Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Β' ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: "Το Πανεπιστήμιο στην Πόλη του Αγρινίου"

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού παιδείας κ. Γαβρόγλου για τη νέα χωροταξία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν στην πόλη του Αγρινίου, το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ, εκφράζει... για μια ακόμη φορά την ανησυχία του σε πολλά επίπεδα σχετικά με το μέλλον τους.
Μεγάλη σίγουρα είναι η ευθύνη που έχει η πολιτεία, μιας και δεν έχει υποστηρίξει έμπρακτα το τριακονταετές εγχείρημα από την αρχή του. Όμως πέρα από την ευθύνη της πολιτείας, δυστυχώς το θέμα έρχεται στο προσκήνιο σχεδόν πάντα με αρνητικές αναφορές. Αυτό σημαίνει ότι προσπάθεια γίνεται συνήθως για να συντηρηθεί μια κατάσταση δεκαετιών και όχι για να αναπτυχθεί το απαραίτητο ακαδημαϊκό περιβάλλον και να «ριζώσει» μια αυτόνομη σχολή στην πόλη του Αγρίνιου. Οι μαξιμαλιστικοί στόχοι και η υπερεκτίμηση κάθε φορά της πολιτικής, εκπαιδευτικής και οικονομικοκοινωνικής συγκυρίας, χωρίς ένα ρεαλιστικό υπόβαθρο και μία συνέχεια είναι απίθανο να έχουν κάποιο αποτέλεσμα.
Το εγχείρημα άλλων Πανεπιστημίων π.χ. Κρήτης, Θράκης, Αιγαίου, που έχουν τις σχολές τους μοιρασμένες σε δύο ή και περισσότερες πόλεις. Ένας τέτοιος χωροταξικός σχεδιασμός θα έπρεπε να ισχύει και στην περίπτωση της Δυτικής Ελλάδας αν θεωρείται πλέον ενιαία περιφέρεια, όπου το Αγρίνιο σε μια αναλογικά ισόρροπη κατανομή των σχολών, δικαιούται αυτόνομη σχολή με τα ανάλογα τμήματα, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του νομού. 
Τέλος σημαντικό επισημαίνουμε ότι ο νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι από οικονομικά υποβαθμισμένους της χώρας και με σημαντική μείωση πληθυσμού. Συνεπώς η παρουσία Αυτόνομης Πανεπιστημιακής Σχολής μπορεί και πρέπει να αναχαιτίσει την απομάκρυνση των νέων από τον τόπο κατοικίας τους, καθώς θα πρέπει ένα νέο μορφωτικό κίνημα να διεκδικεί να είναι αυτό το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα μοχλός ανάπτυξης της περιοχής και φάρος πολιτισμού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ