Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΔΑΤΟΥ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 
ΣΤΟ Δ.Σ. Β’ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
“Ειπώθηκαν τόσα ψέματα από το υπουργείο παιδείας και τα κυβερνητικά «στελέχη» που ντράπηκαν τα ίδια, μια και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα έλεγαν”.
  • "Πανέτοιμοι, όχι έτοιμοι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς"
  • «Με εντυπωσιακά θετικό τρόπο ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά»
Οι παραπάνω είναι μερικές από τις δηλώσεις του κυρίου Γαβρόγλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όμως, παρά τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας περί κανονικότητας, η μόνη… «κανονικότητα» είναι η ιστορία με τις χαμένες...
διδακτικές ώρες που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Είναι ενδεικτικό ότι στην Αιτωλοακαρνανία τα κενά στο τέλος του πρώτου μήνα του διδακτικού έτους και μετά την πρόσληψη αναπληρωτών και την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων και εξαντλητικών διαθέσεων υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις καθηγητών στην Δ.Ε. ήτοι:
20 φιλόλογοι, 3 θεολόγοι, 2 μαθηματικοί, 3 καλλιτεχνικών 1 κοινωνιολόγος, 2 μουσικοί, 1 μηχανολόγος, 2 κομμωτικής, Οχημάτων 1, καθώς και 50 καθηγητές μουσικών οργάνων για το μουσικό Γ/σιο - Λύκειο Αγρινίου που αντιστοιχούν σε 1000 διδακτικές ώρες.
Έχουμε ένα σύνολο 1750 χαμένων ωρών που δεν γίνεται μάθημα λόγω της έλλειψης καθηγητών, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός στο υπουργείο παιδείας, παρά τα σχετικά διαβήματα.
Δηλαδή, απαιτούνται περίπου 85 καθηγητές (και πάνω) για να καλυφθούν τα συγκεκριμένα κενά στην Αιτωλ/νία, όπου δεν επίκεινται άμεσα, όπως ενημερωθήκαμε από την διοίκηση για τοποθετήσεις νέων καθηγητών, η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο εφιαλτική με τις χαμένες διδακτικές ώρες την εβδομάδα και δεν μιλάει κανένας. Όσο και αν η κυβέρνηση προχώρησε πέρυσι σε περικοπές διδακτικών ωρών σε μια σειρά μαθημάτων τίποτα δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια:  ο βασιλιάς είναι γυμνός και οι εξαγγελίες περί κανονικότητας δεν μπορούν ούτε φύλλο συκής να αποτελέσουν σε αυτή τη γύμνια των μηδενικών διορισμών, της μείωσης των προσλήψεων (δηλαδή απολύσεων) αναπληρωτών και των -«ντελιβαράδων» εκπαιδευτικών που τους κατάντησαν οι πολιτικές περικοπών των μνημονίων. 
Συγκεκριμένα υπάρχει εκπαιδευτικός που για να καλύψει για 2 ώρες το υπόλοιπο του οριακά υποχρεωτικού της ωραρίου, διατίθεται για δύο ημέρες από 2 ώρες και 1 ώρα υποχρεωτική υπερωρία την εβδομάδα σε άλλο σχολείο της οργανικής της θέσης, ενώ ταυτόχρονα μετακινείται την ίδια ημέρα σε δύο σχολεία διανύοντας 82 χιλ. 
Θυμίζουμε ότι Κυβέρνηση-Υπουργείο Παιδείας-Διοίκηση δεν δίστασαν και φέτος να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις-εξπρές  για να στηριχτεί το επικοινωνιακό παραμύθι της κυβέρνησης του 3ου και του 4ου Μνημονίου, πως «όλα λειτουργούν κανονικά και όλα είναι στη θέση τους».  Κανονικότητα με εκπαιδευτικούς-λάστιχο, σε 3 έως 5 σχολεία, σε εναλλασσόμενα ωράρια (πρωινό, βραδινό), σε ΙΕΚ. ΕΕΕΚ, Ειδικό Τεχνικό Γ/σιο κ.α.
Το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση και το δικαίωμα των συναδέλφων στην εργασία θυσιάζεται στο βωμό των περικοπών.  Την ίδια ώρα που μας λένε ότι «δεν υπάρχει σάλιο για τα δημόσιο σχολείο», την ίδια ακριβώς ώρα μοιράζουν αφειδώς χρήματα στις τράπεζες, φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές και  γενικά κάθε είδους δωράκια στο μεγάλο Κεφάλαιο.  Αφαιμάσσουν τους εργαζόμενους για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός. Φαίνεται ότι από το φαγοπότι που έχει στηθεί δεν περισσεύει ούτε ψίχουλο, όχι μόνο για την πρόσληψη καθηγητών, αλλά ούτε και για οδοιπορικά του χαμένου εργασιακού χρόνου!
Είναι φανερό ότι το επόμενο τερτίπι τους, για να κρύψουν τη γύμνια τους, θα  είναι το νέο λύκειο, όπου, εκτός των άλλων, θα σημάνει δραστική μείωση διδακτικών ωρών, διδακτικών αντικειμένων και τον εξοβελισμό  από το λύκειο διάφορων  ειδικοτήτων, αφού τα διδακτικά αντικείμενα περιορίζονται σε 4!
Απαιτούμε εδώ και τώρα το υπουργείο να καλύψει όλα τα κενά στην Αιτωλοακαρνανία! 
"Αναπληρωτές θα υπάρχουν πάντα, γιατί  υπάρχουν αρρώστιες, εγκυμοσύνες και άλλα έκτακτα περιστατικά που δημιουργούν κενά στα σχολεία", δηλώνει ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του.
 Μόνο που τα τελευταία χρόνια οι αναπληρωτές δεν αναπληρώνουν έκτακτες ανάγκες, αλλά μόνιμες ανάγκες. Είναι αναπληρωτές του εαυτού τους, δηλαδή.
Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί, εδώ και τώρα!
Αγρίνιο 6-10-2017
Κώστας Κορδάτος
Μέλος Δ.Σ. Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

Από την ΑΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ