Κυριακή 15 Μαΐου 2016

"Δεν ειμαστε σκλάβοι": Φλέγεται η Ρεν, το Παρίσι και όλη η Γαλλία

Η Γαλλία βράζει. Και όταν λέμε Γαλλία δεν εννοούμε μόνο το Παρίσι. Το κοινωνικό τσουνάμι κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης Ολάντ διαπερνάει όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας ξεσπώντας σε... διάφορες πόλεις.
Στην πόλη της Ρεν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στο κέντρο. Η γαλλική κυβέρνηση να καταστείλει με άγριο τρόπο τις συνεχιζόμενες δυναμικές διαδηλώσεις.
Το βράδυ της Παρασκευής οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές. 
Το Σάββατο (14/5) ο νομάρχης του Ille-et-Vilaine επισήμανε σε ανακοίνωση του προς τους πολίτες, να μην επισκεφθούν το κέντρο της Ρεν καθώς το απόγευμα είχε προγραμματιστεί νέα διαδήλωση, παρότι είχε απαγορευθεί από την αστυνομία.
Όπως αναφέρει η Μαρία Δεναξά τα κοινωνικά δίκτυα σήμερα παίζουν ενα σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση των κινητοποιησεων, την διατήρηση των κινημάτων και την μετάδοση των γεγονότων απέναντι στα παραδοσιακά ΜΜΕ που τις περισσότερες φορές παραμένουν σιωπηλά ή περιγράφουν μια διαφορετική πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ