Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΣΕ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΕΥΗΝΟΥ

Ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, με έγγραφό του με θέμα «Αντισταθμιστικά ωφελήματα για τον Δήμο Θέρμου από την εκτροπή του Ευήνου» – το οποίο απευθύνεται στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προτείνει την... επαναδιατύπωση του Άρθρου 66 του Σχεδίου Νόμου που αναφέρεται στο προς θέσπιση "Αντισταθμιστικό Τέλος υπέρ δήμων για χρήση υδάτων φυσικών ταμιευτήρων και για τη χρήση υδάτων που μεταβάλλεται η φυσική τους ροή και συλλέγονται σε τεχνητούς ταμιευτήρες".
Η πρόταση αφορά την τροποποίηση του εν λόγω Άρθρου, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους φορείς του προς θέσπιση Αντισταθμιστικού Τέλους όλοι οι Δήμοι που υφίστανται αρνητικές συνέπειες από την κατασκευή τεχνητών ταμιευτήρων και όχι μόνο εκείνοι οι Δήμοι στην Περιφέρεια των οποίων υπάρχουν ταμιευτήρες, όπως εσφαλμένα προτείνεται σχετικά.
Το ζήτημα, όπως αναφέρεται στην επιστολή ο κ. Δήμαρχος, αφορά ολόκληρη την περιοχή του Ευήνου ποταμού και φυσικά τις περιοχές του Δήμου Θέρμου, η περιοχή του οποίου υφίσταται πρωταρχικά τις αρνητικές συνέπειες από το φράγμα του Ευήνου.
Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Δήμος Θέρμου τόσο παλιότερα, με την 381/2013 σχετική Απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, όσο και πρόσφατα με το με αριθμ. πρωτ. 462/10-2-2016 σχετικό έγγραφό του, αναφέρεται αφενός μεν για την αναγκαιότητα θέσπισης αντισταθμιστικού τέλους από την εκτροπή του Ευήνου για την ύδρευση του Λεκανοπεδίου και αφετέρου για την απόδοσή του στο σύνολο της παρευήνιας περιοχής που υφίσταται τις επιπτώσεις από την εκτροπή. Τελευταία, μάλιστα, μόλις έγιναν γνωστές οι προθέσεις του Υπουργείου για το θέμα αυτό, λήφθηκε Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου με την οποία καλείται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στην τροποποίηση της έως τώρα πρότασής του, η οποία συνιστά κατάφωρη αδικία για τον Δήμο Θέρμου και όχι μόνο.

Δείτε το σχετικό έγγραφο που εστάλη προς τον Π. Κουρουμπλή ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ