Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει στους αγώνες του σήμερα

Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει στους αγώνες του σήμερα
Έχουν περάσει 26 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα που βρέθηκε στο πλευρό των μαθητών στην Πάτρα που πάλευαν ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κοντογιαννόπουλου.
Το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα των καταλήψεων του 1990-91 που συγκρούστηκε νικηφόρα με την κυβέρνηση της ΝΔ τότε, καθώς παρά την κρατική και παρακρατική βία και τρομοκρατία στο τέλος ο Κων. Μητσοτάκης απέσυρε τον τότε υπουργό Παιδείας Κοντογιαννόπουλο και τον αντιεκπαιδευτικό του νόμο. Η νεολαιίστικη εκείνη εξέγερση γέμισε με ελπίδα και αυτοπεποίθηση ένα λαό που δεχόταν την επίθεση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ που θεωρούνταν ανίκητη απέναντι σε κάθε αντίσταση, καθώς αντιπολίτευση, συνδικαλιστικό κίνημα και... κοινοβουλευτική Αριστερά βρισκόταν στον αστερισμό της συναίνεσης και της υποταγής στους μονοδρόμους.

Δεν σβήνει με τίποτα η ηθική και πολιτική ευθύνη της Δεξιάς, στέλεχος της οποίας ήταν ο αυτουργός της δολοφονίας Γιάννης Καλαμπόκας, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πάτρας τότε, όπως και τα άλλα μέλη της δολοφονικής συμμορίας. Η ΝΔ και τα στελέχη της τον υπερασπίστηκαν αμετανόητα, ενώ καθόλου τυχαία ο δικηγόρος του δολοφόνου Μ. Αρβανίτης έγινε βουλευτής της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Ο Ν. Τεμπονέρας, οι αγώνες και η θυσία του έγιναν σημείο αναφοράς για γενιές αγωνιστών του νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος. Το παράδειγμα του κομμουνιστή εκπαιδευτικού εμπνέει και τους αγώνες του σήμερα ενάντια στη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, τους αγώνες για δημοκρατικές ελευθερίες, τη μάχη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον πόλεμο.

Το φωτεινό παράδειγμα του Ν. Τεμπονέρα, οι αρχές και οι αξίες της μαχόμενης Αριστεράς και των λαϊκών αγώνων που υπερασπίστηκε, είναι πυξίδα για αντιμετωπιστεί ο εκφυλισμός και ο καθημερινός εξευτελισμός κάθε έννοιας Αριστεράς από το ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά με τη δεξιά των ΑΝΕΛ, σε όφελος του κεφαλαίου, σε βάρος των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση-διαδήλωση τιμής στο Ν. Τεμπονέρα και αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο που καλούν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, συνδικάτα και μαζικοί φορείς τη Δευτέρα 9 Γενάρη, 6.00 μ.μ, στην Πάτρα, στο σχολικό συγκρότημα «Τεμπονέρα», στην πλατεια Βουδ (Ψηλά Αλώνια).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ