Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Πάτρα Οκτώβρης 2016
Τιμούμε την επέτειο των 72 χρόνων της απελευθέρωσης της Πάτρας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η Πόλη μας, όπως και ολόκληρη η χώρα, απελευθερώθηκαν από τα ένοπλα τμήματα Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, από τις δυνάμεις της...
καθολικής αντίστασης, της πιο μαζικής Εθνικής Αντίστασης στην κατακτημένη Ευρώπη.
Τιμούμε την Εθνική Αντίσταση του λαού μας στις πόλεις και στην ύπαιθρο, την απαράμιλλη προσπάθεια αλληλεγγύης, προστασίας της αγροτικής παραγωγής, διάσωσης από την πείνα και την καταλήστευση, τιμούμε τις πρώτες δομές λαϊκής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.
Υπήρξαν πολλά τα θύματα, οι απαγχονισμοί, οι φυλακίσεις, τα καμένα χωριά, οι μαζικές εκτελέσεις, τα εγκλήματα πολέμου, τέτοια που προκαλούν ακόμα την διεθνή κατακραυγή. Και είναι απορίας άξιο, τα εγκλήματα αυτά να βρίσκουν σήμερα τιμητές, να αναβιώνει η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, να είναι το πολιτικό σύστημα απόλυτα ανεκτικό στην εγκληματική της δράση.
Θεωρούμε αδιανόητο, η πολιτική εξουσία της Χώρας, να μην διεκδικεί, τις πολεμικές επανορθώσεις, τις αποζημιώσεις των θυμάτων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, που αθροιζόμενα υπερβαίνουν το τριπλάσιο του δημοσίου χρέους.
Θεωρούμε αδιανόητο να αλυσοδένεται η χώρα μας, ξανά από τους ίδιους κατακτητές. Μνημόνια και συμφωνίες υποτέλειας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, καταλήστευση των εργαζομένων και συνταξιούχων, εκατομμύρια ανέργων και κατεστραμμένη χώρα, μας φορτώνουν οι ίδιοι ιμπεριαλιστές, τα ίδια συμφέροντα.
Συμμετέχουμε στις φετινές επετειακές εκδηλώσεις, εκφράζοντας την ικανοποίηση μας, γιατί ο γιορτασμός διευρύνεται με περισσότερες εκδηλώσεις και περιεχόμενο, γιατί αγκαλιάζει την μαθητική κοινότητα. Κάτι τέτοιο άλλωστε, ζητούσαμε με την αντίστοιχη περσινή ανακοίνωση της παράταξης μας
Δηλώνουμε, ότι είμαστε στην διάθεση της Δημοτικής Αρχής, να συμμετέχουμε στον προγραμματισμό της για επισκέψεις και ομιλίες σε σχολικά συγκροτήματα.
Καλούμε όλο τον Πατραϊκό λαό, την φοιτητική και την μαθητική νεολαία, να δώσουν το δυναμικό τους παρόν στις εκδηλώσεις. Να τιμήσουμε την Εθνική μας Αντίσταση, να αντισταθούμε στον σύγχρονο φασισμό που αναβιώνει, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ- ΓΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ
Για την Ανυπότακτη Πολιτεία

Χρήστος Πατούχας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ