Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

12 ΜΑΪΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΓΡΙΝΙΟ 11/5/2017
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
Η φετινή Ημέρα έχει ως τίτλο: «Νοσηλευτές: Μια Δύναμη Αλλαγής: Φροντίδα, αποτελεσματικότητα, κόστος αποτελεσματικότητας».
Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής (International Council of Nurses) και αποτελεί την ελάχιστη... πράξη ηθικής ανταμοιβής των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο, στο δύσκολο έργο που επιτελούν.
Οι Νοσηλευτές, ως ο μεγαλύτερος επαγγελματικός φορέας στον τομέα της υγείας, έχουν την εμπειρία και την γνώση που θα οδηγήσει σε βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας, στην παροχή ποιοτικής φροντίδας και στην επίτευξη βέλτιστων θεραπευτικών παρεμβάσεων στους ασθενείς και στο γενικό πληθυσμό.

Είναι σημαντικό οι νοσηλευτές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να επικεντρώνονται στην παροχή αποτελεσματικής νοσηλευτικής φροντίδας και οικονομικά αποδοτικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξη καλύτερης υγείας για όλους.

Οι συνεχείς αποφάσεις που λαμβάνει ο νοσηλευτής μέσα στην ημέρα στα πλαίσια της καθημερινής πρακτικής του μπορεί να κάνει την ζωτική διαφορά στην αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του όλου συστήματος. Οι νοσηλευτικές πρακτικές στην φροντίδα των ασθενών, μπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του όλου συστήματος. Οι νοσηλευτές με τα κατάλληλα εργαλεία που διαθέτουν στην εργαλειοθήκη τους αποτελούν τον πυρήνα για την επίτευξη της καλύτερης ισορροπίας, όσον αφορά στην ποιότητα της φροντίδας, στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας, στην περίθαλψη και στην αποτελεσματικότητα του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο ρόλος των νοσηλευτών πολυεπίπεδος και πολυδιάστατος στην κοινότητα, στο νοσοκομείο , στην εκπαίδευση. Η νοσηλευτική επιστήμη και πράξη έχει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και δρα πάντα με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού.

Τιμούμε την προσφορά και διεκδικούμε την επαγγελματική, επιστημονική, μισθολογική και εργασιακή αναβάθμιση των Νοσηλευτών. Με επαρκή στελέχωση, ασφάλεια στην εργασία, αναγνώριση και καταξίωση του ρόλου τους, διαρκή εκπαίδευση, αξιοκρατία στην εξέλιξη με αντικειμενικά κριτήρια.

Το Δ.Σ του  Σ.Ε.Ν.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ