Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ορεινή Αιτωλ/νία: Οι λύκοι εξολοθρεύουν τα κοπάδια -Σχετικό Υπόμνημα στον Υπουργό

Προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
κ Ευάγγελο Αποστόλου,
Αχαρνών 2 , Αθήνα 
Κύριε υπουργέ
Ολόκληρη η Ορεινή Τριχωνίδα που αποτελείται από χωριά του δήμου Θέρμου Αιτωλ/νιας, καθώς επίσης και χωριά ορεινής Ναυπακτίας αλλά και τμήματος του Παναιτωλικού και της ορεινής περιοχής του δήμου Αγρινίου, είναι γνωστό... ότι αποτελείται από ανθρώπους, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με την κτηνοτροφία . το μόνο έσοδο που υπάρχει είναι από την ζωική παραγωγή, αφού έχουμε τα κοπάδια μας (πρόβατα, γίδες, αγελάδες, γουρούνια) τα οποία κινούνται στην ορεινή αυτή περιοχή για βοσκή. Παρατηρούνται φαινόμενα εξολόθρευσης των κοπαδιών μας από αγέλες λύκων οι οποίες εμφανίστηκαν στην περιοχή την τελευταία δεκαετία. Το ζήτημα αυτό της καταστροφής του ζωικού μας κεφαλαίου από τις επιθέσεις των λύκων έχει φέρει σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας. Η ορεινή Τριχωνίδα , η Ναυπακτία έχουν πλέον αφεθεί στην τύχη του και ως κτηνοτρόφοι αναζητούμε λύση στο πρόβλημά μας.

Κύριε υπουργέ 

Το φαινόμενο αυτό πρέπει να σταματήσει με ρητή απαγόρευση σε οικολογικές οργανώσεις να αφήνουν ελεύθερους λύκους , όπως διαδίδεται στην περιοχή μας. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα αποζημίωσης των κτηνοτρόφων σε περίπτωση που κοπάδια καταστρέφονται από λύκους ή μεμονωμένα ζώα πεθαίνουν από τις επιθέσεις ή μένουν ανάπηρα .

Τέλος, να μας καλέσετε σε επείγουσα σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων στο Υπουργείο γεωργίας για τη αντιμετώπιση του θέματος αλλιώς να μεταβείτε Εσείς ή κλιμάκιο παραγόντων κατ’ εντολήν σας ώστε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο αυτό ζήτημα .

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Ακολουθούν Υπογραφές
......................................................
2)

Το υπόμνημα των κτηνοτρόφων ορεινής Τριχωνίδας, Ναυπακτίας, όρου Παναιτωλικού των 900 κτηνοτρόφων, που υπογράφουν το παραπάνω κείμενο, για το πρόβλημα των επιθέσεων λύκων στα κοπάδια, στάλθηκε στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου και στους βουλευτές του νομού μας. Με το θέμα ασχολήθηκαν βουλευτές της αντιπολίτευσης του νομού με επερωτήσεις στη βουλή. Δεν έχουμε λάβει όμως καμία απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό και κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας. Γι αυτό επαναφέρουμε το καυτό αυτό θέμα στην επικαιρότητα και ζητάμε κυβερνητική λύση του προβλήματος. Αν δεν λάβουμε απάντηση το επόμενο διάστημα, σε κοινό συντονισμό θα εξετάσουμε νέες μορφές παρέμβασης για την επίλυση του προβλήματος.

Συντονιστική επιτροπή κτηνοτρόφων 

Δεκέμβριος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ