Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Μ. ΣΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗ ΛΕΠΕΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
κ. Μάριου Σαλμά     Αθήνα 15/5/2017
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας  και Αν. Τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάριος Σαλμάς κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που είχε θέμα τους Διασταυρωτικούς Ελέγχους στη Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας.
            Συγκεκριμένα το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:

«Στις αρχές Ιανουαρίου και ενώ ολόκληρη η χώρα βρισκόταν στη δίνη ενός πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας, κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε μια «καταδρομικού» χαρακτήρα επιχείρηση στη Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να διενεργήσει τους καθ’ όλα θεμιτούς και απαραίτητους διασταυρωτικούς ελέγχους.
Προς αποφυγή πιθανής παρερμηνείας, σας ξεκαθαρίζω, κύριε υπουργέ, ότι είμαστε υπέρ των ελέγχων και ζητάμε την απόλυτη εφαρμογή των κυρώσεων που προβλέπονται για περιπτώσεις κτηνοτρόφων που δήλωναν ανύπαρκτα ζώα, καθώς αυτό δεν παραβιάζει μόνο τη νομοθεσία, δεν συνιστά απάτη μόνο κατά του κράτους και της Ε.Ε., αλλά πρωτίστως υπονομεύει τον ίδιο τον κλάδο της κτηνοτροφίας και βαίνει σε βάρος των παραγωγών που αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες για να κρατήσουν τη χώρα και την ελληνική περιφέρεια ζωντανή.
Και αυτοί, κύριε υπουργέ, είναι η πλειοψηφία. Ο έλεγχος που έγινε από τους ελεγκτές του Οργανισμού δεν έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο στους κτηνοτρόφους να παρουσιάσουν τα ζώα τους.
Υπάρχουν  καταγγελίες των κτηνοτρόφων σχετικά με το ότι οι ελεγκτές τους έβαζαν να προσυπογράφουν το αποτέλεσμα των ελέγχων, πριν ακόμη αυτοί διενεργηθούν. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεται κύριε Υπουργέ ότι τα κλιμάκια όριζαν την ηλικία των ζώων με μια ματιά από απόσταση, εξαιρώντας τα ως μη επιλέξιμα. Η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας αρνήθηκε μετά τους ελέγχους και το σάλο που δημιουργήθηκε, να αναλάβει αυτή να εκτιμήσει τις ηλικίες των ζώων. Επιμένει να μην δέχεται τα όποια αποδεικτικά προσκομίζουν οι κτηνοτρόφοι, που προσπαθούν απλά να βρουν το δίκαιο τους.
Η ΔΑΟΚ ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας που έχει την πλήρη ευθύνη για την επικαιροποίηση και την κτηνιατρική βάση δεδομένων, διαγράφει από τις εκτροφές των παραγωγών, ζώα που απλώς είχαν απωλέσει το ενώτιο και οι ελεγκτές εκ του μακρόθεν διαπίστωσαν διαφορετική ηλικία ζώου.
Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε:
1.     Θα δεχθείτε ως επιλέξιμα ζώα που υπήρχαν και παρουσιάστηκαν κανονικότατα, αλλά οι ελεγκτές σας είχαν άλλη άποψη για την ηλικία τους από αυτή που έγραφε το μητρώο;
2.     Θα διερευνήσετε τις πολύ σοβαρές καταγγελίες για το πως ενήργησαν οι ελεγκτές και το πώς παραπλάνησαν τους κτηνοτρόφους και ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπρέπειας μιας κοινωνίας που συλλήβδην συκοφαντήθηκε στο πανελλήνιο;»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ