Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Γυρίζουμε στην εποχή του «γύψου» και με κυβέρνηση της αριστεράς στο Νοσοκομείο Αγρινίου;

Α.Ε.Κ.
ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
…για Ριζοσπαστική Αγωνιστική Συσπείρωση
Δίωξη των Στέλιου Μερμίγκη & Βασίλη Γούλα
γιατί δεν συνεμορφώθησαν με τας υποδείξεις!
  • Αντί να απολογηθούν στον Αιτωλοακαρνάνικο λαό για τα χάλια των Νοσοκομείων Αγρινίου - Μεσολογγίου διώκουν αγωνιστές συνδικαλιστές γιατί ασκούν νόμιμα δικαιώματα!
  • Να μην περάσει το σκοτάδι και η αντιδραστική προπαγάνδα σε βάρος της ελεύθερης βούλησης και της αλήθειας!
Πληροφορούμαστε από γνωστά συστημικά ΜΜΕ, με την συνδρομή τοπικών παραγόντων και μάλιστα με εξαιρετικό ζήλο, καιρό τώρα, περί ενός πορίσματος του ΣΕΥΥΠ για «κακοδιαχείριση» στο φαρμακείο του Νοσοκομείου Αγρινίου, υπηρετώντας μάλιστα διάφορες σκοπιμότητες σε...
βάρος αυτών που αγωνίζονται για την αναβάθμιση των Δημόσιων Νοσοκομείων.
Όλο αυτό το σκηνικό εκτυλίσσεται την περίοδο που τα Σωματεία και τα Κινήματα των πόλεων Αγρινίου και Μεσολογγίου οργανώνουν την αντίστασή τους σε λιτότητα, περικοπές και στην ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Δομών Υγείας και Παιδείας του νομού.
Το γεγονός ότι στο νοσοκομείο Αγρινίου διορίστηκε ένας ανεπαρκής, εντεταλμένος, κομματικός πρόεδρος, «υπηρέτης» ιδιωτικών συμφερόντων της υγείας, όπως αποδείχθηκε, από την τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και διατηρήθηκε στη θέση του ένα χρόνο τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι σε όλους γνωστό. Δεν περιμέναμε κανένα πόρισμα να μας φωτίσει περισσότερο για το «μπάχαλο» που επικρατεί, με ευθύνη αυτών που τώρα επιζητούν να γίνουν και τιμητές του δίκαιου, της εργασίας και της αξιοσύνης, για να πάρουν έτσι ρεβάνς επειδή έχασαν την «κουτάλα»!
Μπροστά στα σημερινά αδιέξοδα που βρίσκεται το νοσοκομείο Αγρινίου από την διστακτικότητα, αναβλητικότητα και ατολμία της κυβέρνησης, καθώς και από τις υπόγειες διαδρομές με την ιδιωτική υγεία ορισμένων που λένε ότι υπηρετούν το δημόσιο σύστημα υγείας, νομίζουν ότι τώρα βρήκαν τον «αποδιοπομπαίο τράγο» για να » για να του φορτώσουν την κακοδαιμονία του νοσοκομείου, για να βγουν καθαροί αυτοί στην κοινωνία από τις αμαρτίες τους όλα αυτά τα χρόνια που άσκησαν διοίκηση σε πολλά επίπεδα.
Τις συνολικές ευθύνες της Διοίκησης και του Προέδρου καθώς και της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ποιος θα τις αποδώσει για την συνέχιση αυτής της διαλυτικής κατάστασης;
Γιατί όμως το πόρισμα επικεντρώνεται με συκοφαντική διάθεση στο φαρμακείο του νοσοκομείου; Ποιος έχει λόγους να στραφεί κατά των φαρμακοποιών του ιδρύματος, με απώτερο στόχο, όπως διακρίνεται στο πόρισμα τον συναγωνιστή Στέλιο Μερμίγκη; Τι αλήθεια μεθοδεύεται καιρό τώρα κάτω από την ένοχη σιωπή αρκετών και εντός του νοσοκομείου; Γιατί σιωπούν αυτοί που θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει αν απέμεινε ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας και εργατικής αλληλεγγύης; Τι τελικά υπηρετούν όλοι αυτοί που διοχέτευσαν ένα απόρρητο πόρισμα σε εφημερίδα γνωστού εφοπλιστή και σε συγκεκριμένο συντάκτη μέλος πολιτικής οικογένειας με δεσμούς στο νομό;
Η «κακοδιοίκηση» συνίσταται στο γεγονός ότι ο διευθυντής του φαρμακείου «δεν επιτρέπει διοικητικό-ιεραρχικό έλεγχο» (;)!!! Ενώ οι ελλείψεις φαρμάκων και αδυναμία των ανασφάλιστων και των συνταξιούχων να πάρουν τα φάρμακά τους θεωρείται κατά τους γραφειοκράτες χρηστή διοίκηση και δεν πρέπει να αφορά κανέναν.
ΟΧΙ κύριοι υποκρίνεστε και εκτελέσατε εντεταλμένη υπηρεσία. Σε αυτή τη δίωξη υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και είναι γνωστοί. Το ίδιο το πόρισμα τους αποκαλύπτει για όσους ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στο νοσοκομείο Αγρινίου. Ουδέν κρυπτόν από τον ήλιο!  Ποιος και πως αξιολόγησε τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων; Με την ποιο προκλητική και υποκειμενική διαπίστωση υποστηρίζετε ότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Στέλιος Μερμίγκης δεν έχει την ενδεικνυόμενη συμπεριφορά! Δηλαδή δεν συνεμορφώθη με τας υποδείξεις;
Γυρίζουμε στην εποχή του «γύψου» και με κυβέρνηση της αριστεράς;
Επειδή δεν είμαστε αφελείς δεν θα μείνουμε απαθείς από την καραμπινάτη πολιτική δίωξη που έχει ενορχηστρωθεί με ύπουλο τρόπο, με περίσσια εμπάθεια και μικρότητα στο παρασκήνιο. Ως συνδικαλιστική εκπαιδευτική κίνηση, μαζί με τους συνάδελφούς μας, καθώς όλοι οι υπάλληλοι – εργαζόμενοι του νομού νοιώθουμε στο πετσί μας τις περικοπές και την εξαθλίωση και στον τομέα της υγεία - περίθαλψης και πρόνοιας, τοποθετούμαστε δημόσια και αλληλέγγυα υπέρ του Βασίλη Γούλα και του συναγωνιστή Στέλιου Μερμίγκη, που έχουν βάλει στο στόχαστρο όλοι αυτοί οι σκοτεινοί κύκλοι.
Άλλωστε για τους «παροικούντες στην τοπική Ιερουσαλήμ» είναι γνωστές από παλιότερα οι μέθοδοι πλέον, του ίδιου σκοτεινού κέντρου. Αντίστοιχες πολιτικές διώξεις αριστερών αγωνιστών εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τους τότε κομματικούς εγκάθετους, με έναν πανομοιότυπο τρόπο και πάλι για ζητήματα δήθεν ηθικής τάξης (που δέχεται εύκολα η κοινωνία), τα «γευτήκαμε» στο άμεσο παρελθόν. Κοινό στοιχείο ότι όλοι οι διωκόμενοι έκαναν το λάθος και ασχολήθηκαν με τα κοινά στον Δήμο Αγρινίου, όπου ερέθισαν την κρατούσα τάξη και τα συμφέροντά των τσιφλικάδων (βλέπε σχέδιο πόλης, εργοληπτικό κέντρο, εκκλησία κ.α.).
Στρέφονται τώρα κατά του συναγωνιστή Στέλιου Μερμίγκη θεωρώντας ότι έτσι θα αποπροσανατολίσουν το αντιμνημονιακό κίνημα και θα εκτονωθεί η οργή των πολιτών για τις συνέπειες της πολιτικής τους στην υγεία, την εκπαίδευση και στη καθημερινότητα με τη φαντασιακή «διαφθορά» του προσωπικού.
Το τοπικό συντηρητικό κατεστημένο έδρασε για μια ακόμη φορά επιζητά την «κεφαλή επί πίνακι», αυτού που ξεσηκώνει τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, μιλά, δρα, και αντιδρά υπέρ του οφέλους του κοινωνικού συνόλου. Για τον δημοκρατικό κόσμο ο Μερμίγκης διώκεται για τη συνδικαλιστική του δράση, για τις ιδέες του για τις αρχές του.
Τους ενοχλεί η συνδικαλιστική δράση του, που έχει ως αποστολή την αφύπνιση και την ενημέρωση του κόσμου της εργασίας σε ζητήματα που αφορούν την υπεράσπιση των δικαιωμάτων εργαζομένων αλλά και της κοινωνίας, υπερασπιζόμενος με θέρμη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
"Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι η όλη επιχείρηση δίωξης, στοχεύει στο να αποδυναμωθούν τα κινήματα των πολιτών στο Αγρίνιο, ώστε να αποτραπούν οι όποιες αλλαγές προκληθούν στους συσχετισμούς δυνάμεων στην κοινωνία.
Γιατί μέσα σε αυτά γεννιούνται και μεγαλώνουν οι μορφές των κοινωνικών δεσμών που αποτελούν τη μαγιά του νέου κόσμου"
Στη μεθόδευση αυτής της δίωξης περιμένουμε τα ανάλογα ανακλαστικά της αριστεράς και των εργατικών-υπαλληλικών σωματείων και των Εργατικών Κέντρων της περιοχής καταδικάζοντας την πολιτική δίωξη σε βάρος του συναγωνιστή Στέλιου Μερμίγκη.
Καλούμε τις δυο ΕΛΜΕ του νομού σε ανάλογο διάβημα, απαιτώντας από τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση την ουσιαστική στήριξη των δύο μεγάλων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου καθώς και των Κ.Υ. του νομού με τον διορισμό Ιατρικού προσωπικού καθώς και με τον εξοπλισμό των ανάλογων μέσων και ιατρικού υλικού.
Απαιτούμε:
Την παύση κάθε εκδοχής πειθαρχικής-πολιτικής δίωξης για αντιπερισπασμό.
Τη δωρεάν ιατρικής φροντίδας σε όλους από τα δημόσια νοσοκομεία.
Προτείνουμε:
Με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ και τωνκινημάτων να διοργανωθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τον αυταρχισμό και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.
Τέλος καλούμε του βουλευτές του νομού να πάρουν σαφή θέση τον δε Υπουργό Υγείας να διαψεύσει όλες αυτές τις διαρροές.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές-εκπροσώπους των εργαζομένους
και εκλεγμένους από τον λαό του Αγρινίου.
Αγρίνιο, 7 Γενάρη 2016


Η Γραμματεία της Αντιμνημονιακής Ενότητας Καθηγητών - Αιτωλ/νίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ