδατοδρόμια βρίσκονται σε μία διαδικασία αδειοδότησης, ενώ σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ Άγγελου Βλάχου, οι διαβουλεύσεις με τις εταιρείες είναι σταθερές, η συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία είναι επίσης πάγια και πρόκειται για ένα έργο το οποίο βάσιμα θεωρούν ότι θα τελεσφορήσει, θα ευδοκιμήσει και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ