Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟ 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΡΙΖΑ & ΔΑΚΕ - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ Δ.Σ ΟΛΜΕ

ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ διέλυσαν το Συνέδριο για να στηρίξουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική!

Οι εργασίες του Συνεδρίου με διάφορους τακτισμούς και κωλυσιεργίες κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης με κύριο στόχο να μην παρθούν αποφάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση. ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ ακύρωσαν πλήρως τη διαδικασία της..
Επιτροπής ψηφισμάτων στην οποία ύστερα από πολύωρη επεξεργασία και συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων υπήρξε συμφωνία να κατατεθούν στο συνέδριο σημαντικά ψηφίσματα, μεταξύ αυτών για τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση των ΕΠΑΛ και για τα δικαιώματα των αναπληρωτών.
Δείτε την καταγγελία - πρωί Τρίτης - των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για το θέμα:

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΔΗΛΩΣΗ
(4-6-2017-ώρα 4.50 π.μ.)
Καταγγέλλουμε την υπονομευτική στάση της παράταξης των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) που - με επιμονή - μεθοδεύει τον εκφυλισμό της λειτουργίας της ΓΣ του 18ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, το οποίο είναι η ανώτατη συλλογική έκφραση του κλάδου.
Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), σε αγαστή συμπόρευση με τη ΔΑΚΕ (ΝΔ), επιδιώκει την ακύρωση της συλλογικής εργασίας της «Επιτροπής Τύπου, Αποφάσεων και Ψηφισμάτων» του Συνεδρίου, Επιτροπής που έχει εγκριθεί από τη βάση του Συνεδρίου.
Στην Επιτροπή αυτή κατοχυρώθηκε – με τη δημοκρατική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των παρατάξεων – η σύγκλιση σε ένα υψηλό επίπεδο (6/7 και 5/7 εκπροσώπους) σε δύο βασικά ζητήματα:
α) στην προάσπιση της ΤΕΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων (καμία συγχώνευση τομέων-ειδικοτήτων-τμημάτων-σχολείων, καμία ένταξη των ΕΠΑΛ στην Άτυπη Εκπαίδευση, κατοχύρωση της σταθερής εργασίας των συναδέλφων,
β) την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών συναδέλφων της Γενικής και Ειδικής Αγωγής.
Οι δύο κυβερνητικές παρατάξεις, νυν και πρώην, συντονίζονται στην κατεύθυνση της μη λήψης απόφασης από το Συνέδριο για τα δύο, τουλάχιστον, μείζονα προβλήματα, στη βάση της στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής και της επόμενης Κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του Κεφαλαίου.
Καταδικάζουμε την παρελκυστική τακτική που τηρούν οι δύο παρατάξεις, με στόχο τον εκφυλισμό της λειτουργίας του Συνεδρίου και τον συνδικαλιστικό εκφυλισμό των συναδέλφων, εν όψει της επιβολής της «Αξιολόγησης»-Απόλυσης, της διάλυσης της ΤΕΕ, της γενίκευσης της ελαστικοποίησης, της κατάργησης των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών και του αποκλεισμού των αναπληρωτών από την εκπαίδευση.
Καλούμε το Προεδρείο της ΓΣ του Συνεδρίου να αναλάβει τις ευθύνες του και να θέσει για ψήφιση στο σώμα, έστω και τα ξημερώματα της Τρίτης 4 Ιούλη, τουλάχιστον, τα δύο προαναφερόμενα ψηφίσματα. Γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, το Προεδρείο γίνεται συνένοχο στον εκφυλισμό των λειτουργιών μιας ιστορικής και δημοκρατικής Ομοσπονδίας.
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ 18ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΛΜΕ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 18ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΣ ΟΛΜΕ
Σύνολο 388 αντιπρόσωποι
άκυρα: 1
έγκυρα: 387

1) ΔΑΚΕ (ΝΔ)  ψήφοι 119 - 3 έδρες
2) ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) ψήφοι 87 - 3 έδρες
3) ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ψήφοι 64 - 2 έδρες
4) ΠΑΜΕ ψήφοι 55 - 2 έδρες
5) ΠΕΚ (ΠΑΣΚ) ψήφοι 36 - 1 έδρα
6) ΑΡΕΝ (ΛΑ.Ε)  ψήφοι14 - δεν εκλέγει έδρα

7) ΑΓΩΝ. ΚΙΝΗΣΕΙΣ ψήφοι 2
8) ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΄ψήφος 1

Στο ΚΕΜΕΤΕ - ΟΛΜΕ:
ΔΑΚΕ: 3 έδρες
ΣΥΝΕΚ: 2 έδρες
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: 2 έδρες
ΠΑΜΕ: 1 έδρα αλλά αφήνει την έδρα του (αλλά δε συμμετέχει στο ΚΕΜΕΤΕ)
ΠΕΚ: 1 έδρα
ΑΡΕΝ: δεν παίρνει κανονικά αλλά καταλαμβάνει την έδρα που αφήνει το ΠΑΜΕ (δεν συμμετέχει για πολιτικούς λόγους).

Υ.Γ. θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από τις εργασίες του 18ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ (1 έως 4 Ιουλίου 2017).

Κώστας Κορδάτος

Εκλεγμένος Σύνεδρος με την ΑΕΚ - Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ