Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ρεσιτάλ πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου διοργανώνει την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ρεσιτάλ πιάνου του νέου και ταλαντούχου πιανίστα Ηλία Φουλίδη.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν έργα Bach, Schmann, Chopin, Prokofiev, Brahms.
Ηλίας Φουλίδης
Το 1994 ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης μελετώντας πιάνο υπό την καθοδήγηση της κ. Βιολέτας Γρηγοριάδου. Το 2003 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο με... την γνωστή πιανίστρια κ. Μερώπη Κολλάρου και έλαβε το πτυχίο του με διάκριση που του απονεμήθηκε παμψηφεί.
Από το 2003 ως το 2008 σπούδασε στο Κονσερβατόριο της Μόσχας του Πανεπιστημίου Τσαϊκόφσκι ως υπότροφος σπουδαστής του Μουσικού Συλλόγου ‘Gina Backhauer’ με την ευγενική χορηγία της κ. Θέκλας Μαρινίδου. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο υπό την διδασκαλία της Vera Gornostaeva και ένα χρόνο αργότερα συνέχισε τις σπουδές του με δάσκαλο του τον διάσημο πιανίστα Maxim Philippov. Ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του ως σολίστας και έλαβε το πτυχίο του με διάκριση που του απονεμήθηκε παμψηφεί.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ανώτατου επιπέδου από διάσημους σολίστες, όπως M. Rostropovich, A. Atanasov, M. Ovchinnikov, Γιάννα Πολυζωϊδου και Κατερίνα Πολυζωϊδου.

Από το 2000 έως το 2013 πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο σόλο στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Anton Bruckner στο Λίντς της Αυστρίας υπό την διδασκαλία του διάσημου πιανίστα Oleg Marshev. Ολοκλήρωσε επιτυχώς τις μεταπτυχιακές του σπουδές ως σολίστας με διάκριση που του απονεμήθηκε παμψηφεί.

Έχει δώσει συναυλίες σε χώρες όπως Ελλάδα, Ρωσία, Τσεχία, Αυστρία, Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία. Το 2011 έλαβε μέρος στην πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση Ιταλών συνθετών “Francesco Sangalli” και “Adolfo Foumagalli” στην Ιταλία.

Το 2014 παίρνει το 4ο βραβείο στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του “Mauro Paolo Monopoli Prize” στην Ιταλία.

Το 2015 παίρνει ειδικό βραβείο ως καλύτερος Έλληνας διαγωνιζόμενος στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του “Γιώργου Θύμη”.

Τον ίδιο χρόνο παίρνει μέρος στο τετραήμερο μουσικό φεστιβάλ του “Μίκη Θεοδωράκη” που πραγματοποιήθηκε στο Λίντς της Αυστρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ