Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΠΔΕ: «Με αξιοπρέπεια να βαδίσουμε στο αύριο» το μήνυμα του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Με ανταλλαγή ευχών και ευχαριστίες σε κλίμα σύμπνοιας ολοκληρώθηκαν σήμερα Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, οι τελευταίες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για το 2017. 
Κλείνοντας τη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ευχαρίστησε τις παρατάξεις και τα μέλη του.... Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους. Αντιστοίχως, ο πρόεδρος τους Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, εκ μέρους του Προεδρείου, μετέφερε τις ευχαριστίες στο Σώμα για τη συμβολή τους στα θετικά αποτελέσματα και στη λειτουργία του θεσμού. 
Συνεχίζοντας ο κ. Κατσιφάρας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πνεύμα συνεργασίας που επικράτησε στις συνεδριάσεις του 2017 κι ευχήθηκε αυτό να συνεχιστεί τη νέα χρονιά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και για το 2018. Θα είναι μια χρονιά ορόσημο. Όχι μόνο γιατί θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, αλλά κυρίως γιατί, η χώρα, με την έξοδο από τα μνημόνια, καλείται να διαμορφώσει αναπτυξιακές πολιτικές. Είναι δύσκολο το εγχείρημα, είναι κρίσιμη η περίοδος που διανύουμε. Ως Περιφέρεια κάνουμε και θα κάνουμε το καθήκον μας». 

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους Γενικούς Διευθυντές για τη συμβολή τους στο έργο της Περιφερειακής Αρχής και ζήτησε να μεταφέρουν τις ευχαριστίες του στα υπόλοιπα στελέχη και υπαλλήλους της Περιφέρειας, σημειώνοντας: «Η Δημόσια Διοίκηση σηκώνει πολύ μεγάλο βάρος σε δύσκολη συγκυρία» και κατέληξε με το μήνυμα: «Καλή χρονιά, με υγεία. Με αξιοπρέπεια να βαδίσουμε στο αύριο». 

Η ημερήσια διάταξη 

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2016. Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος «η εκτέλεση του Προϋπολογισμού κατά τη διάρκεια του έτους 2016 κυμάνθηκε σε ποσοστό 76,2% σε σχέση με τον τελικό διαμορφωμένο προϋπολογισμό, όπως οριστικοποιήθηκε με τις αναμορφώσεις (174.019.553,98 ευρώ) και σε ποσοστό 86,7% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό όπως εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο (152.870.562,31 ευρώ)».

Επίσης, το Σώμα ψήφισε την έγκριση πληρωμής έργων/μελετών του εγκεκριμένου ετήσιου επενδυτικού προγράμματος 2017 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που χρηματοδοτείται από τους ΚΑΠ και χρηματοδότηση έργων ΚΑΠ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το χρονικό διάστημα από 01/01/2018 και μέχρι την έγκριση του ετήσιου επενδυτικού προγράμματος 2018 (σε βάρος των πιστώσεων του επόμενου έτους), με τη διαδικασία των προκαταβολών.

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εξάλλου, εγκρίθηκε ο προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έτους 2018. Πρόκειται για προσλήψεις είκοσι ατόμων ως προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών, για την κάλυψη εποχικών, παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών. Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα πρόκειται για τις εξής ειδικότητες: 3 ΠΕ Κτηνιάτρων,3 ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, 3 ΠΕ Γεωπόνων, 2 ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, 2 ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, 1 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών,1 ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού (ειδικότητας λογιστή), 1 ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού (ειδικότητας διοίκησης και οικονομίας), 1 ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού, 3 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων. Οι θέσεις εξειδικεύονται ανά Περιφερειακή Ενότητα. 

Συνεδριάζει στην Πάτρα το Πολιτικό Γραφείο της CPMR

Ακόμη, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η διοργάνωση της Συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου της CPMR στην Πάτρα, στις 8 Μαρτίου 2018. Όπως εξήγησε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας «η CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions / Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών) είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός, αποτελούμενος από 150 περιοχές- μέλη, με τις οποίες, και σε συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη μέλη, προσπαθεί να προωθήσει και να ενισχύσει την μεταξύ τους συνεργασία». Θύμισε ότι «όλες οι Ελληνικές Περιφέρειες είναι ιδρυτικά μέλη της CPMR. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απέδωσε σημαντικά αποτελέσματα στην ευρωπαϊκή παρουσία του θεσμού και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2016 και μέχρι τον Ιούνιο του 2018 έχει την Προεδρία της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, με κύριο έργο την υλοποίηση της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής Ιονίου, που αποτελεί στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας». 

Ειδική συνεδρίαση για το Πλαίσιο Δράσης της ΠΔΕΑκολούθησε ειδική συνεδρίαση κατά την οποία εγκρίθηκε το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οικονομικού έτους 2018, το οποίο συνοψίζει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2018, καθώς και τον προϋπολογισμό για το «Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών – Η Ελπίδα», που αποτελεί Νομικό Προσώπου Δημοσίου Δικαίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο προϋπολογισμός του εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης έτους 2018 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ