Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Παρασημοφορήθηκε ο Παναιτωλιώτης Κώστας Καμζέλης μετά απο 42 χρόνια

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, απένειμε μετάλλια...
σε βετεράνους του Στρατού Ξηράς που συμμετείχαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Κορέα και στην Κύπρο.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρασημοφορήθηκαν, ήταν και ο Παναιτωλιώτης Κωνσταντίνος Καμζέλης, που πριν από 42 χρόνια, έφεδρος υπαξιωματικός με τον βαθμό του δεκανέα, αρχηγός άρματος τότε, στην 21η ΕΑΝ στη Λευκωσία, συμμετείχε κατά του εισβολέα Τούρκικου στρατού στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός στον λόγο του, είπε:

"Στην εποχή του υλικού ευδαιμονισμού, τέτοιες στάσεις ζωής παραμένουν ορόσημα, πνευματικοί ταγοί, καθοδηγητές της ζωής μας, μιας ζωής ουσιαστικής όχι κίβδηλης, μιας ζωής με προοπτική προόδου, που να διακρίνεται για τον ηρωισμό και την αξιοπρέπεια, έννοιες που τείνουν να απαξιωθούν τα τελευταία χρόνια.
Με τέτοια ιδανικά οφείλουμε εμείς οι γονείς να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Τέτοια πρότυπα πρέπει να προβάλλονται στο χώρο της παιδείας.
Το χρέος μας δεν εκπληρώνεται μόνο από τη σημερινή εκδήλωση. 
Είναι ιερό καθήκον μας να δικαιώσουμε τη θυσία τους, υπερασπιζόμενοι την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα, τις αξίες και τον πολιτισμό μας. 
Είμαστε δέσμιοι αυτής της ιερής υποχρέωσης και η εκπλήρωση αυτής της υποχρέωσης ταυτίζεται με την εθνική επιβίωση.
Ως πολιτεία και ως κυβέρνηση θεωρούμε υψίστης σημασίας έργο την απόδοση των οφειλομένων τιμών σε όλους όσοι θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας, γι’ αυτό άλλωστε το θέσαμε στην κορυφή της ατζέντας μας από τον Ιανουάριο του 2015.
Θεωρούμε, επίσης, ηθικό χρέος μας, την αποκατάσταση των αδικιών του παρελθόντος. Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τα γεγονότα της Κύπρου. Και θα το πράξουμε."







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ