Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Βαξεβάνης: Να ξανακάνουμε τη δημοσιογραφία σύμμαχο της κοινωνίας

Με το editorial που υπογράφει στο “Documento”, ο Κώστας Βαξεβάνης περιγράφει τους στόχους της νέας εφημερίδας που κυκλοφόρησε σήμερα, και της... οποίας ο ίδιος είναι διευθυντής.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος δείχνει να επενδύει στην ερευνητική δημοσιογραφία, με την ανάδειξη θεμάτων που… χάνονται στις άλλες εφημερίδες, σε μια εποχή προχωρημένης κρίσης του κλάδου, αλλά και αισθητής συρρίκνωσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στα ΜΜΕ.
Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Βαξεβάνης σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής στο άρθρο του:

“Η αντικειμενικότητα είναι ο βαθμός της ευπρέπειας του υποκειμενισμού μας.

Δεν εκδίδουμε εφημερίδα για να την αγοράζει απλώς κάποιος, και να την πετάει στον διπλανό κάδο, αφού αφαιρέσει κουπόνια, σερβιέτες, βίους αγίων και προσφορές, όλα σε ένα, με εξαίρεση τη δημοσιογραφία.

Φτιάξαμε μια εφημερίδα γι’ αυτούς που δεν διαβάζουν πια εφημερίδα, επειδή απλώς δεν έχουν τι να διαβάσουν, και αν θέλουν να ψωνίσουν πάνε στο σουπερμάρκετ και όχι στο περίπτερο.

Η προσπάθειά μας επιδιώκει να ξανακάνει τη δημοσιογραφία κοινωνικό σύμμαχο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ