Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Απογοητευτική η συνάντηση του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων με τον Υπ. Παιδείας

Χωρίς θετικά αποτελέσματα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.
Ενώ κατά την πρώτη επαφή μαζί του την περασμένη εβδομάδα, φάνηκε ότι..... υπήρχε πρόθεση ουσιαστικού διαλόγου προκειμένου να τερματιστεί η υπονόμευση και η υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών δομών του Αγρινίου και του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, κατά τη νέα επαφή με τον κ. Γαβρόγλου, διαπιστώθηκε εντελώς διαφορετικό κλίμα.
Ενώ κατά την πρώτη επαφή μαζί του, φάνηκε ότι υπήρχε πρόθεση να συζητηθεί εκτενώς και σε βάθος η πρόταση για τη δημιουργία Πρότυπου Πανεπιστημίου Αειφορικής Ανάπτυξης στον νομό που έχει το γνωστικό αντικείμενο "στα πόδια του", κατά τη δεύτερη επικοινωνία με τον Υπουργό, κατέστη σαφές ότι η πολιτική βούληση προς την κατεύθυνση αυτή δεν υπάρχει...
Η υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών σχολών στο Αγρίνιο και του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, έχει ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, που πρέπει να αποκαλυφθούν. Ωστόσο τώρα προέχει η υπεράσπιση των δύο αυτών σπουδαίων "κυττάρων" για την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα κι όπως λειτουργούν οι σχολές στον νομό μας, δεν υπάρχει μέλλον! Η δική του πρόταση είναι:
Να ιδρυθεί στον Νομό ένα Τ.Ε.Ι. με "δέσμη" σχολών (στην προοπτική "ανωτατοποίησης" ορισμένων από αυτές) καθώς και ένα Ερευνητικό Κέντρο με αντικείμενο την αγροτοκτηνοτροφία. Είναι προφανές ότι έτσι "μεταναστεύουν" οι υπάρχουσες σχολές!
Μπροστά στα νέα δεδομένα, όπως είναι φυσικό, η αντίδραση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου ήταν άμεση και επισημάνθηκε στον υπουργό ότι τέτοια λύση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή σε κανένα επίπεδο.
Του επισημάνθηκε επίσης ότι τόσο οι δημοσιογράφοι, όσο και οι άλλοι φορείς του νομού μας αλλά κι όλοι οι κάτοικοι, θα αγωνισθούν με όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να μην υλοποιηθούν αυτά τα καταστροφικά σχέδια για την Αιτωλοακαρνανία.
Το ζήτημα αυτό, που θεωρείται μέγιστης σημασίας για τον νομό, θα συζητηθεί σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Την ημερίδα συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών και ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων με κύριο θέμα την "Επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας", με τη συμμετοχή φορέων, ακαδημαϊκών, πολιτικών αλλά και πολιτών. Όλοι μαζί να υποστηρίξουμε το "αύριο" του τόπου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ