Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας προς τους Δημάρχους του Νομού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Περιφερειακό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας 
Π. ΣΟΥΛΟΥ 11, 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ 
Τηλ: (26410) 55755, 56789 Fax: 31506 
E-mail: tee_ait@tee.gr 
Πληρ.: Κ. Κιτσάκη 
Αριθμ.Πρωτ: 1340           Αγρίνιο 13/10/2017 
Προς
 Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου Γεώργιο Χαρ. Τρικούπη 10, Αγρίνιο 
 Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Καραπάνο Νικόλαο Μάγιερ 12, Μεσολόγγι 
 Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλο Παναγιώτη Ιλάρχου Τζαβέλλα 37, Ναύπακτος 
 Δήμαρχο Θέρμου κ. Κωσταντάρα Σπύρο Θέρμο 
 Δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Κοιμήση Απόστολο Αμφιλοχία 
 Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας κ. Αποστολάκη Γεώργιο Βόνιτσα 
 Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γαλούνη Ερωτόκριτο Αστακός 
Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι 
Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε με μεγάλη μας λύπη φαινόμενα που δεν συνάδουν με τις έννοιες της νομιμότητας, της συνέπειας και της ηθικής τάξης. Υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες, αδιαφορώντας για τον νόμο, αλλά και για... το δημόσιο συμφέρον σε τελική ανάλυση, προχωρούν σε αυθαίρετες πράξεις μη διστάζοντας σε κάποιες περιπτώσεις, να κακολογούν ή να διαβάλουν όποιον εκφράζει διαφορετική άποψη και μάλιστα επιστημονικά τεκμηριωμένη. 

Το ΤΕΕ έχει υποχρέωση και εκ του ρόλου του να στηλιτεύει τέτοια φαινόμενα και να ενημερώνει την κοινωνία για τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν δεν τηρούνται οι νόμοι. Κίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον, την δημόσια ασφάλεια, την πολιτιστική κληρονομιά, την προστασία των μνημείων και των ιστορικών τόπων, την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των πολιτών. 
Δεν είναι δυνατόν να γίνονται παρεμβάσεις σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους παραδοσιακών οικισμών χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις ή αδειοδοτήσεις των αρμόδιων φορέων ειδικά όταν οι χώροι αυτοί προστατεύονται ως αρχαιολογικοί ή ιστορικοί τόποι ή αποτελούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Δεν είναι δυνατόν να γίνονται παρεμβάσεις σε κτίρια που χαρακτηρίζονται ως διατηρητέα μνημεία ή έχουν υψηλό κοινωνικό ενδιαφέρον χωρίς τις εγκρίσεις, τις γνωμοδοτήσεις και τις αδειοδοτήσεις αρμόδιων φορέων. 
Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται μέθοδοι νομότυπες, αλλά ηθικά καταδικαστέες προκειμένου να παρακάμπτονται οι δεσμεύσεις των νόμων και των κανονισμών. 

Η Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στην 17 η /2017 τακτική συνεδρίασή της αποφάσισε δια του παρόντος εγγράφου να σας επιστήσει την προσοχή και να σας καλέσει αναλογιζόμενοι τις ευθύνες σας, να σταματήσετε αυτά τα φαινόμενα, όπου υπάρχουν, εν τη γενέσει τους. 

Οι διαδικασίες αδειοδότησης των έργων είναι κοινές και στα δημόσια και στα ιδιωτικά έργα και πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα και στις δύο περιπτώσεις. Πρέπει να σας επισημάνουμε ότι η παραγωγή έργων για να είναι πραγματικά προς όφελος των πολιτών απαιτεί προγραμματισμό, οργάνωση και συνέπεια και όχι αποφυγή των νομίμων διαδικασιών. 
Τέλος με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής περιόδου το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας προτρέπει όλους τους Δήμους του Νομού στην εφαρμογή ενός προγράμματος ελέγχου όλων των σχολείων και δημοσίων κτιρίων, όσων αφορά την αντισεισμική τους επάρκεια, την πυροπροστασία αλλά και την επικινδυνότητα του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων. 
Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας δια των Μηχανικών μελών του μπορεί να συνδράμει τις αρμόδιες υπηρεσίες προς το σκοπό αυτό. Για το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας 
Ο Πρόεδρος Μπλέτσας Στυλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ