Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Πρωτοβουλία για την προστασία της στέγης οικογενειών ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα η συζήτηση

Πρωτοβουλία για την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμούς, ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο, μέσα από μια σειρά προτάσεων να διασφαλιστεί αυτό ως το...
συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη, σε μία πραγματικά κρίσιμη συγκυρία, ενόψει και της διεξαγόμενης διαβούλευσης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Πρόκειται για μια σειρά προτάσεων που τίθεται προς έγκριση στην ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, που θα γίνει την Δευτέρα 17 Ιουλίου και ώρα 3 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).
«Η στιγμή είναι καίρια λόγω της διαβούλευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση. Η Περιφέρειά μας πρέπει να μπει μπροστά. Είναι υποχρέωσή μας ως αιρετοί, ως τοπική αυτοδιοίκηση, ως Περιφέρεια να μπούμε μπροστά για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και συμπληρώνει:
«Η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει, πρέπει να προστατευτούν συνταγματικά ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο που αφήσει χωρίς σπίτι κάποιες οικογένειες, κάτι που συνιστά την πιο ακραία μορφή επέμβασης στο δικαίωμα του ατόμου για σεβασμό του ιδιωτικού βίου».

Την σχετική εισήγηση θα κάνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Βοηθός Περιφερειάρχη Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων Αναστασία Τογιοπούλου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας προτείνεται να εγκρίνει την πανελλαδική πρωτοβουλία δικτύωσης φορέων αυτοδιοίκησης 2ου βαθμού για την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμούς, καθώς και την ενυπόγραφη έγκριση των πολιτών για την υποβολή πρότασης ώστε να ζητήσουμε τη συνταγματική κατοχύρωση προστασίας μιας στέγης και τη δημιουργία αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου προστασίας της στέγης από την αναγκαστική εκτέλεση, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ