Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Επ' αόριστο Κατάληψη των φοιτητών των Τμήματων ΔΠΦΠ και ΔΕΑΠΤ στο Αγρίνιο

Σε κατάληψη διαρκείας προχωρούν από σήμερα οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου της Πάτρας, μετά από απόφαση της... Γενικής τους Συνέλευσης.
Οι αντιδράσεις των φοιτητών κυοφορούνταν το τελευταίο διάστημα, μιας και από τα αιτήματα που είχαν θέσει από την περασμένη ακαδημαϊκή περίοδο με δυναμικές κινητοποιήσεις , ελάχιστα ικανοποιήθηκαν και η ίδια η πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Κυριαζοπούλου, παραδέχθηκε πρόσφατα πως δεν υπάρχει καμιά απάντηση από την κυβέρνηση για τα προβλήματα των Τμημάτων του Αγρινίου και τα αιτήματα των φοιτητών του και ειδικά του ΔΠΦΠ.

Αναλυτικά, μετά την Γενική συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Δ.Π.Φ.Π. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε κατάληψη διάρκειας μέχρι την τελική δικαίωσή μας στα ζητήματα:

-Μετονομασία του τμήματος σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.
-Να προωθηθεί από την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Παν Πατρών, το νέο αίτημα του Τμήματος μετά την τελευταία του συνεδρίαση.
-Πρόσληψη μελών ΔΕΠ που να καλύπτουν το πρόγραμμα σπουδών
-Υλικοτεχνικές υποδομές.
-Κατάργηση της υποχρεωτικής δήλωσης μαθημάτων (αλυσίδες)
-Στάση στο ύψος των αναγκών μας.
-άμεση υλοποίηση ΟΛΩΝ των ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ του υπουργείου σχετικά με τα προβλήματα του Τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr απόφαση για κατάληψη πήραν σήμερα και οι φοιτητές του Τμήματος ΔΕΑΠΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ