Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

ΙΔΙΩΤΙΚOI ΥΠΑΛΛΗΛOI ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΑΠΕΡΓΟΥN THN ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»
Έδρα: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου -(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου Τηλ: 26410-22325-KIN 6983795028 & 6937906749 – Email: somidip-enosi@hotmail.gr   -  Αγρίνιο 1/11/2017
ANAKOIΝΩΣΗ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι , αυτοαπασχολούμενοι,
Δεν αντέχουμε άλλο να δουλεύουμε ασταμάτητα 7μέρες την εβδομάδα. Ήδη από το Μάιο μέχρι σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο υποχρεωθήκαμε να... δουλεύουμε κάθε μέρα και τις Κυριακές, βάση του νόμου που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις 32 Κυριακές και έπεται και συνέχεια. Την Κυριακή 5 Νοέμβρη θα ξανακαλεστούμε να δουλέψουμε βάση του προηγούμενου νόμου για τις 8 Κυριακές, ενώ μπροστά μας έχουμε το εορταστικό ωράριο με ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές 17/12, 24/12, 31/12 συν τα ωράρια μέχρι τα ξημερώματα στα πλαίσια των black Friday & Λευκής Νύχτας που είναι στα σκαριά σε πολλούς δήμους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

Πλέον είναι καθαρό όσο ποτέ άλλοτε ότι η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ξεκούραση, του δικαιώματος να έχουμε χρόνο και μέρες για τις οικογενειακές και κοινωνικές μας υποχρεώσεις είναι δική μας υπόθεση, υπόθεση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Υπόθεση συλλογικής, μαζικής και οργανωμένης πάλης από κοινού εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται το ίδιο από το σμπαράλιασμα του εργάσιμου χρόνου, την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, από την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Η υπεράσπιση της, δεν είναι χαμένη υπόθεση αλλά μάχη που έχουμε μπροστά μας. Μάχη που είναι αναγκαίο να δεθεί συνολικά με τις ανάγκες μας ,τους μισθούς μας, τις εργασιακές σχέσεις και το ωράριο.

Λεμέ ΌΧΙ στο ωράριο των πολυεθνικών. Η Κυριακή αργία είναι των εργατών.

Έχουμε βιώσει στο πετσί μας το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων που δεν έχει τέλος. Θα απαιτούν συνεχώς να κάνουμε θυσίες για τα κέρδη της εργοδοσίας και των πολυεθνικών. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η απαίτηση των μεγαλοεργοδοτών για μεγαλύτερη ευελιξία των εργαζόμενων ,για γενίκευση των συμβάσεων προσωρινής απασχόλησης ,διευθέτησης του χρόνου εργασίας , για πλήρη κατάργηση της Κυριακής Αργίας καθώς και τα μέτρα παρεμπόδισης της συλλογικής δράσης και πάλης των εργαζομένων ,της κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία.

Αυτή είναι η επιστροφή στη "κανονικότητα", η "δίκαιη ανάπτυξη" που επικαλούνται λογής – λογής υπερασπιστές του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που θέλει τους εργαζόμενους έρμαια των εργοδοτών για να αυξάνουν τα κέρδη τους, για να υπηρετείται χωρίς εμπόδια ο μεταξύ τους ανταγωνισμός.

Ασταμάτητη εντατικοποιημένη δουλειά χωρίς αρχή, μέση και τέλος,

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ