Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΕ κ. Δ. ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ για τα ΔΙΔΑΚΤΡΑ στη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Γ. Παπαναστασίου: Δεν έχουμε κανένα αντιπολιτευτικό μένος απέναντι στην κυβέρνηση.
Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την Αλήθεια, την Αυτοδιοίκηση και τα Δίκια του λαού του Αγρινίου. 
Σταματήστε τα αυτογκόλ και αφήστε μας να λύσουμε τα προβλήματα του Αγρινίου.
Με αφορμή το Δελτίο Τύπου, με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου 2016, της Δημοτικής Παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα- Πολίτες σε...
Δράση», με επικεφαλής τον κ. Δ. Τραπεζιώτη, και προς αποκατάσταση της αλήθειας τονίζεται ότι:
Ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν χαρακτηρίζεται από κανένα «αντιπολιτευτικό μένος απέναντι στην κυβέρνηση». 
Είναι υποχρεωμένος να υπερασπιστεί την Αλήθεια, την Αυτοδιοίκηση και τα Δίκια του λαού του Αγρινίου.
Επειδή, ο Δήμος Αγρινίου έχει να επιλύσει σοβαρότερα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών, θέματα που βαίνουν συνεχώς εντεινόμενα εξαιτίας του γεγονότος ότι κάποιοι είτε παρακάμπτουν την Αυτοδιοίκηση, είτε θέλουν να της επιβάλουν άνωθεν εντολές, θα αφήσει τον κ Τραπεζιώτη να βάζει αυτογκόλ, μόνος του στο γήπεδο του λαϊκισμού. 
Παρ όλα αυτά και επειδή η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως, υπογραμμίζεται ότι:
Τα δίδακτρα στα τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου τα επέβαλε η κυβέρνηση και όχι ο Δήμος Αγρινίου.
Όπως προκύπτει ξεκάθαρα από το υπηρεσιακό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο επισυνάπτουμε εκ’  νέου. Στο πλαίσιο του οποίου, γίνεται σαφής αναφορά στο άρθρο 48 του Νόμου 4325 του 2015 (Νόμος που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση).
Επιπλέον, και ως απάντηση στα λοιπά ψεύδη του κ Τραπεζιώτη διευκρινίζεται ότι:
Στην Πάτρα υπάρχει Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με τον τίτλο Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, στο οποίο υπάγεται η Φιλαρμονική και το Δημοτικό Ωδείου του Δήμου Πατρέων.
Η συγκεκριμένη Φιλαρμονική λειτουργεί με έναν μόνιμο-αορίστου χρόνου υπάλληλο του Δήμου, μουσικό, και η εκμάθηση των οργάνων γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Πατρέων, το οποίο με τη σειρά του λειτουργεί με δίδακτρα 60 έως 110 ευρώ το μήνα, αναλόγως με το επίπεδο σπουδών. Ο συγκεκριμένος Οργανισμός, έως τώρα, είχε μόνιμους-αορίστου χρόνου υπαλλήλους, και για την κάλυψη των όποιων επιπλέον αναγκών του, έχει συντάξει προκήρυξη ανάλογη με αυτή του Δήμου Αγρινίου, με αυτονόητη υποχρέωσή του, στην περίπτωση πρόσληψης, να πληρώνει τους διδάσκοντες σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ισχύοντα Νόμο διατάξεις.
Όσον αφορά στην περίπτωση της Ναυπάκτου, η εκεί Φιλαρμονική, με βάση τις ανάγκες της, λειτουργεί με ένα μόνο μόνιμο- αορίστου χρόνου υπάλληλο του Δήμου, και ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα νέων προσλήψεων και άρα καταβολής αντιτίμου-διδάκτρων.
Στη Φιλαρμονική Αγρινίου, η ΚΕΔΑ έχει δύο μόνιμους- αορίστου χρόνου υπαλλήλους του Δήμου, τους μουσικούς κ.κ. Κονήδα και Φραγκάκη.
Σύμφωνα με την εισήγηση που έκανε στην ΚΕΔΑ ο κ. Κονήδας απαιτείται η πρόσληψη 9-10 επιπλέον δασκάλων, προκειμένου να επιτελέσει σωστά το έργο της και να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες. Προσλήψεις τις οποίες η ΚΕΔΑ είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει στη βάση του ισχύοντος Νόμου που μνημονεύεται ανωτέρω.
Επιπλέον, ο κ. Τραπεζιώτης όφειλε να γνωρίσει ότι η ΚΕΔΑ, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, από πέρυσι, δηλαδή επί σημερινής κυβέρνησης, έχει ενταχθεί στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ευρύτερη λειτουργία της.
Τέλος, στο πλαίσιο της διεκδίκησης του αυτονόητου, τονίζεται ότι, εάν ο Δήμαρχος διέπετο από «νεοφιλελεύθερη λογική», θα είχε επιβάλει τα δίδακτρα από την αρχή της θητείας του, προ διετίας.
Αναφορικά με το…« Μακάου-gate», και πέραν των προφορικών και γραπτών απαντήσεων που έχουν δοθεί στον κ. Τραπεζιώτη από την ΚΕΔΑ, από τον συντονιστή του Χορευτικού κ. Χ. Τσιάμη τονίζεται ότι:
Το Χορευτικό του Δήμου Αγρινίου, από το 1976, πραγματοποιεί ταξίδια σε διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο, προάγοντας την εικόνα του τόπου. Φέτος πραγματοποίησε ταξίδια στο Μαυροβούνιο, στη Ρουμανία και στο Μακάο.
Τα έξοδα μετακίνησης των αποστολών, επί χρόνια, καλύπτονταν από τον (την) εκάστοτε Αντιδήμαρχο, αργότερα (επί Αντιδημαρχίας Σερίφη) μοιράζονταν, στη συνέχεια (επί Αντιδημαρχίας Κατσαρή) ο Δήμος συμμετείχε κατά ένα μέρος, και τα τελευταία χρόνια, τα έξοδα καλύπτονται καθ’ ολοκληρίαν από τους συμμετέχοντες χορευτές και συνοδούς. Τα δε έξοδα φιλοξενίας πάντα καλύπτονταν από τους διοργανωτές των φεστιβάλ. Μάλιστα, το Φεστιβάλ του Μακάο κάλυψε και μέρος των εξόδων του κάθε χορευτή. Με αποτέλεσμα η συμμετοχή από 500 ευρώ να μειωθεί στα 380 ευρώ, γεγονός που οι γονείς δέχτηκαν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Παραδίδουμε τον κ Τραπεζιώτη στην κρίση των δημοτών για τα περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ