Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Άστεγος κληρικός σε σκηνή στην πλατεία Σιντριβανίου στο Αγρίνιο

Σκηνή στην πλατεία Σιντριβανίου (πλατεία Παναγοπούλου) έστησε σήμερα ο φερόμενος ως Αρχιμανδρίτης, π. Χριστόδουλος Διαμαντόπουλος, από το Αίγιο, ο οποίος κάνει έκκληση στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας να του...επιτρέψει την είσοδο σε κάποιο από τα μοναστήρια της.
Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει, βρίσκεται στο Αγρίνιο εδώ και τρεις μέρες, ενώ τους τελευταίους δύο μήνες είναι άστεγος και κοιμάται σε παγκάκια. Τρώει ότι του προσφέρουν οι περαστικοί και αναφέρει πως έχει ανάγκη από μία στέγη, νερό και τροφή.

Σύμφωνα πάντα με τον 60χρονο π. Χριστόδουλο, έχει επικοινωνήσει με τον π. Χρήστο Παπαχρήστο, αδερφό του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για να τον φέρει σε επαφή μαζί του, αλλά όπως υποστηρίζει, εκείνος αρνήθηκε να τον συναντήσει έτσι ώστε να μπορέσει να του ζητήσει να του επιτραπεί η είσοδος σε ένα από τα μοναστήρια της περιοχής.

Ο π. Χριστόδουλος υποστηρίζει πως κατά το παρελθόν ήταν 22 χρόνια μοναχός στο Άγιο Όρος και 2,5 χρόνια πρωτοψάλτης στην Βηθλεέμ της Παλαιστίνης.

Πάντως , ο συγκεκριμένος κληρικός δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την επικαιρότητα στην δυτική Ελλάδα. Τον Ιούνιο, είχε εγκατασταθεί έξω από το Επισκοπείο στο Αίγιο , έχοντας ουσιαστικά τα ίδια αιτήματα, που από την Μητρόπολη του Αιγίου είχαν απορριφθεί για συγκεκριμένους λόγους, μιας και ο π. Χριστόδουλος φέρεται να προξένησε φθορές στην εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής, να αποβλήθηκε από το Αγιο όρος όπου μόναζε, ενώ αμφισβητείται και η εγκυρότητα της χειροτονίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ