Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

"Αχός" βαρύς ακούγεται στο Δημαρχείο Αγρινίου - έγιναν ξένοι στην ίδια Πόλη!

Λύσσαξε αυτός ο πρώην βρε παιδί μου, στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Θα τους ταράξει στη νομιμότητα και την ηθικολογία, όπως φαίνεται…   
Ήταν να μην γίνει η αρχή «με τα σκυλιά που γαύγιζαν ενώ το καραβάνι προχωρούσε» (μα τα σκυλιά της επίθεσης οδηγούν το δημοτικό καραβάνι, οπότε τα ουρλιαχτά μάλλον είναι οι οιμωγές και τα σιχτιρίσματα των υπηκόων και σταθερών υποζυγίων των δημοτικών φόρων…). Η εμπέδωση...
αυτής της παλιάς κινέζικης παροιμίας ταιριάζει στις "κραυγές" που ακούγονται τελευταία στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, εκεί που είχαμε την ησυχία μας και δεν ακουγόταν κιχ…  
Οι τελευταίες εξελίξεις στο δήμο Αγρινίου, πάνε γάντι με την πιο προσβεβλημένη ρήση του Μεγάλου Τιμονιέρη: «Μεγάλη αναταραχή θαυμάσια κατάσταση!».
Η αναταραχή όταν είναι όμως καιρό στα μυαλά  μάλλον μετατρέπεται σε διαταραχή, πάντα κατά την επιστήμη, που δεν είναι ουδέτερη.  

Όντως λοιπόν «θαυμάσια κατάσταση» αυτά που γίνονται τελευταία στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αλλά για ποιους; Όντως αναταραχή και «θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός» αλλά προς τα πού; Μάλλον προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ώρα. Και ας θεωρούν οι άλλες δημοτικές παρατάξεις ότι δεν τους αφορούν όλα αυτά τα διαλυτικά φαινόμενα, που δεν κομίζουν δε γλαύκες πολιτικού πολιτισμού. Επικίνδυνη η συνταύτιση με κάποια πλευρά  αφού το τοπίο είναι θολό ακόμα. Αμηχανία διακρίνει την αντιπολίτευση με όλα αυτά και μάλλον το επόμενο διάστημα θα εξελιχθεί σε μια παράσταση για δύο ρόλους!       
Οι δημότες του διευρυμένου δήμου Αγρινίου τελικά θα πληρώσουν τα σπασμένα από τις εσωκομματικές έριδες της ΝΔ και τις προσωπικές φιλοδοξίες, που πιθανόν να γίνονται για την επόμενη μέρα στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό σκηνικό τόσο τοπικά όσο και κεντρικά. Ο Δήμαρχος με την άμεση εμπλοκή του πρόσφατα στα εσωκομματικά της ΝΔ στο Αγρίνιο άναψε τα αίματα και δημιούργησε ρωγμή στην δημοτική του παράταξη, που τώρα ο πρώην αντιδήμαρχος προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει! 

Στιγμές απείρου κάλους έζησαν όσοι παρακολούθησαν τη συνεδρίαση το Δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 11-7-2016 το απόγευμα. 
Ο γνωστός «Καουμπόι της Αερογέφυρας» με τον γνωστό σκαιό τρόπο, επετίθετο κατά του Παπαναστασίου (δεν τον προσφωνεί Δήμαρχο…..) για θέματα όμως και της δικής του θητείας ως αντιδημάρχου και μέχρι χθες αναπληρωτή δημάρχου. Επίσης άμεσα συνεργάτη του δημάρχου και ομοτράπεζο, σε πολλές κοινωνικές και δημοτικές εκδηλώσεις, έχει βάλει στόχο την αποδόμηση του "ευάλωτου" νυν αντιδημάρχου, επί της καθαριότητος κ.λ.π. και κατ’ επέκταση επιδιώκει την ομηρία της παράταξης της δημοτικής πλειοψηφίας. Προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να δηλώσει ότι εκείνος θα είναι πλέον η "δομική" αντιπολίτευση στον δήμο Αγρινίου!  
Γεγονός πάντως είναι ότι στην παράταξη του Δημάρχου δημιουργήθηκε ρωγμή και η κοινωνία βρίσκεται σε σύγχυση, ποια πλευρά έχει δίκαιο αν και εκτιμούμε προς το παρόν ότι Παπαναστασίου έχει υποβαθμίσει το όλο θέμα για να το διαχειριστεί σε δεύτερο χρόνο. Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι κανένας δημοτικός Παπαναστασίου δεν πήρε το λόγο να αντικρούσει τα όσα κατήγγειλε ενώπιόν τους ο πρώην αναπληρωτής δήμαρχος της παράταξής τους. Αυτό τι σημαίνει; Συνενοχή ή απαξίωση;     

Η αναμενόμενη για τους γνωρίζοντες η διαφοροποίηση του πρώην αντιδημάρχου. Μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει ότι η διαφωνία του γίνεται για πολιτικούς λόγους ή θεμάτων στρατηγικής του δήμου Αγρινίου. Μέχρι στιγμής ο «τσακωμός» γίνεται για υποδεέστερα διαχειριστικά ζητήματα καθημερινότητας, με υπαινιγμούς σε ηθικό κ.λ.π. επίπεδο, που ναι μεν προκαλούν το ενδιαφέρων και τη δημοσιότητα αλλά αυτή η συμπεριφορά αποπνέει έναν ιδιότυπο «εξισμό» και μάλιστα για εσωτερική κατανάλωση περισσότερο. Για το πάπλωμα δηλαδή γίνεται ο λόγος. που λέγανε και οι παππούδες μας και τίποτε άλλο. Άλλωστε και η θητεία του πρώην…. ως δημοτικού συμβούλου, όλα αυτά τα χρόνια στο δήμο δεν είναι και «άτρωτη». Σε πολλές αποφάσεις έβαλε το χεράκι του υπέρ της κρατούσης κατάστασης και μάλιστα με ΠΑΣΟΚ στο πηδάλιο του δήμου «αδειάζοντας» ακόμα και ανθρώπους του συνδυασμού του π.χ, περιπτώσεις Λυμπουρίδη, Πάρκο, ΓΣΧΠ, κ.α. 
Όχι κύριοι δεν μπορούν οι δημότες να παρακολουθήσουν αυτόν τον ολισθηρό δρόμο και τον «ευτελισμό», της πολιτικής και της όποιας συλλογικής διαδικασίας έχει απομείνει σ’ αυτόν το τόπο
Είναι βέβαιο ότι η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος! 
Εκεί θέλουν ορισμένοι να οδηγηθούν τα πράγματα στο Αγρίνιο; Αν… ναι τότε υπάρχει σοβαρό άλειμμα πολιτικού προσωπικού σε αυτόν το τόπο!
Φυσικά ο πρώην το πάει αλλού…  Ότι με τους λεονταρισμούς του –στο δημοτικό συμβούλιο εννοείται- θα καταφέρει –ελλείψει σοβαρού αντίλογου- να βγει στον αφρό και οι (Νεοδημοκράτες) δημότες να τον υποδεχτούν ως τον Μεσσία.
Να δείτε καλαμπαλίκη που θα έχει η συνέχεια, όταν ο προκληθείς αντιδήμαρχος στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (ο κανονισμός σώζει την κατάσταση μερικές φορές) θα δώσει τις ανάλογες απαντήσεις στα όσα του προσάπτει ο πρώην… συΜαχητής του.
Γιατί η «περαστική κινούμενη ισορροπία» μεταξύ των δύο στελεχών της παράταξης της ΝΔ στο δήμο Αγρινίου έσπασε τόσο γρήγορα; Είναι οι διαφωνίες για τα λάστιχα στα σκουπιδιάρικα και οι ζαρντινιέρες ή τίποτε μεγαλύτερο που έτσι έπρεπε να γίνει;
Η μήπως τώρα διαπιστώνουν πως είναι «επιτελείς» χωρίς επιτελούμενους;
Σε αυτή την «φαρσοκωμωδία» δεν έχουν θέση οι σοβαροί και δημοκρατικοί δημότες κάθε αποχρώσεως, ούτε θα νομιμοποιήσουν τις όποιες προσωπικές επιλογές του καθενός.
Οφείλει η δημοτική αρχή να δώσει τις πρέπουσες απαντήσεις σε ότι ακούστηκε και να ενημερωθούν οι δημότες για όλα αυτά που ήρθαν τώρα στην επικαιρότητα εν μέσω καύσωνα πριν υπάρξει ανάφλεξη και τότε φωτιά στα μπατζάκια της.
Κρίμα για την «ασχημούλα του κάμπου»!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ