Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Η έκθεση της Γιαννιώτικης Αργυροχοΐας μετά τη Ρωσία ταξιδεύει στην Ιταλία

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής του Δήμου Ιωαννιτών στους ασημουργούς
Μετά την πετυχημένη Έκθεση «Η Τέχνη του Ασημιού των Ιωαννίνων – η Ασημουργία των Ιωαννίνων στο πέρασμα των αιώνων» που διοργανώθηκε στη Μόσχα της Ρωσίας, από τον Δήμο Ιωαννιτών το διάστημα του Ιούλιου - Οκτώβριου του 2016, και σε συνέχεια του έντονου ενδιαφέροντος που έχει καταγραφεί για τη φιλοξενία της Έκθεσης και σε άλλες Χώρες από την... πρώτη στιγμή, οι συνδιοργανωτές του όλου εγχειρήματος, συμπεριλαμβανομένων της Μητροπόλεως Ιωαννίνων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου, αποφάσισαν να αναθέσουν στο Δήμο Ιωαννιτών, την εκπροσώπηση σε συζητήσεις – διαπραγματεύσεις, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα, η συγκεκριμένη Έκθεση να φιλοξενηθεί και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις. 
Ήδη μέρος της Έκθεσης αυτής με τον τίτλο « Όταν η Τέχνη γίνεται Ιερή», εκτίθεται με μεγάλη επίσης επιτυχία από τις 21 Δεκεμβρίου, 2016, στο Μουσείο Αργυροχοτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς στα Ιωάννινα.
Σε συνέχεια της πρώτης και άμεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος τόσο της Ιταλικής Πρεσβείας στη Αθήνα όσο και της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη, αλλά και σε απευθείας συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, αποφασίστηκε μέσα στο επόμενο διάστημα να διενεργηθούν και να διερευνηθούν από την εντεταλμένη ομάδα του συγκεκριμένου έργου, οι απαραίτητες και οι κατάλληλες διαδικασίες – ενέργειες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η Έκθεση στην Ιταλία μετά το Πάσχα.
Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών και προκειμένου να συγκεντρωθούν τα κατάλληλα δεδομένα και εκθέματα ώστε να καταρτιστεί η νέα ανάλογη μουσειολογική μελέτη της νέας Περιοδικού τύπου Έκθεσης, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους φορείς και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Αργυροχρυσοχοΐας της περιοχής, να συμμετάσχουν, με υψηλής ποιότητας αντικείμενα της παραγωγής των εργαστηρίων τους (έως 4 τμχ.). Δεδομένων των ιδιαιτέρων προδιαγραφών που θα πρέπει να έχει ή νέα Έκθεση ώστε να ανταποκριθεί στην απαιτητική αγορά του Ιταλικού κοινού, η συμμετοχή ιδιωτικών συλλογών κρίνεται σκόπιμη, προκειμένου να αναδειχτεί εκ νέου η υψηλή παράδοση αλλά και η σύγχρονη εξέλιξη του συγκεκριμένου κλάδου μέσα από τον αξιόλογο χώρο των τοπικών εργαστηρίων και επαγγελματιών της περιοχής.
Για οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο συντονιστή του έργου κ. Στέφανο Ζέρβα, Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου Ιωαννίνων (Τηλ. 26510 61272) ή/και στην υπεύθυνη επιμέλειας του έργου – Προϊσταμένη της Δημοτικής Πινακοθήκης, κα Κλεοπάτρα Εξάρχου (Τηλ. 26510 75131).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ