Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Τιμήθηκαν οι 59 εκτελεσθέντες πατριώτες της 31ης Ιουλίου 1944 στα Καλύβια (ΦΩΤΟ)

ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ  
ΦΩΤΟ :www.kalyvia.gr
Κυριακή 30 Ιουλίου 2017
Τιμήθηκαν οι 59 εκτελεσθέντες πατριώτες της 31ης Ιουλίου 1944 στα Καλύβια
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία επισήμων και κατοίκων του χωριού μας, το επίσημο Μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Καλυβίων, για τους....

59 έλληνες πατριώτες που εκτελέσθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα, πριν 73 χρόνια (31/07/1944) στη σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου-Κρυονερίου, κοντά στα Καλύβια!

Λίγο έξω από το χωριό, στο Μνημείο των Πεσόντων που υπάρχει για να θυμίζει σε όλους την υπέρτατη θυσία των πατριωτών μας, εψάλλει από τον αιδεσιμότατο π. Θεοδόση Αθανασόπουλο, επιμνημόσυνη δέηση και κατόπιν ακολούθησε ομιλία από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Μ. Παπαγεωργίου, η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό των γεγονότων, ενώ παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα να ενθυμούμαστε τους αγώνες των προγόνων μας, η Ελλάδα να αποκτήσει το κύρος που τις πρέπει και το ¨φως¨ του ελληνικού πολιτισμού να φωτίσει όλον τον κόσμο!

Ακολούθως διαβάστηκε το προσκλητήριο νεκρών για τους 59 πατριώτες και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τις επίσημες αρχές, φορείς, συλλόγους και συγγενείς των θυμάτων, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου απέδωσε τιμές.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, ο Γ.Γ. του υπουργείου Υποδομών, Στ. Καραγκούνης, οι Αντιδήμαρχοι , Μ. Παπαγεωργίου, Σπ. Αδάμης, Ευθ. Γρίβας και Χρ. Γκούντας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Τραπεζιώτης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Ακαρνανίας, Δ. Παπευθυμίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Στρ. Πετράκης, ο πρών βουλευτής, Γ. Βαϊνάς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλυβίων, Γρ. Τσελεπής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς, Η. Τσακίρης, ο Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Αγρινίου, Δ. Μιχάλης, Πρόεδρος της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Αιτ/νιας, Ν. Σκιαδάς, ο Πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού Καλυβίων, Χ. Μπελεβώνης, o Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καλυβίων, Κ. Ζαπαντιώτης, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων και η Πρόεδρος Σ. Χαμπαίου, ο Χρ. Ρεπετσάς ως εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Καλυβίων, συγγενείς των θυμάτων και αρκετός κόσμος.

Κείμενο- φωτογραφίες: Γιώργος Πανταζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ