Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Στήριξη Π. Κουρουμπλή για τα ανοιχτά ζητήματα του Αγρινίου.
- Υπουργός Εσωτερικών: Θα υπάρξουν αποτελέσματα για τη ζωτικής σημασίας κάθετη σύνδεση με την Ιόνια Οδό και το Επιχειρηματικό... Πάρκο.
- Γ. Παπαναστασίου: Ο Π. Κουρουμπλής θα χρησιμοποιήσει τη δύναμή του προς όφελος της γενέτειράς του.
Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή, στην οποία, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ανοιχτά και χρονίζοντα ζητήματα που σχετίζονται με την Ανάπτυξη του Αγρινίου, με κορυφαία την κάθετη σύνδεση της πόλης με την Ιόνια Οδό και τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου.
Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης των δύο ανδρών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Αγρινίου, ο κ. Παπαναστασίου επέδωσε στον Υπουργό δύο Υπομνήματα με τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, ένα για το σύνολο των προβλημάτων του Αγρινίου και ένα θεματικό για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου.
Ο κ. Παπαναστασίου, επιδίδοντας το σχετικό φάκελο, που βρίσκεται ήδη και στα χέρια του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, για την παραχώρηση του δημοσίου κτήματος των 240 στρεμμάτων, υπενθύμισε ότι το Επιχειρηματικό Πάρκο αποτελεί αίτημα δεκαετιών, και τόνισε ότι η κατασκευή του είναι ωριμότερη από ποτέ, και ως εκ τούτου απολύτως εφικτή, καθώς στο ΠΕΠ του νέου ΕΣΠΑ υπάρχουν τα χρήματα για την κατασκευή του.
«Το Αγρίνιο, από πόλη της μονοκαλλιέργειας του καπνού, πρέπει να αποκτήσει τα έργα υποδομής που τόσα χρόνια περιμένει, να τονίσει τα σημερινά του ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως το νερό, και τελικά να αποκτήσει μια νέα σύγχρονη ταυτότητα»
Ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε επίσης στις δηλώσεις του Υπουργού στο περιθώριο της πρόσφατης συνεδρίασης της ΠΕΔ, κι εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το Δήμο Αγρινίου, θα ασκηθεί από τον Υπουργό αποτελεσματική πίεση προς την κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά: «ο Π. Κουρουμπλής είδε με πολύ μεγάλη κατανόηση τις θέσεις του Δήμου, για  όλα τα ζητήματα, και ενστερνίζεται την ανάγκη δρομολόγησης της επίλυσής τους. Έχει μεγάλη δύναμη σε αυτή την κυβέρνηση, δύναμη την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει και θα χρησιμοποιήσει προς όφελος της γενέτειράς του».
«Το Αγρίνιο έχει μείνει πολύ πίσω και πρέπει όλοι να συνδράμουμε ώστε να αρθεί η απομόνωσή του και αντιστρέφοντας την πορεία, να κρατήσουμε τον κόσμο στον τόπο του και να οδηγηθούμε στον κοινό στόχο της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Παπαναστασίου.
Ο Υπουργός Εσωτερικών δημοσιοποίησε ότι έχει ήδη θέσει αρμοδίως το θέμα του Επιχειρηματικού Πάρκου, και εξέφρασε την απορία του για την απουσία κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με τον «πελώριο», όπως τον χαρακτήρισε «αναπτυξιακό πνεύμονα της Ιόνιας Οδού. Με αποτέλεσμα, όπως τόνισε, να απειλούνται ζωτικά όχι μόνον οι αναπτυξιακές προοπτικές αλλά και η ίδια του η ύπαρξη.
Δεσμεύτηκε δε για την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι «θα υπάρξουν αποτελέσματα».
Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Κουρουμπλής, στις δηλώσεις του, έκανε λόγο για την ανάγκη να δημιουργηθεί «κουλτούρα συλλογικής προσπάθειας» και μέσω της «γενναίας αυθυπέρβασης» να «δικαιώσουμε την ύπαρξη μας» και να δημιουργηθεί μέτωπο κοινών στόχων που θα υπηρετήσει την ανάπτυξη του τόπου.
«Θα βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία και συνεννόηση», είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, τέθηκαν και τα ζητήματα της αξιοποίησης ενός από τα αεροδρόμια του Αγρινίου, με την μετατροπή του σε αεροδρόμιο μεταφοράς εμπορευμάτων, με τον Υπουργό να υπογραμμίζει τις θετικές επιπτώσεις και στον πρωτογενή τομέα, της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και της αξιοποίησης του νερού, με τον κ. Κουρουμπλή να κάνει λόγο για το Αγρίνιο ως «πόλη των σιντριβανιών», του Αρχαιολογικού Μουσείου, της ανάπτυξης της λίμνης Τριχωνίδας, και ευρύτερα αυτό της ανάδειξης των ποιοτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, ώστε να δημιουργηθούν εστίες ανάπτυξης.
Στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος Αγρινίου χάρισε στον κ. Κουρουμπλή ένα βιβλίο από τη Γλυπτοθήκη του Χρ. Καπράλου, καθώς και τις εκδόσεις με τους Δημάρχους και την Ιστορία της πόλης.
Ακολουθεί video με τις δηλώσεις Παπαναστασίου-Κουρουμπλή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ