Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ - Του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΣΗ*


Όταν από το 2010 που τεθήκαμε υπό ΚΑΤΟΧΗ από τις Ευρωπαϊκές Δυνάμεις λέγαμε εμείς οι «Γραφικοί» ότι σκοπός τους είναι η Αρπαγή του Οικοπέδου που λέγεται Ελλάδα, κάποιοι μας κορόιδευαν, γέλαγαν μαζί μας και μας έδειχναν με το δάχτυλο σαν κάτι σκοτεινούς τύπους που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν το πώς θα βγούμε στην επικαιρότητα. Δυστυχώς 7 χρόνια σχεδόν από τότε δικαιωνόμαστε. Και λέω δυστυχώς γιατί η ΠΑΤΡΙΔΑ είναι πάνω από όλα και από όλους. Αυτό που έγινε προχθές το βράδυ στα ΙΜΙΑ είναι συνέχεια του επεισοδίου που είχε γίνει Ανήμερα της επετείου του επεισοδίου των ΙΜΙΑ 31/01/2018. Τι....
έγινε τότε; Ο Υπουργός Άμυνας ήταν πάνω σε ένα Ελληνικό πολεμικό πλοίο και πήγε να ρίξει στεφάνι στον υγρό τάφο των τριών παλικαριών που σκότωσαν οι Τούρκοι τα ξημερώματα της 31/01/1996. Εκεί εμφανίστηκαν δύο ακταιωροί της Τουρκίας και ένα ελικόπτερο. Τότε το Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο, επαναλαμβάνω για να γίνει αντιληπτό από όλους το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ», αντί να σταθεί και να υπερασπιστεί το Εθνικό έδαφος και τα Εθνικά Ύδατα, μετά από εντολή προφανώς του φερόμενου ως Υπουργού  Άμυνας, το έβαλε στα πόδια. Αυτό στην πράξη τι σημαίνει; Ότι το Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο παραβίασε τα Τουρκικά Ύδατα γι’ αυτό και το έβαλε στα πόδια.
            Όταν το 1996 η Τουρκία έκανε γκρίζα ζώνη  πάνω από 3000 βραχονησίδες, στην ουσία αμφισβητούσε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας γύρω από τα Ελληνικά νησιά Έτσι οι Τούρκοι με αυτό το συμβάν κατοχύρωσαν de facto την επικυριαρχία τους στις Νησίδες των ΙΜΙΑ και κυριαρχικά δικαιώματα στο σύνολο της θαλάσσιας περιοχής γύρω από τα Ελληνικά Νησιά κατά μήκος όλης της ακτογραμμής της Τουρκίας, από τη Λήμνο έως το Καστελόριζο τόσο από οικονομική όσο και από στρατιωτική άποψη. Γι’ αυτό και το προχθεσινό επεισόδιο έγινε μόνο και μόνο για δείξουν οι Τούρκοι ότι το Ελληνικό περιπολικό του ΛΣ παραβίασε τα χωρικά τους Ύδατα. Με άλλα λόγια τα Ελληνικά Νησιά από τη Λήμνο μέχρι το Καστελόριζο «Πλέουν» σε Τουρκικά Χωρικά Ύδατα.  Σε λίγο θα γίνει και στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου, αν δεν τους σταματήσουμε τώρα.  
Και το δικό μας ΛΣ τι έκανε; Μετά από 11 ώρες σχεδόν έβγαλε μια ανακοίνωση ότι έγινε ένα ατύχημα μεταξύ δύο πλοίων και μάλιστα μας επεσήμανε ότι το δικό μας πλοίο το αγοράσαμε με λεφτά της ΕΕ. Δηλαδή τι εννοούσε ο Ποιητής; Ότι επειδή μας έδωσε λεφτά η ΕΕ και το αγοράσαμε δεν πρέπει να φέρνουμε καμία αντίσταση στους Τούρκους; Ακριβώς αυτό σημαίνει, γιατί το σκάφος αυτό δεν είχε πάνω του κανένα οπλικό σύστημα ενώ το Τούρκικο ήταν ακταιωρός τύπου Κορβέτας, δηλαδή έφερε Κανόνια. Το Σκάφος το δικό μας ήταν φτιαγμένο για να μπορεί να  μεταφέρει  πάνω του αγήματα για να κάνουν νηοψίες. Η ΕΕ μας έδωσε λεφτά δηλαδή να πάρουμε σκάφος που θα κάνει τη δουλειά της και όχι για να φυλάει σύνορα. Και έρχεται αυτός ο αχρείος που φέρει στολή και εθνόσημο και βγάζει αυτή την ανακοίνωση. Αλλά αυτή η ανακοίνωση δεν γράφτηκε από Αξιωματικό του ΛΣ. Γράφτηκε από τους ξένους επιτρόπους που έχουν εγκατασταθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και υπογράφτηκε χωρίς καμιά ντροπή από Αξιωματικούς του ΛΣ μόνο και μόνο για συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες της ηγεσίας του ΛΣ. Ντροπή και Αίσχος για όλους αυτούς που φέρουν εθνόσημο και φοράνε στολή. Αλλά να ξέρουν ότι ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά και θα τους δώσει το μάθημά τους, αν δεν τους το δώσουν πρώτα οι κατακτητές μιας και κάποιος πρέπει να πληρώσει το μάρμαρο για αυτή την ξεφτίλα. Και ασφαλώς δεν θα είναι ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Καμμένος.

            Ας δούμε όμως τι έκανε και το Υπουργείο άμυνας. Απολύτως τίποτα. Αντί να στείλει εκεί μια μοίρα πολεμικού στόλου να κάνει παράσταση σημαίας,  καθώς και ένα άγημα σε κάθε νησίδα των ΙΜΙΑ, ακόμα περιμένουμε μια δήλωση του Υπουργού. Όμως ούτε αυτόν τον αφήνουν να κάνει κάποια ενέργεια οι Επίτροποι που είναι εγκατεστημένοι στο Υπουργείο Άμυνας. Αλλά μιας και από αυτόν δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο, οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ, ΑΓΕΕΘΑ που ακριβώς είναι κρυμμένοι; Δεν έχουν καθόλου ίχνος ντροπής πάνω τους; Ούτε μια παραίτηση; Έτσι για την τιμή των όπλων. Τίποτα απολύτως, το μισθό τους να παίρνουν και δεν βαριέσαι ποια πατρίδα τώρα και ποιος Ελληνικός λαός. Όμως όπως ισχύει για τους αρχηγούς του ΛΣ το ίδιο ισχύει και για αυτούς. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Όλα στην ώρα τους.
            Για το Υπουργείο Εξωτερικών δεν το συζητάμε μιας και το παιδί του Πάγκαλου ο Κοτζιάς ήταν ο ιδανικός ώστε να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε ο ίδιος. Ο Πάγκαλος έκανε γκρίζα ζώνη τα Ίμια και ο Κοτζιάς τα παρέδωσε στους Τούρκους χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά. Και εμείς οι Έλληνες καθόμαστε και τους κοιτάμε. Μπράβο μας.
            Ας δούμε όμως και τα υπόλοιπα κόμματα τι ακριβώς κάνουν. Απολύτως τίποτα. Το έχουν κάνει γαργάρα όλοι, μιας και όλοι είναι μέσα στο κόλπο. Ακόμα και οι υπερπατριώτες της Χρυσής Αυγής, τσιμουδιά. Μη τυχόν και πάρει χαμπάρι ο Ελληνικός λαός τι ακριβώς γίνεται. Όλοι ασχολούνται με τη NOVARTIS. Ακόμα και τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα του δήθεν αντιμνημονίου τίποτα απολύτως. Σιγή ιχθύος. Μόνο το ΕΠΑΜ είναι εκείνο που έχει σηκώσει το θέμα και ενημερώνει όλο τον Ελληνικό λαό ότι δεν πρόκειται για ένα απλό ατύχημα αλλά για de facto αρπαγή Εθνικού Εδάφους και Εθνικού Θαλάσσιου χώρου από τη γείτονα Τουρκία. Και η ΕΕ τι ακριβώς κάνει; Γύρω στα 25 πλοία της Frontex πλέουν στην περιοχή εκεί. Είδατε κανένας να κάνει τίποτα; Απολύτως τίποτα μιας και όλα είναι συμφωνημένα μεταξύ ΕΕ, ΝΑΤΟ και Τουρκίας. Εμείς δεν χρειάζεται να ξέρουμε τίποτα. Εμάς απλώς μας έρχεται ο λογαριασμός και πληρώνουμε σαν κατεχόμενος χώρος που είμαστε. Και το ΝΑΤΟ στο οποίο είμαστε μέλος όπως και η Τουρκία και έχουμε παραδώσει την επιχειρησιακή κυριαρχία σε αυτό τι ακριβώς κάνει; Τίποτα απολύτως. Και γιατί να κάνει δηλαδή; Αν δεν μπορείς να φυλάξεις μόνο σου τα σύνορά σου τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Και δυστυχώς εμείς σήμερα έχουμε καταντήσει να μην μπορούμε να τα φυλάξουμε μιας και όπως μας είπε και ο φερόμενος ως πρωθυπουργός μας για την μεταμνημονιακή Ελλάδα πρέπει να παραδώσουμε και την Μακεδονία. Και το επόμενο χτύπημα της Τουρκίας θα είναι ακριβώς εκεί. Στη Θράκη και στη Μακεδονία. Και εμείς; Καθόμαστε και λέμε ότι που πάμε να μπλέξουμε σε πόλεμο με τους Τούρκους. Οπότε τα δίνουμε όλα χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά,  για την τιμή των όπλων και για την Ιστορία μας. Όμως αν θέλεις να έχεις ειρήνη τότε θα πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για πόλεμο.
            Δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει ακόμα αυτό που το ΕΠΑΜ το έλεγε και το φώναζε από την πρώτη στιγμή. Ότι έχουμε τεθεί υπό Ξένη Κατοχή. Δεν έχουμε Εθνική Κυριαρχία και Εθνική Ανεξαρτησία. Δηλαδή αυτά για τα οποία σκοτώθηκαν χιλιάδες Ελλήνων τόσο κατά την επανάσταση του 1821 όσο και στους Βαλκανικούς Πολέμους και στους Δύο Παγκοσμίους Πολέμους για να τα έχουμε, εμείς τα παραδώσαμε σε αυτούς από τους οποίους τα διεκδίκησαν οι προγονοί μας, μόνο και μόνο  για να πληρωθεί ένα παράνομο χρέος και για να μείνουμε μέσα στη Γερμανική Ένωση και σε ένα νόμισμα ξένο. Η απόλυτη ξεφτίλα της γενιάς μας. Όλα αυτά που παραδώσαμε θα μπορέσουμε να τα αποκτήσουμε χωρίς πόλεμο ξανά μόνο αν φύγουμε εδώ και τώρα από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, και το ΕΥΡΩ. Μέσα σε αυτές τις λυκοφωλιές δεν έχουμε καμία μα καμία ελπίδα. Τα παιδιά μας θα αναγκαστούν να τα διεκδικήσουν ξανά με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Με τα όπλα όπως οι προγονοί μας. Οποιος το θέλει αυτό ας μείνει στον καναπέ του και ας βλέπει τα παιδιά του να καταστρέφονται. Αλλιώς ας έλθει μαζί μας στο ΕΠΑΜ να ξεμπερδέψουμε μια και καλή από όλα αυτά και κυρίως αναίμακτα.

*ΒΑΣΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΕΠΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ